Vetrať auto je na pokutu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vetrať auto je na pokutu

Príspevok od používateľa hojko »

Vetrať auto je na pokutu
V lete nechávajú mnohí vodiči na autách pootvorené okno, aby ho vetrali. Hrozí za to pokuta až sto eur.

Dobra hlupost, ze je za to pokuta. Najma ked uz v dnesnej dobe elektroniky maju auta senzory, ktore spustaju alarm v pripade, ze je pootvorene okno a niekto skusi dat ruku dnu.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

ty vole, toto uz je vela... zachvilu si ti idioti vo vlade vymyslia ze je trestne sa vobec v aute vozit a nakoniec si ich aj kupovat... ved to uz kde sme...
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Je to somarina. Policajtom sa už nechce robiť si ani svoju robotu, tak tu máme takéto niečo, čo okrem nich samotných je výhodné už len poisťovne. :?
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

modelova situacia: chlapik necha odomknute auto a odide. prijdu tam nejake male deti (pvedzme vek 8rokov) a zacnu sa s autom hrat a pritom ho odbrzia. auto sa rozbehne a vyzde na cestu kde do niecoho nabura alebo nabura nejake auto do tohoto. kto moze za to ze sa stala dopravna nehoda? asi ten vodic co si nezamkol vlastne auto.

preto je v tom zakone to ustanovenie ze pokial nemoze okamzite zasiahnut. ak by sa bol napr. osviezit na kofole a mal vyhlad na auto tak ho kludne moze nechat odomnkute.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Keď ti chcú auto ukradnúť, tak ukradnú.
Vlastne všetky zabezpečujúce opatranie (alarmy, rôzne zámky atď..) majú IMO skôr odstrašujúci účinok tým, že na ich prelomenie bude potrebovať zlodej o pár desiatok sekúnd viac. Ak ich vidí zvyšuje sa šanca, že si vyberie iné auto. Z tohoto hľadiska je otvorené okno pozvánku dnu.
Isté opodstatnenie to má.

PS: Neviem aké autá máte vy, ale ja by som na mojom teda okno otvorené nenechal.
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

Jasne je tam napisane, ze ten predpis plati este z cias socializmu. Takze ziadna novinka to nieje, a nieje to ani vymysel tejto vlady. Pochopim keby to bolo vyhlasenie(opatrenie) zo strany poistovni,ale takto mi to pride dost divne.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

tuti napísal:modelova situacia: chlapik necha odomknute auto a odide. prijdu tam nejake male deti (pvedzme vek 8rokov) a zacnu sa s autom hrat a pritom ho odbrzia. auto sa rozbehne a vyzde na cestu kde do niecoho nabura alebo nabura nejake auto do tohoto. kto moze za to ze sa stala dopravna nehoda? asi ten vodic co si nezamkol vlastne auto.
Za dieťa je zodpovedný v prvom rade jeho zákonný zástupca.

Je to ale smiešne. Viem si predstaviť ako by ma to vytočilo, keby ma pri aute čakali príslušníci s blokom. Okno si nechávam otvorené zväčša na chate, tam našťastie policajt nezajde ako je rok dlhý :o
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Na jednej strane na tom nieco bude, ale z logickeho hladiska je to kktina. To tezaz zacnu pokutovat aj soferov, co si nechaju pootvorene stresne okno? :roll:
2 mm auto nevyvetraju, 2 cm zas napomozu zlodejom. Aj tak je vacsina aut vybavena vsemoznymi zabezpecovacimi zariadeniami, takze pootvorene okno
kradezi az tak nepomoze. Zamknute volanty, zamknute spiatocky, tajne vypinace ci alarmy od vymyslu sveta... :roll: Ach jooo
tuti
Light Professional
Light Professional

Frikso napísal:Za dieťa je zodpovedný v prvom rade jeho zákonný zástupca.
to je sice pekne ale ty si vazne myslis ze rodicia mozu byt s deckom 24h denne aby davali na neho pozor. a dieta si taketo veci moc neuvedomuje a hlavne ked je v nejakej skupinke svojich kamaratov... sak mi sme sa tam len hrali ked sa to auto zrazu pohlo...teda ak to bude schopne povedat potom co to do toho auta niekto napali.

zakon vravi jasne ze auto ma byt zamknute tak nech je zamknute a ked potrebujem vyvetrat tak prijdem o minutu skor a otvrim vsetky dvere a za chvilu mam vyvetrane. resp. stiahnem okienka a prejdem 100 metrov tak budem mat tiez dostatocne vyvetrane
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

tuti napísal:modelova situacia: chlapik necha odomknute auto a odide. prijdu tam nejake male deti (pvedzme vek 8rokov) a zacnu sa s autom hrat a pritom ho odbrzia. auto sa rozbehne a vyzde na cestu kde do niecoho nabura alebo nabura nejake auto do tohoto. kto moze za to ze sa stala dopravna nehoda?
Deti.
tuti
Light Professional
Light Professional

osobne mi to prijde ako ked mas mat oploteny pozemok.
Oplotenie pozemku
(1) Pozemok zastavaný stavbou musí byť oplotený, ak
a) stavba môže pôsobiť nepriaznivo na životné prostredie,
b) treba zamedziť voľný pohyb osôb alebo zvierat,
c) stavbu treba chrániť pred okolitými vplyvmi,
d) stavbu treba chrániť pred vstupom neoprávnenej osoby.
takze je to tvoja chyba ze to decko bolo v tvojom aute. takze pokial ho nezamknes tak za to mozes ty ak ho zamknes tak uz za to moze to decko a nazyve sa to vlamanie.

