30 Days is the standard that we use. Most First Class International items are delivered within two weeks. But there may also be a holdup at Customs or something. We also ship pretty much anywhere. So 30 days would expected when shipping to Nepal, for example. For Canada, most European countries (except sometimes Italy), Japan, and Australia, the delivery time is typically within two weeks.
FCI - First Class International
takze 2 tyzdne az 30dni (max)
Samozrejme tak, ako pisu...za 2 tyzdne to moze prist na Slovensko a na colnej poste to kludne mozu drzat dalsie 2 bez problemov...tak to tu zial chodi.
uz vlastnene...z druhej ruky
Nemusi to vsak znamenat "uz pouzivane".
Priklad...kupim si CDcko od niekoho v zivote si ho nevypocujem (ani ten "niekto" si ho v zivote nevypocul) a chcem ho predat.
Predavam ho ako pre-owned.
Opytaj sa ho na current condition...nie ze ti poslu vyblednute veci
Na ebay nakupujem od včera, kúpil som si zatial len na skúšku set strieborný nahrdelník+ naramok, stálo ma to aj s poštou len 10 USD, myslíte, že to bude pravé striebro? Predsalen, tá cena je trochu smiešna. Ale má to označenie .925, tak by to malo byť striebro, no neviem.
Ahojte planujem si na ebay.co.uk vydražiť jeden mobil. Aukcia konži za 5 hodin chcem sa spytať či má vôbec zmysel čakať do poslednej sekundy a až potom prihodiť aby som nebol predbehnutý. Alebo je takýchto zmýšlajúcich ludí viac a nemám šancu. Ke´da dam prihodit piše sa tam nejaka captcha ? Nize pockam do posladnych sekund dam pridať ponuku a budem musiet opisovať a prepasiem
Otázka č. 2:
človek od ktoreho chcem kupiť ma feedback 100% myslím že bude seriózny. Keď dnes vyhrám aukciu kedy mi to pošle ? Alebo závisí na dohode ?
Ešte by ma zaujímalo, ako to je na ebay s komunikaciou s predajcom. Komunikuje sa zvyčajne pri každom nákupe, alebo len ak je niečo nejasné? Píše sa cez email alebo cez správy na ebay? Kto začína zvyčajne komunikaciu, kupujúci alebo predajca?
Co ma najviac serie su tie aplikacie co automaticky prihadzuju. Posledna minuta aukcie, prihodim, potvrdim a hned sprava, ze moja ponuka bola prekonana. Prihodim este 3x a stale to iste dookola. Aukcia skonci a curak vyhra o 5 centov. Takze ak ma mobil 5 hodim pred koncom dobru cenu nic to neznamena, pri takomto tovare rozhoduju posledne minuty. Preto aj ja bidujem az poslednu minutu.
Co sa tyka komunikacie, v podstate, nemusi byt ziadna. Pokial zaplatis tak ta nemusi nic trapit, ak by nieco chcel predajca tak sa ozve. Pokial ti vec nepride do 2-3 tyzdnov treba sa ozvat a spytat sa co a ako. V lepsom pripade predajca posiela maily pri kupe, pri prijati platby a pri odoslani tovaru automaticky.
Teraz pred chvilou som bidoval, najprv napises sumu das Bid a na dalsej stranke to potvrdis, tam bude zobrazeny cas do konca, aktualny stav a cena za shipping, das Confirm bid a mas prihodene.
Ak objednavas z EU tak DPH ani clo neplatiš vobec..
Do 150 eciek je to z krajin tretieho sveta.. ale aj to je diskutabilne, ked je colnik svina tak ti DPH da a niekedy nemusí
Suma sumarum ak objednavaš z EU tak pri akejkoľvek suume neplatiš daň
Tak na colnici mi zhabali tovar, takže teraz si musim isť prenho...
Ako doklad o platbe môžem použiť čo? stačí doma vytlačený výpis z účtu, alebo treba priamo z banky? alebo?
vytlac si Receipt co ti dosiel na mail z PayPalu.
Mal by stacit aj vypis z internet bankingu, alebo priamo vypis z uctu, alebo mail z ebay, ktory ti dosiel ze si vyhral ten item...