Reklamacia tenisiek

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pinco »

bavíme sa o rovnakom zákone, ale tu platí, že predajca si môže stanoviť iné lehoty, ktoré však musia byť minimálne tie zákonom stanovené. Može si napríklad predĺžiť dobu na vrátenie peňazí/výmenu tovaru. Tzn. že ak predajca napríklad vymení tovar bez bločka, je to jeho vec. To, že to takto funguje v obchodoch v UK, neznamená, že Slováci sú hlupáci, ktorí si nevážia zákazníkov.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Cakal som, ze sem das ten blocek a nie dake reci zo stranky. Mimochodom, ako vysvetlis tuto vetu???: ,,We will be happy to accept back unused items with 365 days." :oops:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Cakal som, ze sa zacnes chyta za slovicka... :)
Proste boty nesmu byt rozkopane, rozbite a velmi poskodene...jasne, ze ked im prinesies v jednej ruke podrazku a vdruhej topanku tak ti to nezoberu...musi to byt v akom takom stave...
A co ti tu budem ako blocek scanovat? Co z neho zistis?
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

A ja som si myslel ze preklad slova "unused" je "nepouzity", evidentne som sa mylil :roll:

Taktiez si myslim ze to s tymi cenovkami je absolutna hovadina, co mi brani si vziat produkt a pri pokladni povedat ze bol na inej policke? Nic. A ak mi neuveria tak pre istotu nabuduce vezmem tri produkty, dva polozim na policku s inou cenovkou, treti si pojdem kupit a pokladnicke poviem nech sa ide pozriet. A ona mi to bude musiet predat za cenu ktora je na policke kam som tie veci polozil, nie? Vsak to je absolutna hovadina, to si fakt po sebe nevies precitat, ake kraviny pises?

Ved pises absolutne nelogicke veci.

//Kedze by sa tymto padom mali zacat prepisovat vsetky databazy slovnikov, prilozil som ruku k dielu za teba.
Prílohy
unused.jpg
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Chod spat gangy
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Inteligentna reakcia, dalo sa cakat.

Take kraviny proste neobhajis, lebo logika nepusti. Nabuduce napis ze robis v aerolinkach a ludom ktori stratili letenku date novu bez toho aby ste sa spytali co i len na meno. Lebo ved UK, chapes! :roll:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Lub0$: Ja ta za slovicka nechytam. Len som vybral jednu celu vetu, ktoru som odcitoval a cakal som, ze mi ju vysvetlis. Ocakaval som vysvetlenie slovicka unused, ale toho som sa nedockal.

S tym blockom o kupe sa ti ospravedlnujem, precital som si este raz posledny prispevok na prvej strane a zle som si ho musel precitat ci pochopit, pretoze som bol v tom, ze to mas na blocku napisane, ze to mozes vratit. Teraz to citam este raz a vidim, ze ti to len povedali.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Pozrite. ja si fakt nic nepotrebujem dokazovat...mne to je jedno...ja viem svoje, zijem tu, nakupujem tu, a pracujem tu uz nejaky ten vykend...
Tak prosim, nic by som necekol, ale fakt chlapci priznajte sa kolko krat ste boli v UK...tie par dnove vylety nepocitajte...kolko krat ste tu nakupovali, kolko krat ste reklamovali veci? Kolk orkat ste tu dokonca pracovali? Hm? Tak prosim aspon netvrdte nieco o com nemate ani paru....

Hojko, nie na blocku nepise nic o reklamacii...bolo to tak, ze som si neveel vybrat medzi 'polovicnymi' a celymi conversami, a typek mi potom pri pokladni vravel, ze ked mi este nebudu vyhovovat cele tak do 1neho roka ich mozem vratit popripade vymenit za tie polovicne, alebo za nieco ine...s tym, ze nemaju byt nejak velmi poskodene....cize nieje problem, doma trosku s kefkou vycistit pokym niesu derave a vratit...tak isto aj elektronika...kym to fakt ze nemas rozebane na cucki ako pise Gangy tak ti to zoberu spat....ale ved ja pisem aj tak bludy....mam silnu potrebu klamat a vymyslat si...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

A potom ze preco je Kriza :D
Lubos ok ... berem ... Mozno su niektore predajne tak padnute na hlavu ze si na nu nechaju aj srat.

