Čo je komerčná hudobná skupina?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pinco »

každý má svoje chodníčky ako zarobiť peniaze. Či už komerčne alebo nekomerčne, každý musí z niečoho žiť.

To že nekomerčná skupina to robí pre radosť a pre ľudí? Z čoho potom žijú? Ak by im niečo nekvaplo, tak to nerobia.

Tým, že je niekto komerčný nazývať ho sračkou?! Blbá závisť.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

no jasne kapela potrebuje zarobit..ale tym som chcel povedat ze tie najkomercnejsie ti pojdu hocikde ide im iba o peniaze.. a zavist? omg to snad nie..desmod je u mna sracka tak ci tak...je to moj nazor ak ich niekto pocuva tak nech.. ja mu nebranim neodsudzujem ho kazdemu co sa paci
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

Desmodu nezávidím nič. Spevák mi nie je sympatický, a kapela je strašne gýčová, preto môže niekto povedať že to je sračka a ich hudba je nahovno. Do slovenskej hudby nepriniesli absolútne nič nové.
pinco
Darca
Darca

poznám pár ľudí a tým nechcem povedať, že patríš medzi nich, no svojim názorom si mi ich trochu pripomenul, ktorí aj keď je kapela dobrá a zapadá aj do ich hudobného štýlu, ju odsudzujú len preto lebo je komerčná a oni sú veľkí fandovia nekomerčných skupín aj preto lebo kamaráti tak hovoria, pričom opodstatnenie to nemá žiadne.

Osobne ja ak by som mal hudobnú kapelu, čo určite nehrozí, chcel by som, aby ma ľudia počuli a poznali. Čo by som mal z toho ak by som hral len niekde v garáži a najväčšie publikum, ktoré by som videl by bolo niekde v jazzovom klube?! Ak by mi platili za kolaudácie záchodov, ako si napísal, tak by som bol len rád, veď prečo by aj nie. Som známi a ľudia si ma žiadajú.
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

Chcem ešte dodať že komerčná skupina je umelo vytvorená, nestanovuje si cieľ ale ich prijoritou je len biznis. Máloktorá skupina si prizná tento štatút.
pinco
Darca
Darca

umelo vytvorená? To akože prišiel minister kultúry a náhodným výberom dal dokopy skupinu?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No mnohé "chlapčenské skupiny" boli robené konkurzom na objednávku vydavateľstva.
Stáva sa. Min. kultúry zrovna nie, ale vydavateľstvá niekedy vidia potrebu "vyplniť prázdne miesto na trhu" :)
pinco
Darca
Darca

ktoré napríklad? Nechcem týmto provokovať, len ma to zaujíma. Viem, že niektoré skupiny/speváci sa dostali do popredia vďaka rôznym súťažiam, ale o potrebách vydavateľstva som nepočul.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

The label's first band, the Backstreet Boys, consisted of five unknown performers selected by Lou in a $3 million[12] talent search. Management duties were assigned to a former New Kids on the Block manager, Johnny Wright, and his wife Donna.[13] The Boys went on to sell 100 million albums worldwide,[14] hitting gold and platinum in 45 different countries. Pearlman and the Wrights then repeated this formula almost exactly with the band *NSync, which sold over 56 million records globally.

In the mid-1990s, father-and-son management team Bob and Chris Herbert set about creating an all female group that could compete with the onslaught of equally popular boy bands that dominated the pop music scene in the mid- to late 1990s: "The whole teen-band scene at the time was saturated by boy bands like Take That and the Backstreet Boys. That was all a bit of a yawn for me, and only appealed to female audiences... I felt if you could appeal to the boys as well, you'd be laughing."[16] In February 1994, Heart Management – which comprised the Herberts together with financier Chic Murphy – placed an advertisement in "The Stage" trade magazine asking "WANTED: R.U. 18-23 with the ability to sing/dance? R.U. streetwise, outgoing, ambitious and dedicated? Heart Management Ltd are a widely successful music industry management consortium currently forming a choreographed, singing/dancing, all-female pop act for a recording deal. Open audition. Danceworks, 16 Balderton Street. Friday 4 March. 11am-5:30pm. Please bring sheet music or backing cassette".[16] Hundreds of girls responded and the applicants were whittled down to a final five that included Victoria Adams, Lianne Morgan, Geri Halliwell, Melanie Brown and Michelle Stephenson.[16]

Dúfam, že anglina nerobí problémy. Zdroj je wiki. Aj to len tak námatkovo.
//: Ešte by som dodal, že talent search, ktoré si zaplatí vydavateľstvo s cieľom vytvoriť skupinu hrajúcu a vyzerajúcu podľa jej požiadaviek, môžeš nazvať aj súťaž, bude to chytanie za slovíčka, pre mňa je to obyčajný nábor-konkurz.. Iste museli mať aj talent, ale začať spievať hocičo bez presvedčenia, čo mi zložili a otextovali cudzí ľudia s ďaľšími štyrmi neznámymi ľudmi... No neviem.
pinco
Darca
Darca

Možno sa niektorí budú čudovať kde to vlastne žijem, keď niečo také som nevedel, ale to preto lebo ma to nikdy nezaujímalo.

Tak toto beriem. Takéto skupiny podľa mňa naozaj komerčné sú.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

tak toto som nevedel ani ja... begbeee k+
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Napriklad v Madarsku tento typ konkurzoveho vyberu bol pred par (8-10) rokmi uplne bezny.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

takisto ako nasadzovanie kapiel do radii za ucelom vacsieho predaja..je to marketing..a aj na nasom malom slovensku sa to uspesne deje...
Napísať odpoveď