BAZANT POHODA 2009
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Heh..Tak toto info ma pobavilo..Styphnos napísal: Inak ako som už písal aj na Topfeste sa minulý rok utopili 2 ľudia a vyriešili to tak, že festival sa konal ďalej od vody. A pokračuje. Uvidíme, ako to teda bude s pohodou.
To ze sa tam daky dvaja ozrani vrhli do vody a nezvladli to, tak ich chyba..Topfest nebol vobec kvoli tomuto prelozeny dalej, ale kvoli prestavbam na zelenej vode..Vsak sa o tom pisalo aj na oficialnom Topfest fore..Topfest tam uz pravdepodobne ani nebude byvat, kde byval, kedze je to tam vynovene a daky sockari by to tam raz dva rozmlatili..
Isto ako niekto spominal, tak konstrukcia O2 stanu bola OK..Vsak nevidim dovod, aby O2 "kupilo" ci "setrilo" na konstrukcii takeho stanu.
Pocasie je ku*va, takze neradno sa vyhovarat na hentoho a na hentoho. Keby ste vy mali vlastny festival, tak tiez by vam nebolo prijemne ho prerusit, ci uplne zrusit a snazili by ste sa "bojovat" akokolvek s danym pocasim..
Prečo by mala skončiť? Dá sa povedať že totožná situácia sa stala pred rokom na HardFeste... Bola ohlásená silná búrka, všetci onej vedeli... No počasie sa premôcť nedá, a na dvoch ludí padol strom...Fest okamžite skončený... Obaja mŕtvi... Tento rok sa HardFest koná znovu...Lub0$ napísal: Nezvaloval by som nic na organizatorov, kedze nijak to ovplyvnit nemohli...a mam take tusenie z toho, ze Pohoda tymto skoncila...
Proste neštastná zhoda náhod, nič viac nič menej...
-
mirak2
Hardcore addict
iny stage mal vraj prerusenu show uz pred tretou ked tam hrali zive kvetyMr.Henky napísal:By ma strašne zaujímalo prečo nebolo predstavenie dočasne prerušené, keď takéto počasie bolo predpovedané.
Mozno chyba komunikacie vzhladom na toto:Mr.Henky napísal:By ma strašne zaujímalo prečo nebolo predstavenie dočasne prerušené, keď takéto počasie bolo predpovedané.
Situácia sa stala veľmi rýchlo. Napriek tomu stihol Kaščák pred treťou hodinou poobede na hlavnom pódiu oznámiť, že vzhľadom na to, že sa blíži veľká búrka, program na tri hodiny prerušia. Vyzval rodiny s menšími deťmi, aby sa radšej ukryli alebo odišli do bezpečia. Pokračovať sa malo o 18.00 koncertom Collegia Musica.
Ešte o pol štvrtej, keď už zúrila búrka, však pokračoval koncert AMO a United Flavour v O2 aréne.
-
chlapec10
Addict
naopakFT napísal:Pokiaľ som si správne prečítal, tak tie bočnice dali zdvihnúť práve pred búrkou, aby tým zabránili podfúknutiu stanu. Čo sa aj nakoniec stalo. Je to veľká škoda.
bocnice boli hore, a dali prikaz ich dat DOLE(co sa ale nestalo, buh vi preco), aby sa podfuknutiu zabranilo
Pridavam nejake moje foto
Na TA3 hovorili, ze ich uz nestihli dat dole.chlapec10 napísal:naopak
bocnice boli hore, a dali prikaz ich dat DOLE(co sa ale nestalo, buh vi preco), aby sa podfuknutiu zabranilo
Pridavam nejake moje foto
Treba si pockat na zaver vysetrovania, zatial to zacina vyzerat, ze organizatori situaciu trochu podcenili ked ten koncert nestopli spolu s ostatnymi.
//tak nie: http://www.sme.sk/c/4940329/kascak-ten- ... drzat.html
"Michal Kaščák v rozhovore pre SME povedal, že O2 Aréna, ktorá sa v sobotu zrútila na ľudí mala vydržiať aj horšie počasie ako to, ktoré v tom čase na Pohode bolo."
Otazka by teraz mohla byt, ze v akom stave mala vydrzat aj horsie pocasie?
S tymi bocnicami hore alebo dole...
S tymi bocnicami hore alebo dole...
