hospodarska informatika TUKE
hospodarska informatika TUKE
vie niekto nieco viac o tomto odbore???ake je studium??je to velmi narocne???
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Ja som prvák na EkF TUKE, odbor FBI a môj spolubývajúci je na tejto hospodárskej informatike. Máme dva spoločné predmety - Podnik a podnikanie a Matematiku, takže sa priprav na, pre niekoho, dosť náročnú matematiku. Okrem toho oni majú náročnejšiu informatiku - majú tam asi programovanie a pod., čo my nie. Ďalej majú jeden cudzí jazyk a myslím že aj predmet Ekonómia - ale to si nie som istý. A intráky sú celkom v pohode.
HI TUKE
Studujem na HI TUKE, druhy rocnik
narocnost.. co ti ja viem.. v prvom rocniku je dost o zuby matika, ale ked to neflakas, tak sa to da zvladnut. Potom este mikro a makroekonomia vie byt zabijak, zvysok je pohoda
Ekonomicke predmety - este pred rokom mali tendenciu, ze budeme mat prednasky a poziadavky rovnake ako FBI (odbor ekonomickej fakulty), od tohto roku su prednasky osobitne, naroky znizene, lebo sme HI, nie EKF
to iste plati pre informaticke predmety.. proste je to odbor nieco medzi ekonomiou a informatikou, z toho je aj ten nazov. V kazdom pripade, v druhom rocniku nebol jediny zlozity predmet.. mozno dalsia matika, ak ju nemas rad, ale inak nic strasne.. Cize co sa narocnosti tyka - nemusis vediet programovat, ani mat nejake extra poznatky na uvod, ak mas zaujem tak zvladas (trosku logickeho myslenia je len plus)
Co je to za odbor? Do nedavna som ani po opatovnom precitani profilu absolventa nechapala co to vlastne prakticky studujem. Minuly tyzden na prednaske z manazmentu som na to prisla. Informatici ti ukazu ako sa da nieco robit efektivne, len obcas nevies k comu je to prakticky dobre, ekonomovia ti ukazu, ze existuju nejake problemy a ukazu ti ako to rucne, komplikovane, cez siahodlhe vypocty vyriesit. Su to ovsem neefektivne a castokrat nepresne sposoby vypoctu a riesenia. Tvojou ulohou je v praxi zrejme vysvetlit ekonomom, ze veci sa daju robit aj jednoduchsie, ze na to existuju techniky
Mozno aj vytvarat nejake systemy. Navyse, vdaka ekonomickym predmetom, by si mal mat prehlad o ekonomike, co je pozitivum oproti "klasickym informatikom". Tym padom dokazes viac rozumiet o co vlastne tym ekonomom v praxi ide a co to vlastne riesia
Ponat to mozes rozne.. bud to budes brat tak, ze by z teba vyrastol ekonom, ktory vie co to o informatike, alebo informatik, ktory ma prehlad o ekonomike. Je to ozaj nieco medzi tym, skor to ale inklinuje k informatike, avsak su odstranene predmety ako fyziky, elektrotechniky bla bla bla
V kazdom pripade, hospodarska informatika patri pod Katedru kybernetiky a umelej inteligencie, cize ta informatika nie je len o programovani, ale aj o srandach ako je umela inteligencia, znalostne systemy a tak.. co su naozaj velmi pekne predmety a niektore ucia aj naozaj vyborni ucitelia
No a ano - na HI je viac dievcat ako hocikde inde na FEI TUKE
Ako jediny odbor na TUKE nema z podivneho dovodu povinnu telesnu. A moj rocnik nemal povinny ani cudzi jazyk, neviem ci sa menili studijne plany aj v tom.. ved pozri stranku a studijny program
niekde tu.. http://www.fei.tuke.sk/sk/studium/bakal ... e-programy Len ak nahodou budes citat anotacie predmetov, tak sa nezlakni, ono to vzdy len strasidelne vyzera a prakticky tam nic zlozite nie je..
Drzim palce, nech sa uz rozhodnes ako chces
Co je to za odbor? Do nedavna som ani po opatovnom precitani profilu absolventa nechapala co to vlastne prakticky studujem. Minuly tyzden na prednaske z manazmentu som na to prisla. Informatici ti ukazu ako sa da nieco robit efektivne, len obcas nevies k comu je to prakticky dobre, ekonomovia ti ukazu, ze existuju nejake problemy a ukazu ti ako to rucne, komplikovane, cez siahodlhe vypocty vyriesit. Su to ovsem neefektivne a castokrat nepresne sposoby vypoctu a riesenia. Tvojou ulohou je v praxi zrejme vysvetlit ekonomom, ze veci sa daju robit aj jednoduchsie, ze na to existuju techniky
V kazdom pripade, hospodarska informatika patri pod Katedru kybernetiky a umelej inteligencie, cize ta informatika nie je len o programovani, ale aj o srandach ako je umela inteligencia, znalostne systemy a tak.. co su naozaj velmi pekne predmety a niektore ucia aj naozaj vyborni ucitelia
No a ano - na HI je viac dievcat ako hocikde inde na FEI TUKE
Drzim palce, nech sa uz rozhodnes ako chces
Re: hospodarska informatika TUKE
Kód: Vybrať všetko
https://hi.fei.tuke.sk/portal/