da sa zastavit systemovy cas vo Win XP?

Informácie o software, ankety...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

da sa zastavit systemovy cas vo Win XP?

Príspevok od používateľa gogo956 »

Je realne mozne, aby hodiny vo Win staly ale system normalne fungoval?
Existuje na to nejaky soft?
Je to vobec z principu mozne?
chmirko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chmirko »

z principu
systemove hodiny WIN ani tak velmi niesu systemove hodiny WIN

na Maticnej ti tikaju mikrosekundy podla kristalu (na niektorych speci masinach nanosekundy, ale to doma isto nemas)

win len tento cas cita a upravuje podla casoveho pasma v ktorom si, pripadne ho upravy/nastavi

mozne je keby si bol fakt dobry, vyslovene hackol WIN a nastavil mu aby tento cas necital s CMOSky ale z dacoho konstantneho, pootm by netikal

alebo mozes rozobrat maticnu najst kristal a sposobit aby netikal, alebo mu tu pamäť kam to ukadá nahradil za dáku ROM, neprepisovateľnú

tiež môžeŠ vybraŤ z matičnej baterku, potom sice kažý štart musíš nastavovať niektoré veci v biose, ale každý štart by si mal mať čas defaultný (asi nulovým teda polnoc 1.1.1990)

tiež je kopec programov na synchronizáciu času z internetu, takže je moŽné zostaviť program ktorý vŽdy čas obnový na jednu defaultnú hodnotu, ktorú si nastavíš, takže by čas tikal, lebo kryštál nezastavíš, ale každy´čo ja viem 5 sekúnd by sa vrátil

teda teoreticky aj prakticky to možné je, ale vyžaduje to nejaké extra zalosti a tak,

toť môj názor
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: da sa zastavit systemovy cas vo Win XP?

Príspevok od používateľa audiotrack »

gogo956 napísal:Je realne mozne, aby hodiny vo Win staly ale system normalne fungoval?
Existuje na to nejaky soft?
Je to vobec z principu mozne?
nemyslíš že keby sa to dalo, tak by na tom nestavali výrobcovia sw svoje trial verzie?
gogo956
Redeemer
Redeemer

napadlo ma to v suvislosti zo shareware programom ktoreho funkcnost je casovo ohranicena napriklad na 1 hodinu. Z cisto studijnych dovodov som po jeho spusteni priebezne manualne upravoval cas vo Win, tak aby hodina nikdy neuplynula- na program to ale vplyv vobec nemalo a aj tak sa vypol. Zaujima ma ten samotny mechanizmus- ze by si ten soft pocital sam ubehnuty cas?
chmirko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chmirko »

to je cisto v teoretickej rovine

moze si sam niekde zapisovat ubehnuty cas, ono napocitat 3600 sekund do dakej premennej naozaj nieje tak vela

alebo moze brat systemovy a zaznamenavat jeho zmenu, teda si ulozi hodnotu pri sputeni a porovnavat kolko preslo so zaznamenanim poslednej kontroly, a ak je cas nizsi (teda snaha o odrb uzivatelom) tak tu zmenu zohladni
Vertmich
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

cas

Príspevok od používateľa Vertmich »

na PC velkom sa neda vypnut cas ten ide a ide tam su hodiny elektronicke aj krystalove inac v pc je taka baterka ked chces zastavit hodiny tak
:D :D :D Vytrhni krystaliky s zakaldnej dosky a vyber baterku a pockaj asi 4 dni :D :D :D mozno to bojde ale pc nezapnec :D
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

podlľa mňa by to bez piezoelektrického kryštálu išlo. A keď nie, zabehneš do obchodu, kúpiš druhý, naletuješ a máš. Poprípade tam daj kryštáľ s inou frekvenciou. Na čas sa tuším používal 16MHz?
:)
Vertmich
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

krystal

ano das inu frekvenciu a bude ti rychlejsie ist :) :) :)
:?: alebo nie :?:
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

gogo956 napísal:napadlo ma to v suvislosti zo shareware programom ktoreho funkcnost je casovo ohranicena napriklad na 1 hodinu. Z cisto studijnych dovodov som po jeho spusteni priebezne manualne upravoval cas vo Win, tak aby hodina nikdy neuplynula- na program to ale vplyv vobec nemalo a aj tak sa vypol. Zaujima ma ten samotny mechanizmus- ze by si ten soft pocital sam ubehnuty cas?
Pravdepodobne ten program používa časovač (a teda funkciu SetTimer), takže reálny čas ho príliš netrápi.

Zastaviť čas pre nejaký program teoreticky možné je (dá sa dosiahnuť, aby API funkcie boli niekam presmerované), otázne je či to pomôže a či potom bude program správne fungovať.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A inak.. je vôbec legálne "zadržať" čas vo Windowse za účelom predĺženia si Trial/Shareware verzie? Nebude už jednoduchšie si pohľadať nejaké nelegálne zlegalizovadlo?

:)
Vertmich
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

stihni si torrent a stahuj software a ine ....
to je jednoduchsie ako tu rozmislat nad rozoberanim pc
ale ved on to dal do
oddielu software takze on to chce dosiahnut so softwarom nie :?: :?: :?:
gogo956
Redeemer
Redeemer

nie je samozrejme problem to zfunkcnit inym sposobom, mne skor islo o pochopenie principu..
Vertmich
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

dobre ale podla mna sa to da "ale neviem ako" ale je to zbytocne
Napísať odpoveď