Problem zdielania pripojenia

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Juicy
King
King
Používateľov profilový obrázok

Problem zdielania pripojenia

Príspevok od používateľa Juicy »

Takze jeden moj kamarat ma nasledovny problem, vzal si Turbo 2 od T-comu a spolu so susedom ho zdielaju. Byvaju na dedine vedla seba a tak to riesili prehodenim kabla medzi oknami. Ale v poslednej dobe si vsimol dost vysoky pokles v rychlosti a zvysenie pingov. Ma neoverene informacie ze jeho kamarat zacal ich spolocne internetove pripojenie zdielat cez wifi este s jednym susedom. Kezde je to malicka dedina tak sme skusali vyhladat wifi siete a na jeho ulici boli len 2. Bez problemov sme sa na jednu z nich pripojili nad ranom a mala podobne parametre ake sme namerali u neho na stolovom PC. Predpokladam ze na dalsie sirenie pouziva router, ale je to taky trulko takze si to urcite nerobil sam a tak sa chcem opytat ci je mozne nejak zistit alebo mu dokazat ze tento internet nepovolene volne vysiela dalej?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

zisti MAC adresu wifi siete čo si sa na ňu pripojil a porovnaj s MAC čo je na routri čo má sused doma dole by mala byť niekde nálepka ak je to tá istá adresa tak to vysiela on. btw ak si na neho napojený káblom tak by si sa teoreticky mal vedieť dostať do routera skús dať default heslo a mrkni sa v logu kto sa tam pripája
Juicy
King
King

To ze ma sused router sa mozme len domnievat, ako inak by vedel signal poslat dalej keby ho tam nemal? Je to neoverena informacia a samozrejme tento router nema vycapeny v obyvacke nad rodinnym obrazom ale urcite niekde zasity. Keby to chcel robit okato tak by hodil kabel dalej nie? MAC adresu siete zistit mozno ale porovnat to nie je s cim. Sused tvrdi ze nic nema ale je to na 90% tak ako som to pisal, len to potrebujeme nejako dokazat a postavit ho pred fakty z ktorych sa nevyvlecie.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Skus toto :
Pokial sa na tu siet bez problemov pripojis a ide ti prehliadat www stranky chod napriklad na hojka :wink: a tukni si IP... Tu si niekde zapis a to iste sprav na kamaratovom PC. Pokial bude IP rovnaka tak nie je co riesit :)
PS: pokial je dotycny zbehlejsi a nastavi Proxy tak tato metoda bude neuspesna :)
frozenangel
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa frozenangel »

Idealne by bolo, keby si dal router a z neho by si tahal kabel k susedovi. Na routeri sa da nastavit, ze pripoji sietovku iba s konkretnym mac, takze sa pripoji iba jeho sietova karta (kludne si tam moze nastrkat 5 routerov, na internet mu pojde iba jeho sietova karta). Samozrejme musis prist k nemu a povedat ahoj, kupil som novy router a chcem vediet tvoju mac adresu aby si sa mohol pripojit (mac zistis v ipconfig -all), ked ti ju neda, nepripoji sa.

Mozno sa aj toto riesenie da obist, ale musil by hladat pripadne by mu to trvalo trochu dlhsie, a ty by si zistil, ci rychlost stupne a pod.

Len teda dufam ze sa toto da stravit na kabel, lebo viem ze na wifi sa to da urcite spravit, ze povolis iba to, aby sa pripajali sietovky s urcitou mac adresou
R@mon
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R@mon »

Ved ked sa na tu wifi dokazes pripojit, tak sa pripoj a potom odpoj kabel k susedovi a uvidis ci pojde net cez tu wifi... :wink:

Ak ma "hlavne" pripojenie netu doma "zly" sused, tak sa nanho :smt022 .
Juicy
King
King

Vyriesene priblizne tak ako napisal R@mon. Vypli sme router u kamosa a hned padla aj wifina na ulici, takze cierny odberatel je jasny :evil:
Napísať odpoveď