Iné kafe sa rozpadlo

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

Ja už by som chcel mať tú best-ofku.

Počúval som ich už od malička (odkedy vyšlo 090X), a z vtedajšej "hudobnej orientácie" som iba ich neprestal počúvať, hoci rebríček mojich obľúbených skupín sa za ten čas poriadne zmenil. Ale kafe tam zostalo.
NaiveRicky
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NaiveRicky »

No IMO tí čo tu píšu "konečne" a neviem jake provokačné citácie by mali páliť do p... :) CmuQ lebo Iné Kafé bola najužasnejšia slovenská kapela za svojich čias aspoň podla mňa a toto čo oni hrali to nebol punk ale rozhodne to bolo super :idea: neviem sa dočkať 09/09/09
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Asi tak. Rozhodne neboli o nič horší (dokonca boli lepší) než tie sračky, čo sa v rádiu hrajú teraz.
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Tych co sa nevedia dockat best offky sme asi viaceri :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

NaiveRicky napísal:podla mňa a toto čo oni hrali to nebol punk ale rozhodne to bolo super
Nie? Pust si Situaciu a Kachny....to uz ma k punku trosku blizsie...ale ako kazda ina skvela kapela....museli sa zapredat....a to je na Slovensku katastrofa...teda skoro vsade, ked je nejaka skvela kapela, ktora je dobra taka aka je, tak s apo case aj tak zapreda a zkmoercnie, len koli tomu, ze ich okolnosti prinutia, a to je velka skoda :?
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

viac nez ich hudbu obdivujem toho ich spevaka...Behal po bojiskach 2. WW v rusku, lieta a tak. takze :happyrespect: je to macher..
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Toto sa dalo čakať: :roll:
Termin vydania Inekafe - Best of presunuty..

Vydanie Best of Inekafe bol z casovych dovodov presunuty na neskorsi termin, pravdepodobne na jar 2010. Povodny termin vydania 9.9.2009 bol slubeny na bratislavskom koncerte Inekafe dna 22.5.2008. Priprava koncertu v Prahe, koncert samotny a nasledne prace na DVD, ako aj jeho vydanie dostali vsak prednost pred pracami na Best of v obdobi od jesene 2008 do jari 2009, s tym, ze na Best of sa zacne kontinualne pracovat po ukonceni proma na DVD. Prace zacali, prebehli rokovania na vydavatelstve a stanovenie podmienok vydania, je nahrate demo, urobili sa predbezne aranzmany, oslovili sa hostia, zacal sa pripravovat obal a verzie CD. Aj napriek tomu, ze do vydania Best of ostava este dostatok casu, prace na nej boli stopnute.

K celej veci sa Vratko vyjadruje nasledovnymi slovami: Momentalny stav stopnutia je sposobeny mnou. Nastupom letnej sezony v letectve som absolutne stratil akukolvek sancu sa venovat niecomu inemu, ako je lietanie. Su dni, kedy som rad, ked sa doma vyspim na dalsi let. Po nahrati dema sme si s chalanmi uvedomili, ze prerabka vybranych songov do akustickych a inych verzii je pomerne narocna zalezitost, z hladiska aranzmanov nastrojov a spoluprace s hostami, s ktorymi sme doteraz nerobili. Kazdej skladbe chceme dat tolko, kolko si zasluzi, preto sa tomu treba povenovat pomerne detailne a poctivo, aby vysledok bol co najkvalitnejsi. Inekafe realne skoncilo, preto vsetky nase cinnosti suvisiace s nim si mozme dovolit iba v ramci nasho volneho casu. Na druhej strane nebudeme nic vydavat nasilu, aj napriek tomu, ze sme slubili termin. chceme, aby Best of bolo skutocne Best of, a nie len povinna zlatanina niecoho, co to treba vydat v magickom termine 999. Inekafe nikdy nerobilo nic nasilu a ani nic nasilu robit nebude. Zhodou stastnych okolnosti sa nam neplanovane podarilo vydat DVD z koncertu, o ktorom by pred rokom nikto z nas a ani z nasich fanusikov netusil. Sme radi, ze vyslo aj ked nam v podstate vycerpalo vsetok nas volny cas, ktory sme mohli venovat Best of. Som rad, ze k takemuto posunu priorit doslo. Bestofka je vyzva, preto jedneho dna urcite vyjde..
Ako mám Kafe rád, ale s tou výberovkou ma už dosť ... no radšej sa ani nebudem namáhať s tvrdými slovami...

