New York rozdáva bezdomovcom letenky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Newyorský magistrát si pochvaľuje úspech programu, v rámci ktorého rozdáva bezdomovcom zadarmo letenky. Vzdialenosť pritom nehrá vôbec žiadnu úlohu: rodiny bez domova si môžu vybrať destináciu kdekoľvek v Spojených štátoch a dokonca na celom svete. Háčik je len v tom, že bezplatná letenka je len jednosmerná.

Tak to je uz aka vec, ze bezdomovcov doslova deportuju prec.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Je to výhodné pre obe strany. New York sa zbaví bezdomovcov, a bezdomovci vyskúšajú šťastie niekde inde. Myslím že je tam mnoho takých čo si do NY išli splniť detský sen a vytvoriť si kariéru no nevyšlo im to a zostali na ulici bez peňazí nato aby sa vrátili domov k rodinám ktorý sú možno na opačnom konci kontinentu.

Niečo podobné by sa mohlo zaviesť aj tu na slovensku a začalo by sa na Luníku IX :lol:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Ano, ale tych by museli strielat na mesiac :D Nemozeme to porovnavat so Slovenskom, navyse by to u nas nemalo uspech, lebo by to vsetci brali ako dovolenku zadarmo :)
Mozno to evokuje vtip alebo bezcitnost, ale ako pise jukel, moze to byt pre nich druha sanca. Urcite to cast z nich berie ako dovolenku, to boli mozno ti, co leteli do Pariza ci na Kostariku, ale ak maju zdrave ruky, isto tam preziju dostojnejsie ako zili v NY :)
jukel
Professional
Professional

Len aby na slovensku zrazu nepribúdalo nejak viac bezdomovcov hovoriacich po anglicky :lol: Ale tu by sa mali dobre narobili by pár 10-15 detí a štát by ich dotoval aby sa im žilo lepšie :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Kibo.. ale zase si zober.. čo má Paríž, čo v New Yorku nie je (ak nerátame krajšie mosty a kanále)? Ak nedokázali žiť dôstojne v obrovskom New Yorku, kde majú naozaj kopec možností.. dokážu to v Paríži? ..resp. v inom podobnom veľkomeste?

Samozrejme česť výnimkám.. ale podľa mňa drvivá väčšina bude žiť naďalej svojim životom, avšak na druhom konci USA/sveta..

Jo.. na Slovensku by som to uvítal, možno by som aj sám prispel na nejakú letenku.. ale dal by som podmienku, že cieľová destinácia sa nesmie nachádzať v Európe..

:D
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

fuha, takze lokalnym newyorcanom sa staci zaspinit sa a hned maju jednosmernu letenku zadarmo? :)
Kiez by to aj v BA spravili.
jukel
Professional
Professional

Bezdomovci máju tuším preukaz že sú bezdomovci.

Slovenských občanov by bolo dobré doportovať aspoň na také Grónsko :lol: Aj to tak že by ich spolu s padákom vyhadzovali z lietadla. Aby sa tí čo su už tam nenatlačili do lietadla.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Si predstavte sedieť v lietadle vedľa zapáchajúceho bezdéčka...:D Hrôza.
Ale ako nápad je to zaujímavé a veľmi inovatívne. Každopádne, je to pre nich nová šanca a v podstate, ak sa tam neuchytia, tak snáď nejaký most sa aj v tom novom meste nájde a tak môžu vo svojom zabehnutom živote pokračovať tam...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Niečo sa mi marí že taký pokus na slovensku bol s našími diskriminovanými a vládnym špecialom. Škoda len, že nám ich poslali obratom naspäť.. :?
- eXo -
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa - eXo - »

Fakt pre niektorych je to mozn sanca ako sa vratit domov pre inych ako zacat inde a zeby niekto prisiel na Slovensko sa nebojim. Ved amici ani nevedia ze daco take je. A k tym slovenskym pocernejsim: tych vy volo najlepsie poslat niekam do daleko najlepsie do pekla alebo na nejake miesto kde by nikto iny nebol.
eureka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa eureka »

Njn aj ja si myslim ze je to good napad dat druhu sancu ludom bez domova a na slovensku by som to ties uvytal a posielal ich na sibir,do dzungle,do pustea podobne:D:D :twisted:
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

volajte ma bezdomovec a dajte mi letenku na novy zeland... :)

k teme - napad je to zaujimavy ako sa zbavit "odpadu" - skoda ze na slovensku to fungovat nemoze... mohli by sa ale zriadit fakultativne zajazdy niekam do mongolska, vysadit tam ciganov a ficat domov...

uz druha otazka je ci je to humanne a eticke...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Maki: dovol aby som tvoju druhu otazku troska preformuloval: "Su oni humanni a eticki?"
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

pravda - ale stale su to ludia (v istom slova zmysle - aj ked vacsinou ziju jak opice) - to len ak by tu bol niekto velky humanista.... osobne niesom "rasista" - pokial sa spravaju ako ludia nemam problem... ale s 90% ciganov proste kazdy normal clovek problem ma => vyhadzat to
das fas
Star
Star

Príspevok od používateľa das fas »

Kibo napísal:Ano, ale tych by museli strielat na mesiac :D ....
Ani nie na mesiac, len strielat.
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

jednosmerne letenky? vyvazat 'odpad' do inych miest, ci dokonca statov? nie som ziadny humanista, ale toto je dost bizard. o poskytnuti sance by sa dalo hovorit pri letenkach s otvorenym terminom navratu. neuchytis sa dajme tomu do 24 mesiacov? ok, ale takto? 'darujem ti jednosmerny listok'. fuha, taky Hitler by mal zo starostu NY urcite radost. alebo si predstavte este naturalistickejsi priklad.. susedovi cez plot vylejem kazdy den za poriadny kybel dobre 'vonavych' splasiek a budem sa usmieviat, ako fajnovo som usetril na zumpe. uz pocujem ten rachot tretieho sektora a Europy, keby sa podobnym sposobom rozhodlo problem s bezdakmi riesit Slovensko.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

zuzkazuzka napísal:Si predstavte sedieť v lietadle vedľa zapáchajúceho bezdéčka...:D Hrôza.
Ale ako nápad je to zaujímavé a veľmi inovatívne. Každopádne, je to pre nich nová šanca a v podstate, ak sa tam neuchytia, tak snáď nejaký most sa aj v tom novom meste nájde a tak môžu vo svojom zabehnutom živote pokračovať tam...
Nieje bezdak ako bezdak....ty NY bezdaci nebudu taky ako ty typicky Slovnensky....tu co vidim nejakych 'bezdakov' obcas, tak to sedi na zemi v podchode, adidasi na nohach, nike sustakova suprava a zobre do nike siltovky...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

nj, nedbaju na corporate image tak ako ti nasi... :)
Napísať odpoveď