spotreba elektriny

Informácie o software, ankety...
nitr0
Medium Expert
Medium Expert

spotreba elektriny

Príspevok od používateľa nitr0 »

je nejaky soft na vypocet mesacnej spotreby elektriny na notebooku? ani ne ze vypocet ako nejake pocitadlo co bude pri startupe spustene a proste merat stale..a nejake mesacne prehlady tam budu..googlil som a jedine co som nasiel bol nejaky elektromer2008. ale chcem daco rozsirenejsie..dik
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Urcite nie. Jedine spravne meranie je mozne zariadenim, ktore ti za vratnu zalohu pozicaju elektrarne. Aky notebook mas, resp. aky procesor a grafiku tam mas???

Inak spotreba notebooku velka nebyva, tie lepsie okolo 30W, tie priemerne tych 20-25W. To je v prepocne na eura cca. 2,50 az 3 eura mesacne pri nonstop prevadzke.

//autoeditácia príspevku ( 26 Jul 2009, 17:19 )
Ako tak rozmyslam, tak teoreticky by to bolo mozne odmerat aj programom na zaklade udajov z baterie. No velmi sa to asi od mojich cisel lisit nebude.
nitr0
Medium Expert
Medium Expert

mam hp 6530b procesor Intel core 2 duo p8400, 2400Mhz a grafiku intelacku GMA 4500MHD.. a som si myslel ze by sa to nejako mohlo dat z dacoho vycitat, z prikonu nb alebo dacoho..ale ked ne tak nic :D dik
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

hojko Ti sem hodil približnú spotrebu a cenu, na ktorú Ťa prevádzka notebooku pri nepretržitej prevádzke vyjde. Je to ale voči ostatným spotrebičom úplne zanedbateľná spotreba. Taký stolový PC Ti žerie aj 8 - krát viac elektriky ako notebook. O chladničke ani nehovoriac :wink:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Mne napadlo merať ampérmetrom, ale to je velmi nebezpečné pre tých, ktorí nevedia narábať s elektrickými zariadeniami. :?
.cov
Star
Star

Príspevok od používateľa .cov »

Kúp si toto:
http://conrad.websale.biz/cgi/websale6. ... dex=124400
nie je to síce soft, ale bez hardware sa nedá spotreba prúdu nijak presne odhadnúť. Musíš to merať nejakým zariadením.
Pokiaľ to chceš aj vyhodnocovať cez software, musíš kúpit drahšie zariadenie:
http://conrad.websale.biz/cgi/websale6. ... dex=124400
nitr0
Medium Expert
Medium Expert

ja viem..tieto vecicky poznam, len som si proste myslel ze je to take jednoduche ked napr. everest dokaze vycitat hodnoty napetia ze daky iny soft by vedel vycitat viac a nejako to ratat..tak dik za rady a prepocty, aspon viem ze to neni az take nakladne :P
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

nitr0: Elektrarne za vratnu zalohu pozicaju merac, tusim to bolo 1000 ci 1500 korun, treba sa ist informovat, dat zalohu a pozicat si to. Zasunies do do zasuvky, do toho zasunies PC a mozes merat.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Urcite najpresnejsie je to wattmetrom, v Lidli bol za 10€, ale da sa to kupit aj inde za podobnu cenu, kludne to mozes mat zapnute non stop a bude ti to merat spotrebovane kWh z coho si mozes vypocitat o kolko si obral rodicov :D Ja som si za cca 1500 sk poskladal wattmeter s infra prenosom, s funkciami a presnostou ako maju lepsie wattmetre, ale tebe bude uplne stacit aj lacnejsi.
Napísať odpoveď