Zapojenie a montáž reproduktorov do Škoda Octávia I.

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
eldorado08

Zapojenie a montáž reproduktorov do Škoda Octávia I.

Príspevok od používateľa eldorado08 »

Ahojte,

kúpil som ešte dávnejšie set reproduktorov Helix Dark Blue 62.1 - komponentné a 69.1 oválne, 3-pásmové 6x9". Chcem ich namontovať do Okt. I., rok výroby 10/2000 (po facelifte), zatiaľ mám ešte origo repráky - bieda. Autorádio je Pioneer Deh-50UB. Zošík nemám, ani neplánujem. Ešte nič také som nerobil, tak sa v tom veľmi ani nevyznám a preto by som Vás chcel poprosiť, aby ste mi pomohli vyjasniť zopár veci:

http://www.autoomega.sk/index.php?sekci ... etail&obr=
- set reprákov

http://www.pioneer.sk/sk/nav/produkty/z ... a/deh-50ub
- rádio

1. budem potrebovať MDF krúžky pre predné komponentné repráky do dverí alebo ani nie?? Lebo stoja 14€ a neviem či sa oplatí...
2. ako viem vymeniť vpredu výškové repro - origo na Helixy - musím vyrezať ten plastový kryt pred výškovým repr., (Helixy sú väčšie ako origo, preto sa pýtam, okrúhle...)
3. ako sa dá najlepšie namontovať zadné oválne?? Ja som tak myslel, že v plate bude MDF doska a do toho by som dal repráky, len potom neviem ako sa bude otvárať kufor, či doska bude vadiť... Predavač mi dnes hovoril že na také "ľahké" repráky netreba dať dozadu "dosku", stačí si nechať ten umelý plast, čo majú Oktávky (sedan) vzadu, vyrezať miesta pre repro a tak bude OK. No ja neviem....
4. Rádio, vlastne zosilňovač nebude zaťažené keď budú všetky 4 repráky napojené na rádio, neodíde niečo v rádii??

Veľmi vďačný budem za každú pomoc :D

Dakujem
Juicy
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Zapojenie a montáž reproduktorov do Škoda Octávia I.

Príspevok od používateľa Juicy »

1.Reproduktory vo dverách budeš mať prinitovane takže si priprav vrtačku aby si tie nity rozmrdal :) MDF kružky sa ti zidu preto lebo originalne repro su velmi plytke a predpokladam ze tie nove maju objemnejsi kos a preto by ti do dveri nemuseli vojst. Je to aj pomoc pri odvibrovani dveri, takze ich urcite kup.
2. Ak su tie Helixy vacsie ako origo tak tam musis vyrezat dieru lebo pre originalne vysky je tam spravene take lôzko do ktorych presne zapadaju.
3. Do plata ziadnu MDF dosku davat nemusis to plato to zvladne v pohode. Akurat by som tie repro spravil na odpajanie (cinch-cinch) v pripade ak potrebujes dat dosku prec keby si prevazal nieco objemnejsie aby si nemusel trhat droty
4. Neboj sa radio to zvladne a ma v sebe urcite ochrany ale pri tomto pocte reproduktorov a predpokladam ze volume budes mat casto high by som odporucal zosilnovac, aby nedoslo ku skreslovaniu zvuku v pripade ak by to radio nestihalo.
Osobne by som ti odporucil investovat do poriadnej kabelaze a dat si na to vsetko ochranu :) a ak chces aby ti to aj slusne hralo pouvazuj aj o zosilnovaci a subwoofere.
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Repro do plata ? TO nie

To sa robilo v 60-tych rokoch ked bola na svete tesla ktora to mohla robit s tlakacmi

DNES UZ NIE
Robi sa to tak ze to das tam doprava to tych dier a presunes uchytky na repro aby pasovaly.

