Startovanie Windows XP

Informácie o software, ankety...
spac
Novice
Novice

Startovanie Windows XP

Príspevok od používateľa spac »

Zdravim vsetkych, potrebujem pomoct s problemom, ktory neviem vyriesit. Nainstaloval som Win XP na svoj notebook(HP)... System fungoval bez problemov cca mesiac, potom raz ked som ho vypol nevedel nastartovat, presnejsie: zapnem ntb, zacne sa startovat windows z disku, naskoci logo windows xp na cca 3 sekundy, nato mi preblikne modra obrazovka s nejakym textom na okamih a restartuje sa pocitac... a dookola toto stale donekonecna...
ked som si s tym nevedel dat rady tak som preinstaloval windows (mam ho na samostatnej particii) a fungoval dalej...
ale opat presiel priblizne mesiac a zase sa tento problem opakuje... doma ho nevypinam, len davam do stand by tak to nie je problem, ale ak ho chcem prenasat a vypinam ho tak potom ho neviem nastartovat...

este poznamka... ak vlozim instalacku xp do cd mechaniky (potvrdim bootovanie z cd), zacnu sa mi nacitavat potrebne subory este pred instalovanim a naskoci obrazovka ktora mi ponuka ci chcem windows instalovat, opravit alebo ukoncit... ked dam cokolvek, to je jedno a restartnem ntb tak mi ten windows nacita... ale funguje to len na jedno vypnutie, ak potom vypnem ntb a znovu zapnem uz ho opat nennastartuje, iba ak by som zase nechal nacitat tie subory z instalacky...

rozpisal som sa ako v skole na slohu, prosim ak niekto viete alebo ste sa stretli s niecim podobnym poradte, nechcem znova reinstalovat windows a trpnut ci sa to znova nieco nepoj.be :idea:
robo244
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa robo244 »

Skus napisat co je to za text co ti blika spolu s tou modrou obrazovkou. Dost by to pomohlo.
Xplosion
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Xplosion »

aký máš procesor v tom NTB? ak máš dvoj a lebo viac jadrovy tak možno tam bude problém. xp-čko nešlape dobre s viacjadrovim procakom. inak neviem.
spac
Novice
Novice

robo244 napísal:Skus napisat co je to za text co ti blika spolu s tou modrou obrazovkou. Dost by to pomohlo.
zle som sa vyjadril, moja chyba - neblika to, iba sa to zobrazi asi na pol sekundy, v podstate to len blikne, nie je mozne zbadat co tam je napisane, len blik a restart notebooku...

//autoeditácia príspevku ( 19 Jul 2009, 19:12 )
Xplosion napísal:aký máš procesor v tom NTB? ak máš dvoj a lebo viac jadrovy tak možno tam bude problém. xp-čko nešlape dobre s viacjadrovim procakom. inak neviem.
procak mam dvojjadrovy turion...
ale mal som predtym asus, tiez dvojjadrovy procak turion a nemal som s nim problem za 3 roky...
callop
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa callop »

ovladaci panel - system - spresnenie - spustanie a obnovovanie->nastavenie - odskrtnut vyznacene

potom sem napis kod chyby ktoru ti vyhodi v modrej obrazovke
Prílohy
res.jpg
spac
Novice
Novice

Sprava z modrej obrazovky:

A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer.

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

If this is first time you´ve seen this Stop screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps:
- - - - -
bla bla bla, myslim ze to poznas, skontrolujte sw a hw atd...
- - - - -
* STOP: 0X00000050 ( 0x80097000, 0x00000000, 0x8053A8D3, 0X00000000)

skusal som nieco vygooglit ohladom PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, vo vseobecnosti je to spajane s pamatou alebo ovladacmi ak sa nemylim...

este doplnujuce info: windows v safe mode mi nastartuje...

ako som uz pisal, ak dam instalacku xp-cka a necham nacitat zakladne subory ktore sa nacitavaju este pred instalaciou, windows mi nabehne... ale len pre ten jeden krat, ak ho vypnem zase nepojde nastartovat...
cize chybny musi byt nejaky subor, ktory sa nacitanim z cd opravi pre ten jeden start... predpokladam ze to moze byt nejaky driver...
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Pozri tu. :wink:
callop
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

neviem ale 50-ka mi vzdy vyhodila chybu ramky... skusal si ich testovat?
spac
Novice
Novice

callop napísal:neviem ale 50-ka mi vzdy vyhodila chybu ramky... skusal si ich testovat?
ano prave mi skoncilo testovanie, testoval som cez MemTest, ziadne chyby...

//autoeditácia príspevku ( 21 Jul 2009, 18:46 )
skusal som reinstalovat driver na hdd a grafiku, nepomohlo...
nevim ci sa uberam spravnym smerom...
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

skus reset bios ale to asi nejde na nb. alebo si tam nieco nemenil? skus vybrat ram a dat naspat. a co tak grafika?
spac
Novice
Novice

tomaxx_199 napísal:skus reset bios ale to asi nejde na nb. alebo si tam nieco nemenil? skus vybrat ram a dat naspat. a co tak grafika?
hmm ani neviem ako resetnut bios na ntb... nemenil som tam nic, stalo sa mi to uz druhy krat, prvy krat som nainstaloval xp nanovo, no po asi mesiaci zasa... ovladac na grafiku som takisto skusal preinstalovat, nic... ram-ku vybrat nemozem, ntb je este v zaruke :?
callop
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

neviem ako to je presne pri hp ci co to mas, ale vacsina vyrobcov dava pri ramkach volnu ruku, preto maju aj oddeleny kryt zospodu. ale ak tam mas nalepku tak radsej nevyberaj
Napísať odpoveď