A hovorili o tom, že sa celá nehoda stala tak, že plachtu stanu nadvihol silný vietor a tá potom dopadla na divákov - má 4 tony, takže si asi viete predstaviť tú silu
BAZANT POHODA 2009
No SME hlasi 1 mrtveho, ktory je udajne potvrdeny aj cez ministerstvo zdravotnictva, potom 15 tazko zranenych (z nich 3ja v hlbokej kome) a zvysok lahko zraneni.
Tu maju aj dost zaujimave video: http://www.sme.sk/c/4939165/pohodu-zrus ... ranil.html
Je tam vidiet silny vietor, je to skoda, pretoze festival vyzeral byt dobre zabezpeceny a Kascak tvrdil, ze akurat ked zacali opatrenia na ochranu ludi pred vplyvom vetra, tak sa to stalo.
//edit: je to smutne o to viac, ze islo o pomerne prestizny festival, kde sa dbalo na bezpecnost a nie o nejaku podradnu akciu...
Tu maju aj dost zaujimave video: http://www.sme.sk/c/4939165/pohodu-zrus ... ranil.html
Je tam vidiet silny vietor, je to skoda, pretoze festival vyzeral byt dobre zabezpeceny a Kascak tvrdil, ze akurat ked zacali opatrenia na ochranu ludi pred vplyvom vetra, tak sa to stalo.
//edit: je to smutne o to viac, ze islo o pomerne prestizny festival, kde sa dbalo na bezpecnost a nie o nejaku podradnu akciu...
-
Hulkm
Professional
- Kontaktovať používateľa:
konecne som sa dovolal kamosovi co tam mal nieco predavat. Hovoril ze z toho stanu odisiel asi pol hodinu pred tym ako to padlo ked skoncila Para lebo sa musel vratit k stanku ktory mu aj tak asi dolomal vietor
. Potom ze musel cakat dlho kym sa z tade dostal a ze uz caka na odvoz domov. Takze nebudem mat o spoluziaka menej 
-
mirak2
Hardcore addict
ked som sa to dozvedel tak mi prislo az blbo od zaludka na kolko tam isla spusta mojich kamaratov a kamaratok....ale ked som prisiel domov a cital ze sa to stalo ked hralo amo tak mi bolo jasne ze ani jeden z mojich kamaratov pod tym stanom asi urcite nebol....mi spadol kamen zo srdca...kazdopadne NECHCEM byt v kozi tych co sa tam isli pobavit ako moja dobra kamaratka napriklad
mirak2, aj ja som si hneď pomyslel, že tam práve vystupovalo AMO, tak tam bratranec, ktorý nepočúva hip - hop, nemohol byť...Ale opak bol pravdou. Našťastie sa mu nič nestalo. Takže tipujem, že tam mohlo byť aj viac takých, ktorá tam neboli preto, aby si pozreli koncert, ale aby sa iba schovali pred vetrom a búrkou...
No 1 raz som bol na Pohode a teraz toto.
Našťastie som bol vtedy v stanovom mestečku, lebo som sa bál, že mi stan odfúkne, tak som utekal do stanu. Ale videl som, ako padol celý O2 stan a potom vkuse chodili sanitky. Potom bol taký lejak, že som nevedel, či sa aj dostanem dnes domov. Aj som sa chcel ísť pozrieť, čo sa stalo pri tom O2 stane, ale už to bolo neprístupné. Musím pochváliť dobrú organizáciu pri prevoze ľudí z pohody(až na osobné autá - dobre, že som šiel vlakom). Dokonca na stanici v trenčíne som si nemusel ani lístok kúpiť, dalo sa priamo vo vlaku. Škoda. Ale Patty Smith bola paráda aj Richard Muller - tentoraz to nedomrvil ako minule, čo som počul.
Je to smutné. Dúfam, že mŕtvych nebude ešte viac a tí v nemocnici sa vrátia zdraví domov. Ale ono vkuse sa čosi stane na festoch. Minulý rok na Topfeste sa zase 2 utopili.
Je to smutné. Dúfam, že mŕtvych nebude ešte viac a tí v nemocnici sa vrátia zdraví domov. Ale ono vkuse sa čosi stane na festoch. Minulý rok na Topfeste sa zase 2 utopili.
Inak myslím si, že za to môže buď nekvalitná lacná konštrukcia stanu O2, alebo tí, čo ho stavali, to odflákli jednoducho. Nech mi nikto netvrdí, že to bol silný vietor, to nebol určite orkán, čo je myslím maximum. A keby bol orkán, lietali by autá, ľudia, stage a lietali tak maximálne mikroténové sáčky. Mňa neodfúklo ani som necítil nejaký silný tlak vzduchu.
Bolek: Stať sa môže všeličo. Keď ideš autom na nejakú dlhú cestu, tiež sa z nej nemusíš vrátiť(samozrejme neprajem ti to).
Bolek: Stať sa môže všeličo. Keď ideš autom na nejakú dlhú cestu, tiež sa z nej nemusíš vrátiť(samozrejme neprajem ti to).
-
Shark NX
Addict
Styphnos ... Ty asi nechapes vztlakovu silu ...
To ze teba neodfukne to je pekne ... Ale stacilo aby vietor sposobil turbolentne prudy vzduchu pod stanom a stan aj ty si v riti.
Ako cisty priklad si vezmi dazdnik ... Pre teba ziaden vietor ... A daznik ti rozlame alebo roztrha.
Jedina chyba organizatorov je ze nezrusili udalost v momente ked si vsimli tie mraky.
Resp. program prerusili na minimalne 3h ale ludia sa postavili pod Stan O2 ... S dojmom ze budu v bezpeci.
