TV KARTA

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Marcelooo
Expert
Expert

TV KARTA

Príspevok od používateľa Marcelooo »

Zdravim, chcel by som si kupit TV kartu, rozmyslam presne nad touto.... http://www.kassotechnik.sk/produkt/ASUS ... B-T-.-PAL/ co mi aj radili, ze to je cenovo ako vsetko ostatne, chce by som pocut vase nazory, ...otazky: pisu ze dialkovy ovladac... bude sa dat, aj prepinat programy s tym? ci na akom principe to ide..... chcel by som sa este k tomu opytat... ci existuje nejaky cip alebo ci je v PC na dialkove ovladanie, ci sa da dialkovym vypnut, alebo zapnut, pretoze si chcem kupit aj ovladac na vsetky prislusenstva co mam doma, len neviem ci to bude pasovat, chcel by som na domace kino, na TV, na digi TV, pocitacovu 5.1 .... a ci existuje aj nieco take s PC..... velka vdaka :-)) vopred.... :roll:
clovek1
Amateur
Amateur

Re: TV KARTA

Príspevok od používateľa clovek1 »

Marcelooo napísal:Zdravim, chcel by som si kupit TV kartu, rozmyslam presne nad touto.... http://www.kassotechnik.sk/produkt/ASUS ... B-T-.-PAL/ co mi aj radili, ze to je cenovo ako vsetko ostatne, chce by som pocut vase nazory, ...otazky: pisu ze dialkovy ovladac... bude sa dat, aj prepinat programy s tym? ci na akom principe to ide..... chcel by som sa este k tomu opytat... ci existuje nejaky cip alebo ci je v PC na dialkove ovladanie, ci sa da dialkovym vypnut, alebo zapnut, pretoze si chcem kupit aj ovladac na vsetky prislusenstva co mam doma, len neviem ci to bude pasovat, chcel by som na domace kino, na TV, na digi TV, pocitacovu 5.1 .... a ci existuje aj nieco take s PC..... velka vdaka :-)) vopred.... :roll:
- s TV kartami su vseobecne problemy. kazdy vyrobca si to implementuje trochu inac, lebo M$ standardy su zastarane a nepokryvaju vsetky funkcie.
- preto odporucam pozret najprv Software, ktory na pozeranie TV chces pouzivat (Media Portal, DVB Viewer, DVB Dream, Pprog DVB, Windows Media Center) a potom vyberat kompatibilny HW.
- cez M$ MCE Remote sa da pocitac normalne zapinat aj vypinat
- TV kardy maju zvycajne vyvod na dialkove ovladanie a daju sa s tym prepinat programy v software dodavanom vyrobcom (zvycajne velmi nekvalitne software, zabugovane so zlym obrazom, zlou kompatibilitiou, zlym ovladanim a bez poriadnej podpory atd.)
- ako univerzalne dialkove ovladanie vhodne na riadenie viacerych (najlepsie spriahnutych) zariadeni odporucam jednoznacne Logitech Harmony seriu. maju viacero modelov, podla penazenky, designu a pozadovanych funkcii ... v principe to pozna prakticky vsetky zariadenia na svete (internetova databaza, vo vyssich modeloch moznost ucenia sa prikazov dialkoveho)

nepises tieto zakladne veci:
- chces vo windows sledovat len analogovy prijem ?
- mas Windows7 alebo Windows Vista, pripadne starsi windows ?
- chces to pouzivat aj na prijem radia ?
- chces prijimat obraz z analogovej bytovej anteny, zo spolocnej anteny, z kablovky (napr. UPC) ?
Napísať odpoveď