Každý stan určený na kultúrne podujatie má vlastné parametre, ktoré musí spĺňať. Jozef Paldus, ktorý má firmu na prenájom stanov, hovorí, že súčasťou jeho zmluvy s usporiadateľmi je, že pri rýchlosti vetra 80 kilometrov za hodinu stan evakuuje. Na Pohode bolo 72 kilometrov za hodinu.
Zažil to minulý rok na festivale v Břeclavi. Vietor fúkal rýchlosťou 92 kilometrov za hodinu, ale jeho stan vydržal. Bol však už prázdny, aj keď sa účastníkom z neho nechcelo.
Na Pohode staval v minulosti Tatra banka arénu a teraz stan O2. Nie arénu, ktorá spadla. Stan, ktorý je menší, zavrel už o druhej hodine.
„Je to zodpovednosť majiteľa stanu," myslí si Paldus. Keď má na akcii stan, je pri ňom pre istotu celý čas.
Podobný stan ako O2 aréna ponúka na prenájom aj Mirek Kurka. Pôvodne mal na Pohode stáť jeho stan, ale organizátori napokon uprednostnili inú firmu pre nižšiu cenu. Kurka si myslí, že stan nemal mať otvorené bočné plachty, ale práve naopak zatvorené. To pre ČTK povedal aj organizátor festivalu Rock for People Michal Thomes.
Kód: Vybrať všetko
sme.skMyslím, že už je neskoro rozmýšľať, či mal, alebo nemal mať a tamto, či sa mal evakuovať, aj keď mal na papieri ešte vydržať väčší nápor. Jediné, čo je isté, že odteraz bude oveľa pozornejšie sledovanie poveternostných podmienok a prísnejšie pravidlá, keby sa budú vystúpenia rušiť kvôli bezpečnosti.
Či ten stan mal vydržať, prečo nevydržal, to je asi ťažké povedať. Mohla to byť jedná malá chyba, únava maličkej časti konštrukcie, navonok neviditeľnej, ktorá spôsobila reťazovú reakciu. Nešťastná náhoda, že sa to stalo práve na Pohode. Nedá sa rátať so všetkým, lebo perfektný plán, ktorý by som všetkým rátal, neexistuje.
Či ten stan mal vydržať, prečo nevydržal, to je asi ťažké povedať. Mohla to byť jedná malá chyba, únava maličkej časti konštrukcie, navonok neviditeľnej, ktorá spôsobila reťazovú reakciu. Nešťastná náhoda, že sa to stalo práve na Pohode. Nedá sa rátať so všetkým, lebo perfektný plán, ktorý by som všetkým rátal, neexistuje.
Neviem, možno som priveľký idealista, ale neverím, že by si Slovák, Čech, Maďar či Američan, úplne hocikto, dovolil vedome postaviť niečo takéto veľké pre toľko ľudí nedbanlivo a vedel by o tom, že to spravil nedbanlivo a môže to ohroziť život. Tým nechcem povedať, že sa nejaká chyba nemohla stať pri konštrukcii, ale nemyslím, že by ju dakto vedome spravil.
-
Yos
Professional
tu je to vidiet lepsie
http://www.topky.sk/cl/10/514836/VIDEO- ... adali-tyce
http://www.topky.sk/cl/10/514836/VIDEO- ... adali-tyce
-
mirak2
Hardcore addict
nechcem robit unahlene uzavery, a neviem ci to stavali brigadnici ale brigadoval si niekedy? pristup na brigade je..aaa sak urobim nejak nech to vyzera, je mi jedno ze nie poriadne.....ale vravim ze neviem ci to robili brigadnici a nechcem suditFT napísal:Neviem, možno som priveľký idealista, ale neverím, že by si Slovák, Čech, Maďar či Američan, úplne hocikto, dovolil vedome postaviť niečo takéto veľké pre toľko ľudí nedbanlivo a vedel by o tom, že to spravil nedbanlivo a môže to ohroziť život. Tým nechcem povedať, že sa nejaká chyba nemohla stať pri konštrukcii, ale nemyslím, že by ju dakto vedome spravil.
slavo na TA3 ukazovali od musiq1 nahravku vystupenia, ktore bolo tam sa mi zda teda...ked interpret sa vlni na podiu a zrazu ho uplne strhne, pozera hore a padaju veci, kamera bumbac