XP alebo VISTA?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

XP alebo VISTA?

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

Zdravim,
Akurat dnes som si kupil notebook a je tam nanom vista, a kedze ma hrozne stve a nejdu mi tam veci co sli na XP tak sa chcem opytat ze keby som preinstaloval na XP tak ako by to bolo stymi vecami ze indikator bateria,zabezpecenia a wifi assistent a vsetky tieto veci ktore su na notebooku tak ako by som ich potom dostal aj do XP lebo neviem nevyznam sa vtomto velmi a nechcem to pokazit, takze sa chcem opytat ci by ste to na mojom mieste preinstalovali alebo nechali tak a zacali si zvykat na vistu...Dakujem.
Dajjdo
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dajjdo »

Si kukni na WEB výrobcu či sí ovládače aj na XP
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Sh4d0W.. ako prvé by som skúsil pohľadať alternatívy k nefungujúcim programom. Buď novšie verzie programov už podporujúce Vistu alebo úplne iné programy s rovnakou funkciou.

XP by som osobne volil až ako krajné riešenie, ak sa bez XP naozaj nepohneš. A možno by som aj tak ešte vydržal s Vistou do októbra.. a potom nahodil Windows 7, v ktorom môžeš spúšťať aj staré progamy z XP cez virtuálne PC. (ak Ti procesor na notebooku podporuje virtualizáciu a ak Tvoj notebook umožňuje bezplatný upgrade na Windows 7)

//Ak máš originál Vistu SP1, tak môžeš si nahodiť aj SP652 (ak bude taký niekedy pre Vistu existovať)..

:)
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

no vyzera ze su ale neviem ci su to vsetky,ja mam nejaky cd z drivermi k tomu notebooku ale tiez neviem co vsetko tam je...A este ze nebudem mat potom original windows ked budem mat xp lebo teraz mam original vistu...Ale som si vsimol teraz ze to je vista ale sp1 a to je dost na hovno hm keby som chcel dat vistu sp2 tak by som mohol pouzivat ten cd key ze?

//autoeditácia príspevku ( 23 Jul 2009, 9:45 )
No pokusam sa najst nejake alternativy ktym programom ale nejde tam ani nod poriadne a je tam nejaky debilny blokovari soft ze sa nepohnem zeby neje*al a vsetko take ze neviem este co ale no pokusim sa este vydrzat snou a nieco poskusat...A windows 7 hm nerozmyslal som otom aj ked kamos si tiez dal ale niesu nato este ovladace ze? ale pokusim sa nieco vyriesit...Ale zistil som teraz ze mam sp1 a to asi kvoli tomu nejde..Tak neviem teraz co :?

//autoeditácia príspevku ( 23 Jul 2009, 9:46 )
neexistuje sp2 na vistu? :D omg tak to idem hladat XP cdcko
brm
Darca
Darca

Ten "blokovací software" sa nazýva UAC.. a keď hodíš do googla, nájdeš kopec návodov ako ho vypnúť. :)

SP2 samozrejme existuje.. len som chcel naznačiť, že ak máš originál, môžeš si nahádzať totálne všetky Service Packy, ktoré kedy Microsoft pre Vistu vydá.. a nemusíš sa starať o legálnosť.

Na nete si pohľadaj rôzne tipy a triky na Vistu.. s nimi sa Vista dokáže premeniť na veľmi dobrý a výkonný operačný systém. Začať môžeš napr. na www.extrawindows.cz
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

a skade mam zohnat ten SP2? Hm a keby som preinstalovaval tak to by som rovno uz dal XP lebo ma to hrozne **** a teraz mi tam vkuse ten blby firewall sa vola ze "McAfee" a proste jakeby ten cely windows bol proti mne a nie pomahal len to stazuje + nevie nadviazat komuniaciu z nodom a to vsetko...

//autoeditácia príspevku ( 23 Jul 2009, 10:05 )
+ teraz ked som kopiroval tak mi vsetky .exe zmazalo lebo si "mysli ze je to virus"
brm
Darca
Darca

Cez Windows Update Ti stiahne všetky aktualizácie vrátane SP2.

McAfee máš ako predinštalovaný antivírový software (predpokladám 30 dňovú skúšobnú verziu) od výrobcu notebooku a nijak nesúvisí s Vistou. Nikto Ti nebráni ho odinštalovať a dať svoj vlastný antivirák.
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Aha no uvidime akurat som dal aktualizacie...
A ani neviem ako ten McAfee odinstalovat lebo on to sam este zakaze kkt

//autoeditácia príspevku ( 23 Jul 2009, 10:40 )
No dal som aktualizacie ale stahovalo mi len nejake zabezpecenia ci co a nikde tam neni SP 2 a som pozrel dostupne aktualizacie ale ani tam nieje...
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Nastav si pravidelne aktualizacie a pocitac ti ho sam stiahne, ci uz dnes alebo az zajtra.Mne napriklad SP2 stiahlo iba vcera. :)
brm
Darca
Darca

Možno pred SP2 musí stiahnuť ešte iné aktualizácie. Mne SP2 stiahlo už asi pred 2 mesiacmi..
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

brm napísal:Možno pred SP2 musí stiahnuť ešte iné aktualizácie. Mne SP2 stiahlo už asi pred 2 mesiacmi..
Najprv potrebuje mat system v aktualnom stave, az potom moze stiahnut SP2, kedze ty si ho mal predpokladam nastaveny "always keep up-to-date" tak si s tym nemal problem, ked ma niekto nastavene, ze iba vybrane aktualizacie tak to uz moze byt problemove. (ked sa na to zabudne)
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

aha diki moc ale pocujte nemozem to stiahnut nejak ze niekde si vyberiem aby mi nainstalovalo rovno SP 2 ? alebo musim nejak nastavit tie aktualizacie? lebo vo viste sa vobec nevyznam a netusim kde to tam nastavit...diki moc
brm
Darca
Darca

áno.. na stránkach microsoftu sa dá stiahnuť. Hľadaj aktualizáciu s označením KB948465.. a vyber si svoju bitovú (32b/64b) a jazykovú verziu (jedna verzia je na 5 hlavných jazykov, druhá je na všetky jazyky).
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

hm dal som nejaky nove aktualizacie a teraz tam mam SP 2 tak som dal :D no uvidime ze ako to bude... Diiki moc...
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mARILYN mANSON »

no idem mat novy pc a idem tam mat vistu,mal som možnost aj xp ale kedze už mam doma stare tak som zobral tu vistu,otazka je: byvaju nejake preoblemy z hrami na viste? alebo ak tam bude dx10? aj ked to nie vsetky hry podoruju? ak by nieco neslo mam tam dat aj xp ktore už mám?
brm
Darca
Darca

mARILYN mANSON.. ak hrávaš 3 roky a viac staré hry, problém sa môže objaviť. Avšak si myslím, že väčšina týchto problémov sa pomocou Internetu dá vyriešiť.

Tiež sa môže objaviť rýchlostný problém, ak máš ramku menšiu ako 2GB..

mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

mne ide hlavne o BF2,inak to bude dobry pc takže hardware neni problem,a čo dx 10 pojdu na tom aj hry ktore to nepodporuju ak ho budem mať?
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Samozrejme pojdu, sam mam sedmicku a hravam starsie hry ktore podporuju len DX 9.0

mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

neni 7 ina ako vista?
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

mARILYN mANSON napísal:neni 7 ina ako vista?
No je ina, ale su podobne, BF2 ide na Viste.
Napísať odpoveď