Ale v pripade UK to je pochopitelne. Vezmi si cesty tovaru ... Od vyrobcu to ide priamo do UK,US,CA,AU
Cize tam mas nizku nakupnu cenu. V pripade Slovenskeho trhu to prejde cez 20ruk kazdy sa nabali a mas nakup pomali dvojnasobny a Marza EU Sales sa pohybuje v rozmedzi 15-30% podla Dodavatela.
Cize tam by siel proti muru.

Ohladom tych cenoviek ... V UK maju jake cenovky?? Jak my za Sociku?? Malicka nalepka s Cenou?? Bez ziadneho nazvu??
Ked napr. vezme Audio kabel (Zlateny, Zdvojene tienenie, atd...) za 40€ a zacne sa vyhovarat ze ho nasiel medzi Hama kablami za 5€ ... Pane!! je*e vam?? Na krabici s tovarom mate jasne 40€ ... Takto sa moze hadat doma so zenou o pivo ale nie so mnou.
A keby nepustil tak tovar vratim namiesto a necham ho vyviest SBSkou.
pinco
Darca
Darca

To, že sa podnikateľ riadi v rámcoch zákona je blbosť, veď však drbnutí slovenskí podnikatelia, ako si ich nazval, ale to, že niekto vezme obnosené tenisky späť len preto, že náš zákazník náš pán, tak to je iná sila. Možno len iná mentalita.

Osobne pracujem v jednej firme, kde občas vybavím aj nejakú tú reklamáciu a takisto viem čoho sú ľudia schopní, ak si nedáš pozor.

Nikto ti neberie, že to takto v UK funguje, ale je to podľa mňa, aj z pohľadu zákazníka, padnuté na hlavu.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

pinco napísal:
Nikto ti neberie, že to takto v UK funguje, ale je to podľa mňa, aj z pohľadu zákazníka, padnuté na hlavu.
Tazke si radsej pockas poslune tych 30dni a budes chodit dajme tomu bosi...respektive ruku na srdce a neklam mi, ze by si nebol radsej keby sa reklamacia vybavila na mieste....

Shark, cenovky niesu nalepene na tovare...su na regaloch s tovarom.
pinco
Darca
Darca

Osobne ja, by som začal pochybovať o "pravosti" tovaru, keďže ani bloček nepotrebujú k reklamácií. V momente reklamácie by som bol rád, ale viac by som do predajne asi nešiel. To je ako u číňana, ktorý včera prišiel a nemá šajnu o zákonoch v danej krajine. Prepáč, možno ťa to urazí, ale mne to tak pripadá. Veď sa musíme držať nejakého poriadku.

Ako ty v predajni zistíš, že ťa zákazník nechce len odrbať? To isté s cenovkami. Ja viem, každý sa tu do toho obúva, ale to je naozaj proti logike.

Načo vôbec máte potom pokladne, keďže bloček nehrá žiadnu úlohu? Aj paragón ak spĺňa všetky požiadavky je daňový doklad. Budem si robiť čiaročky a mám aj skladové hospodárstvo vyriešené.

//K tým cenovkám: na cenovke nie je čiarový kód?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Lub0$: A ty kde pracujes, ci v pekarni a predavate rozky, lupacky, bagety, chleba, cokoladovniky, tvarozniky, slane pecivo atd..., kedze tam nie su cenovky a su len na regaloch??? No prezrad co je to za obchod.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Bezne Tesco, Hypernova atp. nemaju cenovky na tovare....