To je asi rovnaky dojem "bezpecia" ako sa postavit pod jediny strom na luke v case silnej burky.
To ze teba neodfukne to je pekne ... Ale stacilo aby vietor sposobil turbolentne prudy vzduchu pod stanom a stan aj ty si v riti.
Ako cisty priklad si vezmi dazdnik ... Pre teba ziaden vietor ... A daznik ti rozlame alebo roztrha.
Jedina chyba organizatorov je ze nezrusili udalost v momente ked si vsimli tie mraky.
Resp. program prerusili na minimalne 3h ale ludia sa postavili pod Stan O2 ... S dojmom ze budu v bezpeci.
To je asi rovnaky dojem "bezpecia" ako sa postavit pod jediny strom na luke v case silnej burky.
No vidís asi máš pravdu, to ma nenapadlo. môže byť. Ešte že som v tých stanoch nebol.Shark NX napísal:Styphnos ... Ty asi nechapes vztlakovu silu ...
Sak si len predstav rozlohu plachty...ved to bola 'plachetnica' tam ti netreba ziaden orkan, ci hurikan aby ti to ztrhlo....Styphnos napísal:Inak myslím si, že za to môže buď nekvalitná lacná konštrukcia stanu O2, alebo tí, čo ho stavali, to odflákli jednoducho. Nech mi nikto netvrdí, že to bol silný vietor, to nebol určite orkán, čo je myslím maximum. A keby bol orkán, lietali by autá, ľudia, stage a lietali tak maximálne mikroténové sáčky. Mňa neodfúklo ani som necítil nejaký silný tlak vzduchu.
Nezvaloval by som nic na organizatorov, kedze nijak to ovplyvnit nemohli...a mam take tusenie z toho, ze Pohoda tymto skoncila...
http://www.sme.sk/c/4939165/pohoda-sa-s ... -tragicky-Lub0$ napísal:Sak si len predstav rozlohu plachty...ved to bola 'plachetnica' tam ti netreba ziaden orkan, ci hurikan aby ti to ztrhlo....
Nezvaloval by som nic na organizatorov, kedze nijak to ovplyvnit nemohli...a mam take tusenie z toho, ze Pohoda tymto skoncila...
stan-zabil-jedneho-cloveka-a-desiatky-zranil.html
,,Kaščák dal príkaz stánkarom, aby kvôli búrke stiahli svoje slnečníky, aby sa stiahli aj propagačné bilbordy. Na O2 aréne prikázal dať dolu bočné plachty, aby stan nepodfúklo."
Je to tak. Čiže ak tomu rozumiem správne, tak O2(alebo ten, kto to mal na starosti) to ignorovala ?
Ale inak bol to 13. ročník - nie som poverčivý
Inak ako som už písal aj na Topfeste sa minulý rok utopili 2 ľudia a vyriešili to tak, že festival sa konal ďalej od vody. A pokračuje. Uvidíme, ako to teda bude s pohodou.
.Styphnos napísal:http://www.sme.sk/c/4939165/pohoda-sa-s ... -tragicky-
stan-zabil-jedneho-cloveka-a-desiatky-zranil.html
,,Kaščák dal príkaz stánkarom, aby kvôli búrke stiahli svoje slnečníky, aby sa stiahli aj propagačné bilbordy. Na O2 aréne prikázal dať dolu bočné plachty, aby stan nepodfúklo."
Je to tak. Čiže ak tomu rozumiem správne, tak O2(alebo ten, kto to mal na starosti) to ignorovala ?
A ty si si aspon pozrel video padu stanu? Nevidis, ze tam bocnice niesu??
-
Stenky
Professional
Ked tomu kascak sefuje, a za zopar veci ako organizator zodpoveda tak nech si tam rozkazuje to je podlamna normalne.
Mna len vobec netesilo ze sme sedeli 6ti v aute 4h sme sa snazili dostat z parkoviska. Cely cas som mal na sebe mokre gate. Gule mi cvachtali vo vlastnej stave. Hladny.... A nikto nemal info. Nevedelo sa preco to stoji. Auta boli chaos
Uz boli aj take desinformacie ze na brane davaju policajti fukat
Mna len vobec netesilo ze sme sedeli 6ti v aute 4h sme sa snazili dostat z parkoviska. Cely cas som mal na sebe mokre gate. Gule mi cvachtali vo vlastnej stave. Hladny.... A nikto nemal info. Nevedelo sa preco to stoji. Auta boli chaos
Uz boli aj take desinformacie ze na brane davaju policajti fukat
-
seth82
Darca
Fakt mi poniektore diskusie (hlavne tie na SME) pripadaju ako vseznala porada dedkov o ekonomickej recesii v nejakej dedinskej krcme. Kazdy iba mudruje, padaju obvinenia, a tak dalej. Aj keby organizatori zrusili ten stan, nehoda (a to hocijaka) sa mohla stat kdekolvek a kedykolvek na inom mieste a zasa by kazdy skoncil pri obvinovani. Mohol sa na niekoho zosypat strom, alebo nieco podobne a zasa by to skoncilo obvineniami a spekulaciami. Nik nemohol vediet, ze sa nieco take stane. Treba brat do uvahy aj situaciu, v ktorej by organizatori chceli ludi jednoducho z festivalu vyhnat kvoli burke - ak by sa nic nestalo a burka by preficala iba tak, v momente by bolo bordelu v mediach do popuku. Takze podla mojho nazoru to bola pre organizatorov situacia, ktoru v UK definuju ako ''You can't win''. A ak by si niekto domyslal, ze im fandim, tak iba podotknem, ze nemam ani potuchy, kto Kascak je.