Photoshop ukladanie do JPG
-
vladenko007
VIP
Photoshop ukladanie do JPG
Potrebujem poradit s programom Adobe Photoshop CS3
Nepouzivam ho moc pracujem s Corelom ale potreboval som nieco urobit vo photoshope. Ide o to ze vytvoril som si nejaku kolaz do nej nejaky text. Chcel som to ulozit ako jpg ale nebola tam taka moznost. (priloha dole) Ked som spravil zas nieco ine to uz mi islo do jpg normalne ulozit. Kde robím chybu?
Nepouzivam ho moc pracujem s Corelom ale potreboval som nieco urobit vo photoshope. Ide o to ze vytvoril som si nejaku kolaz do nej nejaky text. Chcel som to ulozit ako jpg ale nebola tam taka moznost. (priloha dole) Ked som spravil zas nieco ine to uz mi islo do jpg normalne ulozit. Kde robím chybu?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
vladenko007
VIP
No super takto to ide dakujem ale stejne nechapem. Jedno pozadie plus 4 vrstvy a plus text na dvoch vrstvach. Dam to zlucit do jednej vrstvy a dam ulozit ako a neni moznost vyberu jpg. Iny priklad otvorim obrazok, otvorim dalsi s ktoreho nieco nakopirujem a vlozim do toho prveho. Dam ulozit ako a tu moznost jpg tam mam. Tak a potom sa divím. 
-
lekoklatik
VIP
-
vladenko007
VIP
No skusal som vsetky vrstvy mam v RGB a 16 bitu a stale nic.
//autoeditácia príspevku ( 18 Jul 2009, 20:49 )
No takze skusil som to dat do 32 bitu dalo este menej moznosti ulozenia a ked som to dal do 8 bitu tak sa mi uz objavili vsetky moznosti vcetne JPG.
Nestrati to na kvalite? ked to dam s 16 do 8?
//autoeditácia príspevku ( 18 Jul 2009, 21:02 )
Tak som s toho jelen dam si Subor/Novy nastavim si parametre obr. dole vybral som 32 bitove 300dpi dam OK. A ani tato vrstva sa neda normalne ulozit do jpg. Urcite to bude len nejaka blbost. Grafici ak to nahodou precitate skuste mi to vysvetlit ak to je mozne. Dakujem
//autoeditácia príspevku ( 18 Jul 2009, 20:49 )
No takze skusil som to dat do 32 bitu dalo este menej moznosti ulozenia a ked som to dal do 8 bitu tak sa mi uz objavili vsetky moznosti vcetne JPG.
Nestrati to na kvalite? ked to dam s 16 do 8?
//autoeditácia príspevku ( 18 Jul 2009, 21:02 )
Tak som s toho jelen dam si Subor/Novy nastavim si parametre obr. dole vybral som 32 bitove 300dpi dam OK. A ani tato vrstva sa neda normalne ulozit do jpg. Urcite to bude len nejaka blbost. Grafici ak to nahodou precitate skuste mi to vysvetlit ak to je mozne. Dakujem
-
lekoklatik
VIP
vladenko pri 32bit a 16bit to ako .jpg neuložíš. Nevysvetlím ti žiaľ prečo.
Ale 8bit na kvalite nestratí. Ak sa však dá vôbec baviť o kvalite pri formáte .jpg.
keď sa chceš skutočne hrať s kvalitou a ideš tlačiť nejaký velkoplošný vec, v pohode si vystačíš so 16bitmy do formátu .pdf.
Pri 32bitovej kvalite máš na výber tuším TIFF čo samo o sebe hovorí o kvalitnej grafike. Ale ja osobne nepoznám nikoho kto by niečo takéto využíval.
Stačí ti 8bit, CMYK, 300-600dpi a kvalitný papier. To do .jpg uložíš vždy. Ale konvertom do .jpg to na kvalite stratí. Síce nepatrne ale stratí. Preto do .pdf keď už.
btw videl som na tvojom screene tuším potlač obalu DVD. Tam je ti 8bit akurát.
//nie nemyslel som png. Myslel som pdf
Ale 8bit na kvalite nestratí. Ak sa však dá vôbec baviť o kvalite pri formáte .jpg.
keď sa chceš skutočne hrať s kvalitou a ideš tlačiť nejaký velkoplošný vec, v pohode si vystačíš so 16bitmy do formátu .pdf.
Pri 32bitovej kvalite máš na výber tuším TIFF čo samo o sebe hovorí o kvalitnej grafike. Ale ja osobne nepoznám nikoho kto by niečo takéto využíval.
Stačí ti 8bit, CMYK, 300-600dpi a kvalitný papier. To do .jpg uložíš vždy. Ale konvertom do .jpg to na kvalite stratí. Síce nepatrne ale stratí. Preto do .pdf keď už.
btw videl som na tvojom screene tuším potlač obalu DVD. Tam je ti 8bit akurát.
//nie nemyslel som png. Myslel som pdf
-
vladenko007
VIP