pohreb

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
John2511
Novice
Novice

pohreb

Príspevok od používateľa John2511 »

aHojte, zaujima ma to aky mate nazor ak vas partner nepodpori na pohrebe? Ja chodim s frajerkou takmer tri mesiace, zomrel mi dedko a ona povedala ze na pohreb nepojde a ked budem potrebovat jej podporu tak ju mam prezvonit. Nechce ist pretoze ho vraj nepoznala a nema tam co robit. Ona ma 19. Moji kamosi ho tiez nemoznali a na pohreb idu.
Aky mate Vy na to nazor?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tak mne by tiež trochu blbé prišlo ísť na pohreb niekoho, koho som v živote nevidel a nepoznal. Ale pokiaľ by Ti to fakt pomohlo, tak si jej to mal dať jednoznačne najavo a poprosiť ju, aby s Tebou išla aspoň ako morálna podpora.
John2511
Novice
Novice

Pilifo napísal:Tak mne by tiež trochu blbé prišlo ísť na pohreb niekoho, koho som v živote nevidel a nepoznal. Ale pokiaľ by Ti to fakt pomohlo, tak si jej to mal dať jednoznačne najavo a poprosiť ju, aby s Tebou išla aspoň ako morálna podpora.
ale ved som ju volal a ona nic
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ak danu osobu nepoznala tak sa to este da pochopit. Ale ide o to ze ste spolu 3mesiace ... Ked ju nepozna tvoja rodina atd... Tak to nie je najvhodnejsie.
Ale pokial si ju volal tak mohla ist.
John2511
Novice
Novice

Shark NX napísal:Ak danu osobu nepoznala tak sa to este da pochopit. Ale ide o to ze ste spolu 3mesiace ... Ked ju nepozna tvoja rodina atd... Tak to nie je najvhodnejsie.
akoze uz ju pozna rodina, maju ju radi a uz sa stretla aj s mojim dedkom
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Shark NX napísal:Ak danu osobu nepoznala tak sa to este da pochopit. Ale ide o to ze ste spolu 3mesiace ... Ked ju nepozna tvoja rodina atd... Tak to nie je najvhodnejsie.
to je vec rodiny ako by sa k tomu postavila. Mne to príde ako nejaký koncert - "volal som ju, ale nechce. Aj kamaráti dojdu". Osobne som na pohreb nikdy nikoho okrem rodiny nevolal, a keby tam prišli cudzí ludia, dosť divne by som sa na nich pozeral. Čiže záleží aké sú tam vzťahy v rodine a jedno s druhým. Preto sa slečne možno nechce
- eXo -
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa - eXo - »

Nemyslim si ze by za tym boli nejake uskocne dovody. Povedal by som ze jej je len trapne ist na pohreb kde bude cela tvoja rodina pretoze by sa citila mozno ze tam nepatri alebo nejako tak. Rozhodne za tym nic zle nehladaj a to ze tam idu kamarati nic neznamena. Kamarati a priatelka je rozdiel. Hlavne nevesaj hlavu a nemaj cierne myslienky.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

alebo jednoducho pohreby su pre nu velmi neprijemny zazitok a pokial sa da snazi sa im vyhnut. predsa len je to dievca a tie prezivaju veci emotivnejsie
UjoNecro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa UjoNecro »

Ak by ma po troch mesiacoch frajerka zavolala na pohreb tak by som rovnako nešiel. Cítil by som sa neprijemne a nehodilo by sa to. Počkal by som pred miestom pohrebu a robil jej spoločnosť mimo oficiálnych častí pri ktorých by mala byť len rodina a dobrí známi zosnulého, ona ale pravdepodobne auto nemá k dispozícii takže podľa mňa úplne stačí ak bude s tebou v ten deň pred alebo po ako opora. Príde mi to trošku necitlivé od teba, navyše dievčatá prežívajú takéto veci viac.

To platí aj u kamošov.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Pohreb je o tom, aby sa so zosnulym prisli rozlucit vsetci, co ho poznali, mali radi, stravili s nim cast zivota. Nie je to urcite najprijemnejsia udalost na svete, rozhodi ta to na cely den, je tam akumulovanej vela negativnej energie.... Osobne chodim na pohreby len osobam, ktore som poznala a chcem sa s nimi dostojne rozlucit.
Vobec sa tvojej priatelke nedivim, ze nechce ist. Okrem toho si myslim, ze nie je vhodne nutit ju, aby tam s tebou isla. Ved podporu pri strate blizkeho ti moze dat aj mimo pohrebu, ci nie?
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Súhlasím s vyššie uvedenými. Tri mesiace nie sú dlhé doba, dedko určite nepoznala tak dobre, ako rodina a pohreb nie je pre ľudí najpríjemnejší zážitok.
foboss
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa foboss »

Možno, že nemá rada pohreby (kto ich má, však?)...
Viac menej, nešiel by som ani ja na jej mieste (3 mesiace nie je veľa).