ALE! na cenovke (teskackej slovenskej) mas, okrem ceny v € a Sk:

-datum kedy bola vytlacena
-nazov tovaru (teda ak mas napriklad na krabicke od hodiniek napisane Breitling Navitimer Chronographe nemozes sa obhajovat cenovkou s napisom Casio AW 81 a chciet breitlingy za tisicku)
-jednotkovu cenu, v pripade tovaru ako su tenisky v kusoch (tj. jedna krabica - jeden par)
-TPN - jedinecne cislo tovaru v databaze Tesco
-vytlaceny ciarovy kod
-EAN - zase, ked nesedi, smola

Klamanie zakaznika nie je ked nejaky chytrak vymeni cenovky vonaviek Adidas a Lacoste. Klamanie zakaznika je vtedy, ked mas napisane na cenovke 19,90 a uctujes 199,90.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ako ty v predajni zistíš, že ťa zákazník nechce len odrbať? To isté s cenovkami. Ja viem, každý sa tu do toho obúva, ale to je naozaj proti logike.
//K tým cenovkám: na cenovke nie je čiarový kód?
Vies ono suy tu ludia aky su, ale musim poklopat, ze az tolko kktov co by odrbalo o posledne euro aj vlastnu rodinu tu nieje...tak ako tak osa da doverovat...a ako zistim, ze tovar je z mojej predajne ,ked zakaznik neprinesie blocek? Ved si poznam tovar co predavam nie? :wink:

Hojko.... www.hobbycraft.co.uk

Cenovky sa tu nikde nelepia na tovar...to je ako to tu niekto spominalza sociku :) Teraz mas regal, na hrane regalu mas taku plastovu vec do ktorej sa da zastrcit cenovka....teda cenovka ktora je na malom papieriku...ide o vytlaceny papierik ,kde mas cenu produktu, nazov produktu a ciarovy kod....inac produkty niesu nijak konkretne oznacene cenou...respektive niesu polepene nalepkami...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Takze to tam vyzera ako na trznici kde mas vsetko za euro, dve atd. Cize ked to niekto prehadze, tak kupujes podla ceny v regale? Omg!
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Sa mi najviac paci aky ste vsetci znalci... :D
zijete v maximalne vyspelej krajine co sa tyka marketingu, businesu a ekonomiky....nevycitam vam to...ale aspon nepiste somariny ked neviete o com je rec.
Mam strasne rad, ked ma ide niekto presviedcat o niecom o com nema paru...
To ako keby ze ja mam SE, ty mas Nokiu a ja ta budem presviedcat, ze tvoja Nokia ma iba 3Mpx fotak, aj ked tebe tam jasne pise 5Mpx....dava to zmysel? Nedava...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Lub0$: To co predvadzas v tejto teme je pre mna vrcholne smiesne. Ides sa tu ohanat akymsi obchodom v ktorom pracujes, nakoniec si tam len na brigade cez leto, ked nemas skolu, ze??? Farbicky, koralky (od Natalky), krepovy papier a ine hovadiny, to je priam uplne totozny a porovnatelny pripad s predajom a reklamaciou tenisiek. Stale si mi nevysvetlil slovo unused pri vrateni tichobeziek od Converse, hmm???
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko napísal:Lub0$: To co predvadzas v tejto teme je pre mna vrcholne smiesne. Ides sa tu ohanat akymsi obchodom v ktorom pracujes, nakoniec si tam len na brigade cez leto, ked nemas skolu, ze??? Farbicky, koralky (od Natalky), krepovy papier a ine hovadiny, to je priam uplne totozny a porovnatelny pripad s predajom a reklamaciou tenisiek. Stale si mi nevysvetlil slovo unused pri vrateni tichobeziek od Converse, hmm???
:cokolvek:
Ja neviem o co ti ide....fakt sorry, ale nechapem tvoje myslienkove pochody.
Som rad, ze som ta rozosmial...nie niesom tam len na brigade...a uz vobec nie iba pocas leta...
Tie farbicky a koralky...no fakt, z respekt, keby si aspon mal sajn o com tocis. Ceny tovaru , mozes kludne porovnavat s vyssie spominanymi topankami...keby sa tam predavali aj rozky a chlieb tak mi to je ukradnute...nieje dolezite co predavas, ale dolezite je ze mas pracu... :wink:
A fakt, ohanat sa tu sortimentom, farbickami atd, mi pride dost detinske.
Unused...nenosene....nepouzite....
Uz som ti pisal ako to je, a co mi povedali v obchode pri plateni za boty...ci mas este potrebu si nieco dokazat? No daj...
Napísať odpoveď