Aky mate bike ?

O športe...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mirak2 »

vpredu kotuc, vzadu klasik? to je na co dobre prosim ta :lol: :lol: zadnu macknes a ides este 15 metrov, prednu macknes a ides 15 metrov ty po ksichte :lol:
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

nuz..

1. to by najpv musela byt vpredu brzda, nie imitacia :)

2. mirak, ty ako "matfyzinf" ( :D ) by si si mohol vydedukovat, ze najvacsi brzdny ucinok ma prave predna brzda a nie zadna, no nie s vrecom zemiakom, ale treba sa s bicyklom "vzit" a narabat s taziskom :)
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

mirak2 napísal:vpredu kotuc, vzadu klasik? to je na co dobre prosim ta :lol: :lol: zadnu macknes a ides este 15 metrov, prednu macknes a ides 15 metrov ty po ksichte :lol:
no kotucova sa zide len tak. lebo ju netreba tolko nastavovat a menit. ja mam taku obycajnu a 2 tyzdne pojazdim a uz je slaba musim ju trochu doladit aby isla dobre. ale ja aj vela brzdim. a predna no neviem lebo ten kotuc je dost silny ale to nevadi. mozno mate pravdu a vydrzi ALE PRECO TU KAZDY PISE ZE JE SROT??? ked je nanim dobra cena, ma dobru vybavu, a je pekny. ale nevyhoda ze sa rozpadne. mozno komu jak ale ja potrebujem taky po ceste a mierny teren.
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

co si myslite o bicykli Dema iseo FS mountain bike?

ja ho mam rok a som s nim celkom spokojny, pravidelne sa na nom kazia nejake drobnosti, ale to asi na vsetkych, casto vyuzivanych bicykloch ako je ten moj :D hlavne v terene

myslite ze by sa mi don oplatilo investovat? hlavne na buduci rok ked uz padne zaruka, lebo bol kupovany ako komplet

mam tam vidlicu Endura 356 zoom, ktoru by som chcel vymenit za nieco kvalitnejsiu
s kostrou som zatial spokojny, uvidim ako bude sluzit dalsi rok
brzdy su tam V-brake znacky Alhonga, ktore by som chcel vymenit za kotucove, prednu aj zadnu, niekde som cital ze kotucove brzdy sa oplati davat na bicykle, ktore maju pevnejsiu kostru, takze teoreticky to nie je zly napad
ake plaste by ste mi nan doporucili? teraz mam na nom nejake noname vpredu cestny a vzadu s hlbsim dezenon, uz som sa par krat valal po zemi lebo ma zradili prave plaste

co vy na to?

do prilohy vam prikladam foto, lebo na nete som ziadne nenasiel (je dost nekvalitna, fotene mobilom)

PS: chcel by som sa este spytat, existuje nejaky metalizovy sprej, lebo uz mam na niektorych miestach zodratu farbu
Prílohy
my bike
my bike
smejo
Addict
Addict

nedavaj do toho ziadne peniaze, maximalne tak na spotrebak, kym nasetris na novy (az v krajnej nudzi - uplne zodrate plaste, zodrate brzdove spalky)

investovat sa ti don neoplati, nakolko priemerna kotucovka ma vyssiu hodnotu ako cely bike (o.i. tam ani nemas navarky na kotuc), vidlu na to splasis len nejaku zavitovu RST-cku (z kaluze do blata) a tak dalej.. nema to perspektivu a je to neekonomicke, obmedz to na najnevyhnutnejsie vymeny (vid vyssie)
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

tak, mojim snom je Iron Horse yakuza kumicho, ale asi zostane iba pri snivani, mozno raz...

tento bike, ktory mam teraz bol darcek (k birmovke :oops:) tak bude musiet nejaky cas vydrzat, vacsinou ho pouzivam iba na take rekreacne bicyklovanie po polnych cestach, pripadne na rybacky

aky by si mi odporucil (staci znacka, nemusi byt konkretny model, lebo kym si nasetrim tak to bude trvat) aby som sa vedel uz teraz porozhliadnut a sledovat to na trhu, kedze sa v tom absolutne nevyznam, bicykel by som chcel vyuzivat hlavne v terene (kedze mam za domom Hron, ale na downhill to podmienky nie su :D), pripadne obcas aj na cestach, nieco na ten styl ako je tento moj :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

tomaxx_199 napísal:no kotucova sa zide len tak. lebo ju netreba tolko nastavovat a menit. ja mam taku obycajnu a 2 tyzdne pojazdim a uz je slaba musim ju trochu doladit aby isla dobre. ale ja aj vela brzdim. a predna no neviem lebo ten kotuc je dost silny ale to nevadi. mozno mate pravdu a vydrzi ALE PRECO TU KAZDY PISE ZE JE SROT??? ked je nanim dobra cena, ma dobru vybavu, a je pekny. ale nevyhoda ze sa rozpadne. mozno komu jak ale ja potrebujem taky po ceste a mierny teren.
Ale sak v pohode...nic lepsie za tak ucenu asi nenajdes...proste staci ti taky na sidliskove behacky...kludne si ho kup....ked sa ti paci tak chod do toho.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Olpran, Dema a vsetky tie podobne full suspension ci low cost bicykle by mala Slovenska obchodna inspekcia zakazat pre zdravie a zivoty ludi. Tie bicykle su nebezpecne a divim sa, ze este nedoslo k tak vaznemu urazu, aby sa to dostatocne nemedializovalo. Brzdy na rychto bicykloch su tragicke, niekedy az pomaly nefunkcne, rovnako ako tie odpruzene vidlice a tlmice, pretoze su vhodne tak na zlomenie. Pruzenie sice je, ale tlmenie ziadne, vrzgajuce..., proste vsetko to zakazat rad radom. Radsej nech ludia jazdia na pevnych bicykloch, ale nech su dostatocne bezpecne.
mackousko007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mackousko007 »