A nerobi sa to preto lebo ked dokupis sub tak on bude velmi skakat a vzniknu turbulencie ktore budu hybat aj s tymi helixami a znicia ich (vlastna skusenost)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Si dnes kukal Tom & Jerry - pribeh o usmazenych helixoch? Nefetuj uz tolko chlapce
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Diego ano??? Ved ty chodis na Audioweb tak sa spytaj na teme autohifi s plato reprom akoze.... www.audioweb.cz tam poradia
Juicy
King
King

Dj-XxX napísal:Repro do plata ? TO nie

To sa robilo v 60-tych rokoch ked bola na svete tesla ktora to mohla robit s tlakacmi

DNES UZ NIE
Robi sa to tak ze to das tam doprava to tych dier a presunes uchytky na repro aby pasovaly.

A nerobi sa to preto lebo ked dokupis sub tak on bude velmi skakat a vzniknu turbulencie ktore budu hybat aj s tymi helixami a znicia ich (vlastna skusenost)
Ako si prisiel na to ze tie ovaly maju presne taky rozmer ako je predpriprava v tom plaste na boku? Ak by to pasovalo tak fajn isiel by som do toho ale predpokladam ze to pasovat nebude a tak by som to do toho plata dal. Tie plata su dostatocne tuhe a tvrde na to aby to zvladli, vyrezat MDF dosku do potrebnych rozmerov a tvarov bude problematicke nehovoriac o tom ze mu to nikdy nebude 100% sediet a moze mu to potom poskakovat alebo priecit sa pri zatvarani kufra.
eldorado08

Príspevok od používateľa eldorado08 »

Dakujem každému za pomoc, zadné oválne reprá nepasujú do tých plastov, kde sú origo repro - tie sú vzadu okrúhle a menšie. Tak len do plata... :?: Vpredu potom budem musieť vyrezať miesto pre výškové repro v kryte (pre origo výšk.) a ako?

Stačia také MDF krúžky?

http://autohifi-ady.sk/eshop/product_in ... 5cdafaf893
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Takze pridam zopar postrehov, MDF kruzky davat nemusis, ale mozes :) Rozmontuj jednu stranu a uvidis ci ti ten reprak tam vojde...Neviem ako v Octavii ale do Fabie musis do predu pouzit repraky s neodymovym magnetom (je mensi ako klasicky-zmensuje sa montazna hlbka). Odporucam priestor za reprakom vytlmit tlmiacim materialom (Dynamat Xtreme) !!! Taktiez mozes okolie repra zasilikonovat, aby ti to neprefukovalo a malo pekny bass (aj ked zemetras z toho nebude) :) Co sa tyka zadnych ovalov, neviem ci vojdu do predpripravenych miest vzadu. Skor sa priklanam k moznosti montaze na zadne plato, aj ked neviem ako je to tam s hrubkou toho plata. Ovaly vsak maju vacsiu hmotnost, treba sa zamysliet ci casom sa plato neohne...Bud to spravis ako ti povedal Juicy na Cinche (aj ked osobne preferujem iny typ pripojenia ako na cinche...)alebo pouzijes dlhsie kable (ale za cenu ze budu visiet). Co sa tyka toho ci to zvladne radio tak ano, ale zvuk urcite nebude taky pekny ako by bol z externeho zosilnovaca. Na konci takmer kazdeho (este som nevidel inak) autoradia je integrovany zosilnovac. Parametre takychto koncov niesu vobec hviezdne, rataj s vykonom do 20W (pokial je zosik zapojeny do mostika - co prevazne je). Na take repro ako tam mas by som volil externy zosilnovac do vykonu 50W RMS (4ohm) na kanal pri najnizsom skresleni, pokial vsak neuvazujes o kupe subwoofera. Uff, ale som sa rozpisal ...
Juicy
King
King

Podla toho ci ti to mohutnost reproduktora vyzaduje tie MDF dat mozes, ale vacsina ludi to dat musi, lebo je tazke zohnat rozmerovo pribuzne repro ako tam bolo od vyroby. Tu mas niekolko fotiek na inspiraciu.
Prílohy
PO
PO
PRED
PRED
DSC00105.JPG
Napísať odpoveď