a nech mi nikto nevravi ze tam nevidi podobnost. takze ak by zakon o uzamykani zrusili s dovodu toho ze "ved je to moje auto a ja si mozem za to co mi ukradu" tak by mohli zrusit aj zakon o oplocovani pozemku (a ked sa teda niekto prepadne pri hladani hribov na poddolovanom uzemi tak to bude vinna hubara ze si najskor nesiel zistit na nejaky urad ci je tam bezpecne ist :? ).
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Ak by sa také niečo stalo, tak maximálne môžem dostať pokutu tých 60-100€, možno mi poisťovňa nepreplatí poistku, lebo som nezabezbežil auto zámkom. Za žiadnych okolností ale nebudem tresne stíhaný za to že tie deti prišli k úrazu, zomreli, alebo zlikvidovali cudzie auto. Nemali totiž hýbať s mojim majetkom. A to čo s nim po krádeži (áno krádeži!) spravili je ich zodpovednosť a rozhodne nie moja.

Rovnako tak ak ti auto len vykradnú/ukradnú, tak dostaneš pokutu, poisťovňa ti to nepreplatí, ale v každom prípade bude zlodej stíhaný rovnako či kradol (z) zamknutého alebo nezamknutého auta.

Dokážem ten predpis pochopiť, ale nepáči sa mi (chápem ale aj poisťovne). Rozhodne by som rozlišoval medzi nezamknutým autom a len otvoreným oknom. A stopercentne by som to riešil dohovorom, či symbolickou pokutou, myslím že by to malo tiež dobrý efekt. 60€+ je za 2mm krutá arogancia polície, za to by si vyslúžil v PZ niekto po papuli :roll:.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Nj, v zime uz clovek nemoze auto vyrievat, ani rozmrazovat skla, v lete si ho zas nemoze vyvetrat....nie kazdy ma na auta s nezavyslim kurenim a s automatickou klimou, ohrievanymi sklami, a vyhrievanymi sedadlami...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

podtitul clanku mohol byt kludne "u nas doma v kktove" :-) ...

... hovori sa sice ze prilezitost robi zlodeja ... ale ten kto to spravit nechce tak sa v tom aute nebude hrabat ani ked bude vyotvarane cely den ... a ten kto chce aspon nerozbije okno, alebo neodje*e zamok :? ... takto je vsak tazke sa na to divat :? ...

...a priklady s deckami co ti tam vlezu, odbrzdia a zabiju sa su trosku mimo misu (( kedze sa zlodej defacto sam potresta :-D)) ...
tuti
Light Professional
Light Professional

Lub0$ napísal:Nj, v zime uz clovek nemoze auto vyrievat, ani rozmrazovat skla, v lete si ho zas nemoze vyvetrat....nie kazdy ma na auta s nezavyslim kurenim a s automatickou klimou, ohrievanymi sklami, a vyhrievanymi sedadlami...
nevidim dovod preco by si nemohol v zime rozmrazovat skla...v zakone sa pise ze nemozes mas bezdovodne nastartovany motor...

tak ale zas mozno mne tieto zakony nejak neprijdu divne len z dovodu ze akurat robim autoskolu a jednoducho ked to tak je tak to tak je a nejak sa nad tym nezamyslam...jednoducho je to zakon a treba ho dodrziavat.

samozrejme je to aj o tom ako sa k tomu postavia policajti. a ked policajt chce tak dovod si uz len najde. ved kto napr. nema na spatnom zrkadle nieco zavesene a podla zakona nesmie byt nic co by branilo vodicovi vo vyhlade vsetkymi smermi
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Hmm, tak dobrá kravina. Na dedine síce mávame pootvorené okná (predné dve aby to prefukovalo) ale tadiaľ policajti nechodia :D
A ked parkujeme v meste alebo pred pančákom a chceme niekam ísť, tak pootváram všetky 4 dvere nachvíľku a je ako tak vyvetrané, aj ked je pravda, že ked vám na palubnú dosku smaží dlhšie slnko, nepomôže vyvetrať ani na pol hodinu !!! A nepomôže mať ani pootvorené okno...hoci aj celý deň.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

hmm tuti -> tieto zakony su presne to co nam vsetkym utahuje srob ... nenapadne pomalicky ... obcas aj s priatelskou tvarou nejakej "vyhody" ... zachvilu zistime ze pouzivat vlastny zdravy rozum je trestuhodne :-) ...
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

btw ..zakon uz je platny niekolko rokov, a jj je to kravina... kazdy je zodpovedny za svoje vozidlo, cize by to mala byt kazdeho osobna vec ci si necha otvorene okno alebo nie....ale ze by to bolo napomahanie k kradnutiu.. :roll: neviem neviem,
Napísať odpoveď