hojko napísal:Olpran, Dema a vsetky tie podobne full suspension ci low cost bicykle by mala Slovenska obchodna inspekcia zakazat pre zdravie a zivoty ludi. Tie bicykle su nebezpecne a divim sa, ze este nedoslo k tak vaznemu urazu, aby sa to dostatocne nemedializovalo. Brzdy na rychto bicykloch su tragicke, niekedy az pomaly nefunkcne, rovnako ako tie odpruzene vidlice a tlmice, pretoze su vhodne tak na zlomenie. Pruzenie sice je, ale tlmenie ziadne, vrzgajuce..., proste vsetko to zakazat rad radom. Radsej nech ludia jazdia na pevnych bicykloch, ale nech su dostatocne bezpecne.
Suhlasim s tebou raz som si pozicial sestryn bycikel ze pojdem do malaciek to je 12 Km tam a naspet. V Malackach sa mi zlomila plastova brzda este ze sa mi to nestalo niekde na hlavnej pred krizovatkou. Tak som jej kupil hlinikove ci nejaka zliatina neviem presne. A ked som isiel naspet tak v polovici cesty mi odletel pedal. Keby som to vedel tak porad kupim aj pedale. Taraz mam bike, ktory som si poskladal a vyslo ma to dost casu aj investicie ale uz mi parkrat zachranil zivot.
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vrtulnik »

Ja mam BMX.. vid foto. :) Väcsia generalna uprava April 2008... :D
Len uz je mi trocha maly, ale nevadi, ked ja casto nechodievam von, lebo v dedine je strasna nuda.:(
Prílohy
DSC00043.JPG
DSC00041.JPG
DSC00040.JPG
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

hojko - presne tak mas uplnu pravdu moj brat si kupil olpran :D... asi po 30km sa vybila stredova oska ci ako sa to vola vypadali stale loziska a atd.. asi pri 60km sa zlomil pedal potom asi o cca 2mesiace dalej sa uplne zodrali brzdove platnicky ci ako sa to vola takze brzi v fuc.. takze dobre zvazujte co kupujete lebo fakt taketo "sroty" su zivotu nebezpecne..
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Aj ja mam Olpran odpruzeny, ale ten uz nie je v najlepsom stave... :lol:
Ale mne dost dlho vydrzal, najprv sa zlomil pedal, potom mi to nebrzdilo, nwm preco, lebo tam bola kotucova brzda, aj som to nasteloval, potom to chvilu islo a potom zase sa to pokazilo. :D Asi ho zanisiem do srotu... :)
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

a preco ste mi tu pisali ze olpran je dobry? ale nemusim mat len olpran moze byt aj iny
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Olpran je pre niekoho dobry a pre niekoho zly, ked napr. pojdes na pivo alebo na kofolu do krcmy, tak to ti vpohode staci alebo, ked sa pojdes len tak previest po meste/dedine.
IamMartinQo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IamMartinQo »

tomaxx_199 napísal:a preco ste mi tu pisali ze olpran je dobry? ale nemusim mat len olpran moze byt aj iny
Nie vsetky olprany su "sroty"
V marci tohto roku niekde v Rakusku, vydrazili taki olpran ze koniec, chlap si ho odniesol za cvenu, 120 000 eur, ale slo to na pomoc detom, by som chcel vediet, ci si aj sadol na 120 000-ovy bicykel :D
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Uz necele 2 mesiace jazdim na novom bicykli znacky Vertec TR-870 Cross. Co sa tyka samotneho bicykla som nesmierne spokojny. Co sa tyka vybavy tak riadenie brzdy a prehadzovacka a je Shimano Deore LX. Brdzy su klasicke Shimano V-Brakes ale casom sa chystam bud na nejake Shimano alebo Hayes kotucove, plne hydraulicke. Kazeta je tam Shimano 9 kolieckova, prevodnik Truvativ IsoFlow. Co sa tyka rafikov tak su to Mach1 240, naboje Shimano. Vidlica je tam RST Neon, zdvih ma 63mm, zamykatelna. Tato vidlica je asi najvacsou slabinou celeho bicykla. Casom kupim urcite nejaku inu. Bicykel ma dokopy necelych 14kg. Vacsinou jazdim styl strk, pole lesna cesta a asfalt. Na moje potreby mi vyhovuje velmi dobre. Nakoniec prikladam par fotiek:
Prílohy
DSC00708.JPG
DSC00706.JPG
DSC00702.JPG
DSC00701.JPG
DSC00700.JPG
DSC00699.JPG
DSC00697.JPG
DSC00692.JPG
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Na prvom obrázku máš nahodené zaujímavé prevody.. :)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

brm napísal:Na prvom obrázku máš nahodené zaujímavé prevody.. :)
dobry postrech :) fakt zaujimave osobne som taky prevod este neskusal..
smejo
Addict
Addict

tiez som si to ako prve vsimol :) bud kratka retaz, alebo kvalitny spaniel

btw, na kros ti je IMHO zbytocne davat kotuce a vidlice na na tychto bikoch tiez nemavaju vacsi zdvih, ak si narazal na to
mackousko007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mackousko007 »

Nuda ma dohnala si dnes komplet precistit bike tak si to aspon zvecnim kedze dlho taky cisty nebude.
Prílohy
BIKE.jpg
Napísať odpoveď