Vynikajúca fantasy zo stredoveku....

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ericer
Novice
Novice

Vynikajúca fantasy zo stredoveku....

Príspevok od používateľa ericer »

Nevedel som kam to zaradiť, tak to dávam sem,
Viete o nejakej dobrej fantasy knihe, ktorá je podobná Zaklínačovi A. Sapkowského v týchto bodoch:

1. Berie sa tam ohľad na krutý stredovek, intrigy, primitívny prostý ľud, stráže atď.
2. Je tam braný ohľad na zlodejov, únosy - bitky v krčmách, úteky.
(Mám na mysli niečo ako Bonhart, Skellen, lovci ľudí atď. v Zaklínačovi)
3. Hlavná, alebo jedná z hlavných hrdiniek je žena, ktorá ma stále nejaký problém, ale vie sa z toho vysekať (niečo ako Ciri - v Zaklínačovi).
4. Sú tam preberané aj "tabu" témy (Ako písal Sapkowski)

Ďakujem,
Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Muffi »

Pri týchto podmienkach, ktoré tam uvádzaš, ti môžem poradiť len jednu knihu - prečítaj si znovu Zaklínača. Každá kniha je (a hlavne mala by byť) jedinečná a originálna. Ty požaduješ presné prostredie, hl. hrdinu a viac-menej aj dej. Ak sa ti páči fantasy, odporúčam prečítať najmä Tolkiena, Howarda a Lewisa. Knihu s tak striktne zadanými vlastnosťami podľa mňa totiž nájdeš len ťažko :wink:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Sapkowski je nenapodobyteľný a jedinečný. 8)
ericer
Novice
Novice

Muffi napísal:Pri týchto podmienkach, ktoré tam uvádzaš, ti môžem poradiť len jednu knihu - prečítaj si znovu Zaklínača. Každá kniha je (a hlavne mala by byť) jedinečná a originálna. Ty požaduješ presné prostredie, hl. hrdinu a viac-menej aj dej. Ak sa ti páči fantasy, odporúčam prečítať najmä Tolkiena, Howarda a Lewisa. Knihu s tak striktne zadanými vlastnosťami podľa mňa totiž nájdeš len ťažko :wink:
Všetkých týchto autorov, mám prečítaných - myslím, že to nie-sú, až tak prísne podmienky.
Sú to také všeobecné vlastnosti a hl. hrdinu filtrujem, len na pohlavie a základ povahy...

EDIT:/
Ja si knihy veľmi dobre pamätám, takže zasa Zaklínač, pre mňa nemá význam.

//autoeditácia príspevku ( 24 Jul 2009, 16:54 )
begbeee napísal:Sapkowski je nenapodobyteľný a jedinečný. 8)
Jj, to je veľké plus, ale zároveň - škoda, že nepíše viac - okrem zaklínača v podstate iba Husiti.
Risko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Risko »

Vynikajuca fantasy su zabijaci gotrek a felix.
Doporucujem.Mam doma vsetkych 8knih ? 8ich je dokopy sa mi zda.Proste je to perfektna kniha kde sa odohrava super dej a od krcmovych bitiek to prechadza az po bitky s mocnymi priserami.
Cely dej je o tom ze Felix ma zapisat Gotrekovu hrdinsku smrt a pri vsetkom ho nasleduje.Od kanalovych skavenoch sa prezabijaju dejovo az ku drakom upirom atd :). Doporucujem
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

cital si aj vezu blaznov? lebo si spominal zaklinaca ale nie dalsie sapkowskeho knihy, takysto si nehovoril nic o poviedkach, vies o nich?
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Skus Eragona, popripade pokracovanie Eldest a Brisingr.

Pre mna najlepsie fantasy pod slnkom.
ericer
Novice
Novice

Risko - Skúsim, ale sú tam aj také, že únosy a tak?
ColdRain - trochu som H. trilogiu nakusol, je to dobre, ale uz nie take...no na zaklinacovi sa mi pacili skvele vykreslene charaktery a to, ze o Cirlle si vzdy kazdy myslel, ze ked je mala tak si môzu vsetko dovolovat a ked ich tam posekala tak sa zlakol este aj zabijak skellen.
Take daco hladam...
kaboo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa kaboo »

eragon, eldest, brisingr

pan prstenov 1,2,3

trpaslici, vojna trpaslikov, pomsta trpaslikov, osud trpaslikov

odporucam kazdu z nich kazdemu fanusikovy fantasy :D, velmi dobre citanie
ericer
Novice
Novice

