Pokazená grafická karta??

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Fata! ChaoS
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pokazená grafická karta??

Príspevok od používateľa Fata! ChaoS »

Ahojte, príbeh je nasledovný.
Už asi tak týždeň zvikávalo v hre CoD4 mi sem tam tak preblikávať, čo predtým nezvykávalo. Potom mi sem tam aj celé zamrzlo a hodilo modrý dead screen, niečo s nápisom ako "zápis do fyzickej pamäti" stalo sa to 2-3 a potom reštart pomohol, ale po jednom takom dead screene som dall zas tvrdý reštart PCčku a Windows mi nabehol v 4bitovom sfarbení a 640x480 rozlíšení. Tak som to chcel dať naspäť na 32 bitov a väčšie rozlíšenie, no nič sa nezmenilo a vyhodilo zatým nejakú tabulku, že "error 4" Tak som potom pozrel hardwareové zariadenia vo Vlastnostiach Tento Počítač a pri grafickej som mal výkričník, keď som dal vlastnosti, tak tam bolo napísané, že "zariadenie sa nedá spustiť, chyba 10" či nejak tak, potom som odinštaloval driver a znovu nainštaloval a potom to nabehlo, ale bo reštarte sa do zas pokazilo. (ináč aj pritom jak sa spúšta windows sú na obrazovke rôzne haluze, zle rozsvietené pixely) tak som sa s tým ešte trápil, no nakoniec som sa rozhodol zfromátovať disk C, kde bol nainštalovaný windows a na novo ho nainštalovať, tak sa tak stalo zaujímavé bolo, že počas inštalácie to ešte stále tak blblo aj po nainštalovaní až po nainštalovaní drivera to prestalo, skúšal som ďalší restart, stále to fungovalo, hovorím super, už bolo neskoro tak som si ostatné veci na inštaláciu odložil na zajtra, no dnes zapnem PCčko, a zaš je to v p*či. Raz to ide raz nie, tak ja neviem, viete nejaké riešenie alebo mi pomôže už len nová grafická, ináč sa jedná o GeForce 8500 GT
Xplosion
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Xplosion »

pozri či sa ti točí ventilátor na grafickej karte....
ak nie tak výmena GK (alebo ak sa dá tak vymeniť chladenie.) ale v každom prípade to je chyba grafickej karty.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Aku teplotu ma graficka karta?
Fata! ChaoS
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

No ja sa moc do hardware nevyznám, ale tá moja grafická karta žiaden ventilátor nemá, je tem len ventilátor na matici a ďalší len tak pripevnený na box.

A ako zistím teplotu grafickej?
Stiahol som si daký RivaTuner a tam som zistil len takúto teplotu:
CPU1 Core Temperature 82-83 °C
Tých 83°C je veľa alebo to je bežné?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Fata! ChaoS napísal:No ja sa moc do hardware nevyznám, ale tá moja grafická karta žiaden ventilátor nemá, je tem len ventilátor na matici a ďalší len tak pripevnený na box.

jesus, ak mas CPU na 83 stupnoch tak myslim ze si prave nasiel problem
CPU pri takychto teplotach sa zvyknu vypinat pre bezpecnost, ale ten problem bude asi aj s grafikou
a ak mas 83 stupnov CPU nechcem vediet kolko ma grafa....
rozober PC a vymen/pridaj chladenie
Xplosion
Light Expert
Light Expert

Fata! ChaoS napísal:No ja sa moc do hardware nevyznám, ale tá moja grafická karta žiaden ventilátor nemá, je tem len ventilátor na matici a ďalší len tak pripevnený na box.

kámo odvetraj si poriadne bednu...
moj procak pracuje pri teplote 50 °C aj to sa mi zdá moc.
vysoká teplota neprospieva ani grafike ani procáku ani hardiskom.

okolo bedni by si mal mat priestor. a daj tam poriadny ventilátor.

ps si si istý že máš 8500 GT? lebo mne sa nezdá aby GT-čko nemalo ventilátor. ja som mal 6800 GT a boli tam dva malé....
Fata! ChaoS
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ano mám 8500 GT a čo naňom bolo čudné, že nebol na ňom ventilátor, síce by tam mal byť a podozrievam s tým otca, lebo on zvikne opravovať počítače a zvikne si požičať môj a ten mi asi odmontoval ventilátor z grafickej, no neviem sa ho spýtať, či je tak, či kde je ten ventilátor, lebo momentálne je v Holandsku. No ale našiel som mu v dielni nejaký ventilátor pripojil som ho na grafickú. No teplota CPU neklesá hneď jak zapnem počítač pomalinky vstúpa a zastane pri 76 °C a kebyže ešte dačo aj robím na PC tak by to určite vyšlo na to 83°C. Tak neviem čo by som tým mal robiť? Viac chladenia, ale tak prečo sa mi to až tak ohrieva??
A už sa nemohol nejak dlhodobo poškodiť, GK, či dačo iné?
Ináč v mojej izbe býva stále celkom teplo, môže to byť aj tým?

//autoeditácia príspevku ( 20 Jul 2009, 14:39 )
Zaujímavá vec, teraz som pozrel v BIOSe teplotu procesora a tam ukazuje 47°C a v tom RivaTuner programe zas 83°C, takže ten program ukazuje nesprávnu hodnotu. Lebo v BIOSE mám nastavené automatické vypnutie na 56°C
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Na 56?? ja mam na 70°
Fata! ChaoS
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

No ano, keď som pozeral správnu hodnotu niečo ako
hight FAN temperature, či max fan temperature, ale to je jedno.
Ja by som potreboval vedieť zdroj toho problému teplom to asi nebude keď mi v biose ukazuje normálnu teplotu.

Ešte niečo, keď sa mi nahodí 4 bitový windows a restartnem tak je to stále také, ale ak nabehnem do biosu a potom z neho vídem tak to zas funguje v 32 bitoch :?:

//autoeditácia príspevku ( 21 Jul 2009, 0:36 )
Ľudia neviete, čo by to mohlo spôsobovať? :(
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Je to potom na sto pro grafika... Kup na nu dva 4cm vetraky a vymen kazdy co mas v skrinke za new
Fata! ChaoS
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ale fakt je prpblémom teplo? Veď kebyže je prolbémom teplo, tak by to ešte chvílku po štarte počítača by to malo byť normálne nie? Ale nieje.
Xplosion
Light Expert
Light Expert

ako som už v prvom príspevku napísal problem je z grafikou.
ked si hovoril ze otec dal dole ventilator ci co tak ho tam musis dat naspať. alebo su kup novu graficku. do 100 eur nieco urcite lepsie ako tvoja zozenies.
Fata! ChaoS
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ináč zistil som, že to nebol otec, ale ževraj to tak už bolo. PC mi skladali v ABC computers, takže asi tam mi to niekto dal dole, ale rozmýšlam, že kúpim nový za 37 eúr predávajú 9400 GT no možno kúpim aj dačo lepšie to sda uvidí, čo nato povie otec :D len nech príde domov. Ináč ja som dal naň ventilátor aj keď moc nepasoval, ale zato to tam držalo, ale ani to nepomohlo.

P.S. chcel som vyskúšať aj grafickú z otcovho PCčka, len som ho nevedel vybrať, lebo nejaký kábel zo zdrojáku bol napojený nań a nevedel som ho odpojiť :D tak som ho radšej nechal tak, hehe starý dobrý duron 1300, nieže ho pokazím :D
Napísať odpoveď