Výberovku sľubujú už od 2005, a aha - tentoraz, keď už sa mnohí fanúšikovia nevedeli dočkať do semptembra, to znova presunuli. :?
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Ale no, ako povedal, projektu Iné Kafe sa už venujú len vo svojom voľnom čase, každý z nich má vlastný osobný život, niektorí žijú v zahraničí, nie je sa im prečo čudovať.. Mňa dosť potešili už len tým, že spravili parádny koncert, ktorý dali nakoniec aj na DVD, doteraz ľutujem, že som do PRG nešiel, bolo to úžasné, napr. taký Biely Hotel.. pri TV mi behali zimomriavky po tele, keby som tam len bol osobne.. Na výberovku sa teším, avšak nie som nejako nedočkavý, nech ju len spravia kvalitnú, počkám si. Inak, veľmi by som si prial, aby ešte dali koncik v BA, na 110% by som tam bol, bolo by to nezabudnuteľné. Nech žije IK!
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Iron-Eddie napísal:Rozhodne neboli o nič horší (dokonca boli lepší) než tie sračky, čo sa v rádiu hrajú teraz.
Sračky v rádiách šli, idú a pôjdu. Inými slovami komercia. :)
Talian
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Talian »

Inekafe som začal počúvať , odkedy vypálili hitparády-vtedy sa to volalo Deka Hity a moderoval to Jopo s pesničkou ráno . Nastal absolutný Boom , a inekafe prinieslo do Slovenskej a vlastne aj Českej muziky niečo nové .

Mali skvelé refrény , výborné slohy , ktoré boli zvládnuté nie len po textovej stránke , ale najmä sa v nich ukázal skvele zafarbený hlas Vratka . Mali rýchle nástupi do refrénov , vraj sa Rohon nechal inspirovat od spevaka z Roxette , na meno si u nespomeniem .

Za vzor mali Bad Religion , ktory tiez hra podobný štýl ako Inekafe .

Na inekafe sa mi páčilo práve to , že neurčovali niaky nový štýl obliekania , ako dnes Rytmus a spol s tymi ich reťazmi na krku , gaťmi na kolenách a pod . Inekafe počúval skrátka každý , aj ked ich mnohý radi nemali , ale veľa ľudí ich malo a má rado .

Ich pesničky boli ľahko zapametateľné , hned sa ti dostali do ucha a skrátka si si ich musel oblúbiť .

Mne sa napríklad páči skvôr éra z Vratkom ako spevákom , ko z Cibim . Mne sa ten štýl neo veľmi páči .

Mimochodom , Vratko sa nepovažoval za Punkáča , jedine tak tvrdil , že hrajú neopank .
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Iné kafe počúvam dodnes... niektoré pesničky ako Úspešne zapojení, 30. február alebo Biely hotel považujem za jedny z najlepších, aké som kedy počul. Páčilo sa mi, že dokázali zhudobniť všeliťo a napísať k tomu pútavú pieseň. Kým boli ich pesničky ľahké a o živote, bolo to fajn. Neskôr, keď začali mať príliš politický podtón, (napr. Spomienky na budúcnosť) sa mi už tak nepozdávali. Možno bolo aj dobre, že skončili, pretože takto si ich budem pamätať v tom najlepšom svetle, pretože sa mi nestihli sprotiviť :)
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Ich piesne mali politický podtón už v začiatkoch, keď tam spieval Cibi, napríklad na Situácii sú aspoň 3 piesne zamerané na našich politikov (možno viac, v jednej sú dokonca traja menovaní)
Muffi
Addict
Addict