kaboo napísal:eragon, eldest, brisingr

pan prstenov 1,2,3

trpaslici, vojna trpaslikov, pomsta trpaslikov, osud trpaslikov

odporucam kazdu z nich kazdemu fanusikovy fantasy :D, velmi dobre citanie
Všetko toto mám prečítané, dobre jj, ale na Zaklínača to nemá... :)
ColdRain
Addict
Addict

ericer napísal:Všetko toto mám prečítané, dobre jj, ale na Zaklínača to nemá... :)
sorry, ale chces nemozne, teda nemozne kym sapkowski zas nieco nenapise, precitaj celu trilogiu, spociatku, prvych100 stran dajme tomu, veze blaznov mi prislo kostrbatych a bolo tam moc postav, no zvyknes si zorientujes sa a nebudes to chciet dat z ruky, takysto genialna kresba charakterov, plne historickych faktov a uzemi ktore mozno osobne poznas...a ci su unosy? ved je to cele o jednom velkom unose...a charakter reinewana sa o vzdialene vyvinom prirovnat k ciri v mensom, tiez nebude navzdy boja neshopny, fakt odporucam, nie je to zaklinac, ale je to sapkowski ;)
Risko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Risko »

ericer napísal:Risko - Skúsim, ale sú tam aj také, že únosy a tak?
ColdRain - trochu som H. trilogiu nakusol, je to dobre, ale uz nie take...no na zaklinacovi sa mi pacili skvele vykreslene charaktery a to, ze o Cirlle si vzdy kazdy myslel, ze ked je mala tak si môzu vsetko dovolovat a ked ich tam posekala tak sa zlakol este aj zabijak skellen.
Take daco hladam...
Ano aj unos tam je v jednom diely ;).
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No mám pre teba tip!!!

Je to Pán Ledové Zahrady I. a II.
Koniec trilógie sa práve píše. Najlepšia fantasy poviedka za rok 2006, kde sa jemne prelína sci-fi s fantasy. (fantasy asi tak 90%).

Ide o to, že zo Zeme blízkej budúcnosti pošlú záchranára, ktorý má pátrať po členoch stratenej výskumnej stanice, ktorá skúma jedinú známu civilizáciu podobnú našej vo vesmíre. Na planéte sa žije cca približne v ranom stredoveku - proste fantasy svet. Hrdina nemôže zničiť danú kultúru a tak je vycvičený vo všetkom aby zapadol, šerm, lukostreľba atd, proste neohrozený prototyp kladného hrdinu ktorý sa vynorí z hviezd v danej dobe.
Na planéte nefunguje elektronika a rýchlo zisťuje, že tam funguje čosi ako mágia - dvoch členov nájde hneď a je to desivé v akom stava . Naplno sa rozbehnú dve línie - jeho a príbeh následníka trónu slávnej militantnej ríše na danej planéte.

Môžem ešte povedať, že záver prvej časti je jeden z najdesivejších záverov aké som kedy čítal....

NAOZAJ ODPORÚČAM - btw. autorom je Poliak :)

cekni si to na martinuse.sk alebo ak nevadia ebooks tak PM
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

Niekto tu uz spomenul vezu blaznov, no ja by som ti odporucil celu trilogiu ktoru precitas na jeden sup.

Veza Blaznov
Bozi Bojovnici
Svetlo Vecne

je to sapkowskeho nezmenitelny styl pisania a skvele sato cita
ColdRain
Addict
Addict

Jeremy napísal:Niekto tu uz spomenul vezu blaznov, no ja by som ti odporucil celu trilogiu ktoru precitas na jeden sup.

Veza Blaznov
Bozi Bojovnici
Svetlo Vecne

je to sapkowskeho nezmenitelny styl pisania a skvele sato cita
tak tak, skvele to knizky, ale na rozdiel od zaklinaca omnoho zlozitejsie, na plne pochopenie vyzaduju celkom slusny historicky a historicko-zemepisny prehlad ako aj prehlad o pomeroch na nasom a susednom uzemi v danych rokoch, pokial to clovek ma, je tato trilogia nezabudnutelna, aspon pre mna
Eru
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eru »

nuz nesplna vsetky poziadavky ale ja by som ti ako uzasnu fantasy knihu poradil Bohatýra. od Slovenského autora Červenáka :) je to velmi zamerane na staroslovanov a pohanske nabozenstva. kazdopadne hlavna postava je velmi sympaticka a vzijes sa do nej. a preberaju sa tam aj tabu temy aj ked v mänsom meritku ako od Sapkowskeho. anyway tej realnej krutosti si tam uzijes az az :) 3 casti to ma. uz dokoncena trilogia.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Červenák... Hm, dobré, ale takmer nezohnateľné.
Napísať odpoveď