urad prace vs. brigada

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
helicos
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

urad prace vs. brigada

Príspevok od používateľa helicos »

som uz asi 3 mesiace nezamestnany a som zaevidovany na urade prace a nasiel som si bragadu na mesiac pry ktorej zarobim asi 300e lenze mama my hovori ze ked som na urade prace tak mozem mesacne zarobit 150e tak teraz neviem ci je to pravda alebo nie?.vopred dakujem z odpoved :D
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Choď sa opýtať na úrad práce. Najlepšie ti povedia tam. btw keď si zaevidovaný na úrade práce, predpokladám že už nie si študent a tak teda musíš začať pracovať. Prečo teda formou brigády a nie na Hlavný Pracovný Pomer?
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

neviem to presne v cislach, ale tvoja mama ma pravdu - ak si na brigate plne legalne (tj ziadna cernota), tak sa z UP treba odhlasit, a platit si poistku sam.

Na otazku preco brigada a nie HPP len tolko - lepsie brigada ako urad prace :) .. je doba kedy sa blbo hlada zamestnanie aj ludom s praxou, nie este absloventom. Brigada mi teda vychadza ako vyhodnejsie riesenie situacie.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Tak napr. teraz som v Prahe a hľadám brigádu. Prvé 2 dni som sa vždy pýtal na brigádu. Potom mi kamarátka poradila, že sa mám pýtať na HPP. Hneď sa pár voľných miest našlo. Brigádnikov nechce nik. Tých je všade mrte. Aspoň v Prahe. Takže preto HPP.
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

mama mala pravdu, ze sa nemusis odhlasovat z uradu prace ak nezarobis viac ako 150€, skus sa o tom porozpravat so zamestnavatelom, papier znesie vsetko
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Neviem, či tá hranica nie je aj nižšia ako 150€. Vo firme, kde teraz cez leto brigádujem, sa ženy brigádničky evidované na úrade práce tuším bavili o 6 dňoch, ktoré môžu mesačne odrobiť. Takže možno je to dokonca aj menej - cca. 100€, ale lepšie by bolo, keby si sa išiel informovať na UP, tam Ti k tomu povedia niečo bližšie...
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

dakujem za odpovede pondelok behnem na urada pozistujem si to.
kobalt
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kobalt »

weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

aughostino napísal:mama mala pravdu, ze sa nemusis odhlasovat z uradu prace ak nezarobis viac ako 150€, skus sa o tom porozpravat so zamestnavatelom, papier znesie vsetko
jj presne tak.. oficialne mozes zarobit 150€ ale mimo dohody o vykonani prace (brigada) mozes dostat viac otom budes ale vediet len ty a ten co ta plati..
N@pster
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa N@pster »

Ak si na urade prace a robis dade na dohodu cize ta tvoja brigada mesacny zarobok nemoze presiahnut 3900 Sk akonahle ti to presiahne vyradia ta z evidencie a platis si sam odvody ,, mal som s tym niejake zle skusenosti tak viem ale ako uz niekdo spomenul dohodni sa zo zamestnavatelom papier znesie vsetko
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

taka otazocka trochu pomimo

moze ma urad prace vyradit z evidencie aj vtedy ked pracujem na dohodu o vykonani prace a mam zaplatene viac ako tych 131,..€ (oficialne na papieri) aj v tom pripade ze nepoberam od nich ziadny prispevok?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

aughostino napísal:taka otazocka trochu pomimo

moze ma urad prace vyradit z evidencie aj vtedy ked pracujem na dohodu o vykonani prace a mam zaplatene viac ako tych 131,..€ (oficialne na papieri) aj v tom pripade ze nepoberam od nich ziadny prispevok?
samozrejme. nesmies prekrocit ten limit. odvody si platit nemusis, musis len zdravotne poistenie. cize skus sa dohodnut so sefom nech ti napise na papier 130E a zvysok pomimo. aspon ja to mam tak. ak ale robis vo velkej firme, tesco napr. tam to mozne nebude.
a popri tych 130E si este mozes dat absolventsku prax, ak nemas viac ako 25 rokov na 6 mesiacov po 200E a nevyradia ta.
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

to viem, ako som uz vyssie pisal papier znesie vsetko, len v mojom pripade su trochu ine okolnosti kvoli ktorym by som potreboval oficialne viac € :oops: ale to je cisto iba spekulacia

kedze sa to neda tak nebudem pokusat stastie ale ohladne tej absolventskej praxe si skusim pozistovat nejake podrobnosti
Napísať odpoveď