Siesty zmysel
Siesty zmysel
Poznate to,niekoho vam predstavia,zda sa ako mily ustretovy clovek a predsa vam na nom nieco nesedi..ozvala sa vasa intuicia
Intuicia zachranila uz nejeden zivot a dopomohla k nejednemu uspechu.
Mnohi slavni ludia nedaju na nu dopustit.Hlasia sa k nej spickovi manazery aj burzovy maklery...Vyznam intuicie asi vecsina z nas pocitila aj na vlastnej kozi..Obcas v Ohromeni,ze instinkt naozaj neklame.
Co to vsak je tento siesty zmysel?Mate konkretne kusenosti?
Intuicia zachranila uz nejeden zivot a dopomohla k nejednemu uspechu.
Mnohi slavni ludia nedaju na nu dopustit.Hlasia sa k nej spickovi manazery aj burzovy maklery...Vyznam intuicie asi vecsina z nas pocitila aj na vlastnej kozi..Obcas v Ohromeni,ze instinkt naozaj neklame.
Co to vsak je tento siesty zmysel?Mate konkretne kusenosti?
momentalne mi moja intuicia vravi, ze by si sa mala naucit slovensku gramatiku....
ale inak ano - velakrat clovek intuitivne reaguje a pritom si to nevie racionalne vysvetlit.. castokrat je to tak lepsie... napr na aikide ked som este cvicieval tak som sa velakrat intuitivne pohol tak aby som nedostal ranu a ked som pri dalsom opakovani rozmyslal nad tym vsetkym, zistil som ze uz sa uhnut nestiham, rovnako v beznom zivote vela situacii, pri vybere partnera a tak dalej...
ale inak ano - velakrat clovek intuitivne reaguje a pritom si to nevie racionalne vysvetlit.. castokrat je to tak lepsie... napr na aikide ked som este cvicieval tak som sa velakrat intuitivne pohol tak aby som nedostal ranu a ked som pri dalsom opakovani rozmyslal nad tym vsetkym, zistil som ze uz sa uhnut nestiham, rovnako v beznom zivote vela situacii, pri vybere partnera a tak dalej...
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Verím, pretože sa mi to stáva dosť často. Napr. sme mali skúškový test a napadlo, že nemám vypnuté zvonenie a že by som si ho mala vypnúť a v tej chvíli zazvonil kamarátovi predo mnou telefón. Alebo minule sme sa šli kúpať a ja som mala silné tušenie, že keď pôjdem, tak sa niečo stane, dokonca som začala aj plakať, že ja nemôžem ísť, lebo to nedopadne dobre. Mama mi vraví, že nech už nebláznim, tak som šla, samozrejme, celý čas som mala skazenú náladu, ale keď sme sa vracali, tak som sa ako tak upokojila, že sa nič nestalo a čo by nie, vystupovali sme doma z auta a maminmu priateľovi som privrela prsty do dverí.
A takýchto situácii je viac. Najprv som tomu neprikladala význam, teraz to beriem ako dobré znamenie a učím sa svojmu inštinktu načúvať, vraj sa dá v tom zdokonaľovať. A častokrát sa vyhnúť nebezpečenstvo. Takže aj keď som niekde vonku a niečo mi vraví, že sa niečo stane, tak si dám pozor a požiadam niekoho, nech ma odprevadí alebo si zoberiem taxík a požiadam taxikára nech počká, až keď vojdem dnu a pod. Možno sa to zdá niekomu prehnané, ale opatrnosti nikdy nie je dosť a radšej trochu zveličiť, ako sa má niečo stať a hovoriť si potom, že keby som počúval svoj šiesty zmysel. 
-
axxis
Addict
hej jasne, a preto tolko ludi vylietava z pisomiek kde su otazky a odpvede typu abcd (a najlepsie je ked moze byt spravnych viac)PsychoS napísal:Myslim ze kazdy ho ma. Treba ho len najst a vyuzit.
nechapem preco kazdy proste nezapoji intuiciu a nevyriesi to raz dva a na plny pocet
IMO cela intuicia je bullcrap, o veciach sa neda rozhodovat proste tak, ze to citim (to moze fungovat max vo filme)
uz ked nemas do coho rypnut..tak aspon do mojej gram..trapasMaki napísal:momentalne mi moja intuicia vravi, ze by si sa mala naucit slovensku gramatiku....
//autoeditácia príspevku ( 29 Jul 2009, 18:54 )
treba si polozit otazku..co je v skutocnosti ta intuicia..?
a sme jasni
-
Deafboy
Darca
znova nadprirodzena tema
Intuícia, jasnozrivosť, 6-ty zmysel, v poslednej dobe je tu veľa takýchto tém. Myslím si že to nieje veľmi vhodné vzhľadom na to že väčšina osadenstva hojka tieto veci považuje za "rozprávky, zhody náhod, výmysly".
Nebolo by fajn založiť kategóriu "mystery" a v nej zakldať podobné témy?
To Bolek: Ak sa ti podobné náhody stávajú častejšie, je fajn všímať si to, pamätať a postupne sa v tomto smere "vycvičiť". V prípade že je to výmysel, tak tým nič nepokazíš no ak nie, môže sa to hodiť.
To Bolek: Ak sa ti podobné náhody stávajú častejšie, je fajn všímať si to, pamätať a postupne sa v tomto smere "vycvičiť". V prípade že je to výmysel, tak tým nič nepokazíš no ak nie, môže sa to hodiť.
-
zuzkazuzka
VIP
Mne v súvislosti s intuíciou príde na um jeden zážitok spred pár rokov. Nie je to vlastne ani intuícia, ale niečo, čo ani neviem presne definovať.