Iron-Eddie napísal:Ich piesne mali politický podtón už v začiatkoch, keď tam spieval Cibi, napríklad na Situácii sú aspoň 3 piesne zamerané na našich politikov (možno viac, v jednej sú dokonca traja menovaní)
To je pravda, naprv Veľkou palicou.. ALe odkedy spieval Vratko produkovali ľahké texty o vzťahoch alebo o bežných životnýc situáciach ( Kašovité jedlá, Ružová záhrada, Záverečná, Obkreslený na chodník atď. ) Táto éra ich pôsobenia sa mi páčila najviac. o ani tie ich politické narážky v textoch neboli najhoršie, vždy som sa pri nich zamyslel, no už to nebolo to pohoďácke Iné kafe :?
Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

jedinú skladbu ktorú od nich neznášam s politickou tématikou je Európsky raj, tie ostatné mi nevadia, ale musím povedať že Kachny/Situácia mi stále nešmakujú tak ako by mali. Na tom prvom je otrasný spevák, Cibiho vokál tiež moc nemusím. A niektoré texty sú katastrofálne (skladba Situácia napr.) A také veci ako Cheryl si môžu strčiť do prdele. Až Vitaj! bol veľmi dobrý album, ale aj tak si myslím že IK plnohodnotne začali až na Čumil, odkedy som ich začal počúvať. Je tu niekto? bola takisto fenomenálna doska (radím ju za najlepšiu od IK)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Zas taká legenda akú z nich robíte neboli.
Mierne nadpriemerný neopunk, ktorý v ich dobe plnil v rádiách úlohu "tvrdej" domácej kapely, ktorú neskôr prebrali Horkýže a po nich Desmod...
I keď pár songov dobrých mali, nič prevratné to teda nebolo.
Muffi
Addict
Addict

begbeee napísal:Zas taká legenda akú z nich robíte neboli.
Mierne nadpriemerný neopunk, ktorý v ich dobe plnil v rádiách úlohu "tvrdej" domácej kapely, ktorú neskôr prebrali Horkýže a po nich Desmod...
I keď pár songov dobrých mali, nič prevratné to teda nebolo.
To je už vec vkusu... mne sa páčia viac ako Desmod alebo Horkýže, iným zas nie. Nevravím, že boli až takí nadpriemerní, ale hlavne boli domáci. Horkýže boli o niečom inom a Desmod sa líšil ešte viac.
Talian
Medium Star
Medium Star

Mne sa Horkyze nepacia , texty onicom , sama blbost co prave kuka napadlo - viz . Alibaba a 40 kratkych songov .

HS sa s IK nemoze porovnavat .

Tak ma napadlo , co je dnes s Vanilla Club , ktory sa vozili v kufry auta Ine kafé :lol:
Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

Slíže sú lepší ako Inekafe, aj keď ich nepočúvam tak dlho ako IK

Vanilla Club bola veľmi dobrá kapela, pred tromi rokmi som často počúval ich zatiaľ jediný album Superfantastic a je to fakt dobrá vec, fandov IK by to určite malo osloviť :wink:
Talian
Medium Star
Medium Star

Ked texty Inekafe boli aspon o niecom - t.j vytrhli ti zub , alebo ta nedajboze niekto odbachol a obkreslil na chodnik , tak texty Horkyze su naozaj o nicom . Predsa na zobore nie su uchylaci , to je vedecky dokazane . Ta ne :P :oops:
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Moj nazor ze tie "primitivne" texty HS +kniha sa mozu pacit len ludom ktorym sa paci inteligentny humor.. Velmi zvratene viem, ale podla mna 100%ne :)
Napísať odpoveď