"samozapnutie" pocitaca

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
ChallengerQo
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

"samozapnutie" pocitaca

Príspevok od používateľa ChallengerQo »

zdravim, takze ako nazov temy hovori, pocitac sa mi spusta sam od seba, a to dvoma sposobmi:
1. uplne bez vonkajsieho vplyvu (vacsinou v strede noci)
kedze mam novy pocitac a este som sa s tymto nestretol, tak som skusal flashnut bios a aj preinstalovat win ale ako som dnes v noci zistil (:D) nepomohlo.
2. ak vypnem svoju stolnu lampu co mam pri pocitaci a pocitac prave nie je spusteny, zapne sa.

chcel by som sa teda spytat ci mate s tymto nejake skusenosti, ci to moze robit napr nejaky program alebo ci je to chyba nejakeho vadneho napatia, ci to moze byt zly zdroj (mam corsair vx550w) alebo nebodaj nejaky duch.. :P

ps: nedavno som si v biose povolil keyboard start up a mouse start up. myslite ze to moze sposobovat aj toto? pretoze mam taky dojem ze sa to deje odvtedy.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Skús vypnúť zapínanie klávesnicou a myšou a uvidíš, či to je tým.. :)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

No ja mám podobný problém, ale skôr je to samovypnutie počítača. Normálne niečo robím píšem alebo surfujem, keď zrazu sa počítač proste reštartuje. Ak však beží nejaká hra alebo film, nidky to nespraví. Doteraz mi to dva roky nerobil, začal až posledné 2 týždne. Keď niečo ťahám a mám stiahnuté 800 MG z 1000 vie to fakt naštvať :x
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Tiež mi robilo to isté, ak máš Vistu tak skús pozrieť či namiesto vypínania ho iba neuspávaš :D .
guru07
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa guru07 »

Muffi napísal:No ja mám podobný problém, ale skôr je to samovypnutie počítača. Normálne niečo robím píšem alebo surfujem, keď zrazu sa počítač proste reštartuje. Ak však beží nejaká hra alebo film, nidky to nespraví. Doteraz mi to dva roky nerobil, začal až posledné 2 týždne. Keď niečo ťahám a mám stiahnuté 800 MG z 1000 vie to fakt naštvať :x
ak máš Windows 7 Beta tak to áno lebo od 1.7.2009 začal 2 hodinový limit na vypínanie PC

a pri tom samovolnom zapinani - tak ho vypni na noc z elektriny (inak je dost mozne ze je to vadne napatie , tiez mi to robilo)
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Ja ked napriklad vlozim nabijacku od mobilu do zasuvky kde je zapojeny pocitac, tak sa mi okamzite restartne a nasledne ked nabijacku vyberem tak sa opat restartne.Vyriesil som to predlzovackou na 6 diery a uz vsetko ide v poriadku. :D
human_fly
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa human_fly »

mne to robil notas HP dv5-1250 mne pomoho reinstalovanie windowsu a odvtedy sa mi samovolne nezapina
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Co tu ja citam :D A co keby si PC vytahoval na noc s elektriky?
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

v tom bude určite nejaká mágia :D
K téme: Pozri v biose niečo ako wake on lan? Možno sa niekto len tak zahráva.
guru07
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa guru07 »

alebo jednoducho pozri na zdroji taký "gombík" kde sú hodnoty "1" a "0" a večer prehoď na "0" a keď naňho pôjdeš tak na "1" .
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

guru07 napísal:ak máš Windows 7 Beta tak to áno lebo od 1.7.2009 začal 2 hodinový limit na vypínanie PC
No práveže mám Win XP už dosť dlho.. tak neviem, prečo mi to robí keď doteraz sa to nestávalo. Bez toho, aby som pri ňom sedel sa normálne rr... :? Ale za posledné 3 dni to spravil len raz, tak dúfam, že to už prestalo. :roll:
ChallengerQo
Expert
Expert

guru07 napísal:alebo jednoducho pozri na zdroji taký "gombík" kde sú hodnoty "1" a "0" a večer prehoď na "0" a keď naňho pôjdeš tak na "1" .
ano ved presne to kazdy vecer robim :D len je zaujimave ze sa to samo zapne iba v noci.. teda ak som cez den mimo a pridem domov tak komp je stale vypnuty.. :P
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

to aj mne robi ked pripojim kabel do sietovky a on sa zapne.
Dajjdo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Dajjdo »

Presne viem, čo ti to robí. Robí ti to to, že máte denný a nočný prúd. A keď sa istič(stykač, poistka - neviem ako to voláš) prepne na nočný prúd tak sa ti zapne PC. Mne toto robilo doma na DVD playeri a kým som neprerobil elektrické siete doma tak som mal smolu.
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Dajjdo ale to vypina na zdroji. To je sice pekne ze chces pomoct ale najskor si to precitaj niekolko krat.
ChallengerQo
Expert
Expert

tak chlapi nemam sajnu co to robi, ale bude to urcite nieco so suciastkami pretoze na starom kompe mi to nerobilo.. a tym padom mi z toho jednoznacne vyplyva ze to robi zdroj. to sa da reklamovat?
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

mam tento isty problem. predosle PC mi to nerobilo. len teraz nove (resp. rok stare). hocikedy v noci sa zapne. vypinat zdroj natvrdo nie je pre mna riesenie a tak isto nie je riesenie vythaovat zo zasuvky. zasuvka je zahrabana kablami, na zemi, pod stolom. riesenie je ako vidim v nedohladne.
majo20000
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa majo20000 »

:D no mne to robi to iste na notebooku HP...lenze ja ho dam vecer len ,,uspat" a niekedy sa v noci sam od seba zapne (aj ked je ,,poklop zavrety). nevite cim to nahodou je,alebo to robi len to ze je uspaty?? :D
Napísať odpoveď