Niekedy dokonca uvažujem, či ísť na pohreby z rodiny. Radšej sa rozlúčim tichou spomienkou sám večer pri pohľade na oblohu. Jednoducho nemám rád to citové napätie na pohreboch :cry:
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Podľa mňa spravila dobre. Predsa len, dedko je dosť blízka osoba. Pôsobila by ako "rušivý" element.
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Asi nemá záujem o tvoju rodinu, aspoň slušnosť káže ísť tam.
Blackangel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Blackangel »

mozno nema rada pohreb co ty vies.. ja napr: nemam rad ked musim chodit do nemocnice niekoho navstivit moja babka aj otec tam lezali par dni ale ja som nikdy necel ist ich navstivit . ja sa tam necitim dobre tak mozno ona sa tam neciti dobre..
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

audi ... zz to vystihla najlepsie ...
Pokial si sa v kruhu rodiny zdrziaval s priatelkou casto ... A dedka videla pravidelne a dala s nim obcas kus reci tak to odveci nie je.
Pohreb je ako rozlucka so zosnulym. A ked to dana osoba vidi tam hore (Podla krestanskej viery) tak by ho to urcite potesilo.
Pokial sa osobne poznali tak to mozeme brat ako sucast rodiny.

Ale v jeho pripade (po 3 mesiacoch) ju dedko poznal asi len z videnia a je cisto na rodine a jej ci pojde alebo nie.
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

Jedna osobná skúsenosť:
Keď sme s priateľom boli rok spolu, zomrela mi babka. Priateľ ju nepoznal, ale aj tak bol ochotný ísť so mnou. Na pohrebe nebol, pretože ja som nechcela aby sa s mojou širšou rodinou zoznamoval práve na pohrebe. Jednoducho by som mala pocit, že už to je o ňom a nie o babke a aj on by sa cítil takto trápne.
S priateľom som bola dva a pol roka keď mu zomrela babka. Jeho rodičov a súrodencov som poznala, ale širšiu rodinu (strýkovia, tetušky, bratranci...) nie. S babkou som sa rozprávala asi 3x v živote, ale viem, že pre priateľa veľmi veľa znamenala, želal si aby som stála pri ňom, preto som na ten pohreb išla. Z osobnej skúsenosti môžem teda povedať, že zoznamovanie sa s priateľovou rodinou cez slzy na cintoríne nie je moc príjemný zážitok...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pantinela.. na pohrebe treba byť v úzadí a potom sa zoznamovať až na kare.. tam už je celkom veselo.. (aspoň ja osobne som ešte nezažil smutný kar).. aj keď je pravda, že je to stále len pohreb.

K téme.. v podstate všetko bolo povedané, ja sa skôr prikláňam k názoru, že nech sa ona sama rozhodne.. nenúť ju. Nie každý má rád takéto spoločenské udalosti. Na jej mieste zrobím to isté...
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

brm napísal:Pantinela.. na pohrebe treba byť v úzadí a potom sa zoznamovať až na kare.. tam už je celkom veselo.. (aspoň ja osobne som ešte nezažil smutný kar).. aj keď je pravda, že je to stále len pohreb.
Veď ja som nestála v prvom rade :wink:a kar sa z rôznych praktických dôvodov nekonal.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: pohreb

Príspevok od používateľa triple »

John2511 napísal:aHojte, zaujima ma to aky mate nazor ak vas partner nepodpori na pohrebe? Ja chodim s frajerkou takmer tri mesiace, zomrel mi dedko a ona povedala ze na pohreb nepojde a ked budem potrebovat jej podporu tak ju mam prezvonit. Nechce ist pretoze ho vraj nepoznala a nema tam co robit. Ona ma 19. Moji kamosi ho tiez nemoznali a na pohreb idu.
Aky mate Vy na to nazor?
jednoznačne tam mala byť - na takú trúbu by som sa vykašlal - môj názor .. neviem ti to celkom vysvetliť ale časom by sa ukázali iné súvislosti .. proste ked nestála pri tebe v takejto pre teba dosť dôležitej chývli a nebola sa ochotná sa "obetovať" kôli niečomu takému ako je pohreb tak v živote nebude iná určite a pak si povieš mal ten triple pravdu
kamaráti ho tiež nepoznali ale z úcty k tebe tam samozrjme prišli.. ja som kamarátovu maminu tiež vživote nevidel a bol som na jej pohrebe.. pri tom som tam s kamarátom ani nebol ani neviem či ma vôbec videl - ale bol som tam,
kelegyni zomrel manžel.. nepoznám ho nevidel som ho a bol som na pohrebe z úcty k nej (a dokonca na madarskom pohrebe a nerozumel som ani slovo)
Napísať odpoveď