Boli sme s kamoškami na jednom byte a varili si spolu nejaké jedlo. Nálada bola super, robili sme plány na večer. Zrazu ma z ničoho nič prepadli blbé myšlienky, že kamoške zazvoní mobil a niekto jej oznámi, že jej zomrel otec. Celé to trvalo len zlomok sekundy a hneď som tu myšlienku zahnala preč a hnevala sa sama na seba, ako ma taká hrozná vec môže vôbec napadnúť. V tom však kamoške naozaj zazvonil telefón a jej mama jej oznámila, že jej práve zomrel otec! Úplne ma zamrazilo, mala som totálny šok, a to ani nie z tej správy, ale z toho, čo sa dialo tesne pred tým telefonátom. Bola som z toho riadne mimo ešte niekoľko nasledujúcich dní a bála som sa pomaly aj rozmýšľať, aby som niečo neprivolala....
Nejako to samo vyšumelo a dúfam, že sa už nikdy nič podobne hnusného neudeje. Ešte aj teraz ma mrazí na chrbte, keď si na to spomeniem...
Boli sme s kamoškami na jednom byte a varili si spolu nejaké jedlo. Nálada bola super, robili sme plány na večer. Zrazu ma z ničoho nič prepadli blbé myšlienky, že kamoške zazvoní mobil a niekto jej oznámi, že jej zomrel otec. Celé to trvalo len zlomok sekundy a hneď som tu myšlienku zahnala preč a hnevala sa sama na seba, ako ma taká hrozná vec môže vôbec napadnúť. V tom však kamoške naozaj zazvonil telefón a jej mama jej oznámila, že jej práve zomrel otec! Úplne ma zamrazilo, mala som totálny šok, a to ani nie z tej správy, ale z toho, čo sa dialo tesne pred tým telefonátom. Bola som z toho riadne mimo ešte niekoľko nasledujúcich dní a bála som sa pomaly aj rozmýšľať, aby som niečo neprivolala....
Nejako to samo vyšumelo a dúfam, že sa už nikdy nič podobne hnusného neudeje. Ešte aj teraz ma mrazí na chrbte, keď si na to spomeniem...
-
Deafboy
Darca
predpoved buducnosti
Čo sa predpovedania blízkej budúcnosti týka, aj tu je to okrajovo spomenuté:
http://plus7dni.pluska.sk/plus7dni/vsim ... hlave.html
Niekde na konci sa to spomína.
http://plus7dni.pluska.sk/plus7dni/vsim ... hlave.html
Niekde na konci sa to spomína.
Re: znova nadprirodzena tema
Sranda je ze intuicia vobec nespada pod kategoriu mystery...V podstate c by sa to dalo cele definovat ako logicke vyhodnocovanie..Ako vieme v naom mozgu prebieha nekonecne mnozstvo procesov,to si samozrejme ani neuvedomujeme,a intuicia je de facto logicke vyhodnotenie prijatych /vnimanych/podnetov,ktore mame ulozene v podvedomi.Deafboy napísal:Intuícia, jasnozrivosť, 6-ty zmysel, v poslednej dobe je tu veľa takýchto tém. Myslím si že to nieje veľmi vhodné vzhľadom na to že väčšina osadenstva hojka tieto veci považuje za "rozprávky, zhody náhod, výmysly".
-
axxis
Addict
Re: znova nadprirodzena tema
teraz si to nejak prekrutila nie?Nicki napísal:Sranda je ze intuicia vobec nespada pod kategoriu mystery...V podstate c by sa to dalo cele definovat ako logicke vyhodnocovanie..Ako vieme v naom mozgu prebieha nekonecne mnozstvo procesov,to si samozrejme ani neuvedomujeme,a intuicia je de facto logicke vyhodnotenie prijatych /vnimanych/podnetov,ktore mame ulozene v podvedomi.
pred chvilou tu vsetci pisali, ze intuicia im hovorila o buducich udalostiach pripadne o veciach, o ktorych este nic nevedeli, ale citili, ze nieco sa deje.
co to ma spolocne s vyhodnocovanim podnetov, ked este ziadne podnety vlastne neboli prijate?
to co pises Ty je skor logika ako intuicia
Trocha to tu ozivim.
Ano je nieco take a ty co si myslia ze nie tak to mozno este v sebe nevynasli, alebo to v nich proste este "spi". A zobudi sa to same a necakane. A vy sa zrazu budete cudovat.
Myslim ze kazdy ma v sebe nieco ine.
Mne napriklad sa stalo ze v skole sa ucitel nieco pytal (nejaky trik s kockou a spagatom ze sa to zrazu zastavy ako to pada) a ja som z nicoho nic vstal a vykrikol som spravnu odpoved, ze preco. A ani som nevedel ze co robim.
A par sekund potom som rozmyslal ze tu odpoved som vlastne ani nevedel. Iba som ju vykrikol.
Ano je nieco take a ty co si myslia ze nie tak to mozno este v sebe nevynasli, alebo to v nich proste este "spi". A zobudi sa to same a necakane. A vy sa zrazu budete cudovat.
Myslim ze kazdy ma v sebe nieco ine.
Mne napriklad sa stalo ze v skole sa ucitel nieco pytal (nejaky trik s kockou a spagatom ze sa to zrazu zastavy ako to pada) a ja som z nicoho nic vstal a vykrikol som spravnu odpoved, ze preco. A ani som nevedel ze co robim.
A par sekund potom som rozmyslal ze tu odpoved som vlastne ani nevedel. Iba som ju vykrikol.