Ale keď bude už phpbb10 aj tak zostanete na dvojke ?
Co by ste privitali nove na fore???
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
keby nahodíme na trojku takýto template, tak nerozoznáš či ide o trojku alebo dvojku. Tak čo riešiš? Chyby si zvládame opraviť sami, nevadí nám že je podpora už zastavená. Nové mody si taktiež vieme spraviť sami, grafiku si robíme sami, výpadky nie sú, lebo server máme vlastný, tak čo ti na tejto verzii vadí? Predstavovalo by to kvantum roboty a rozdiel by si nemusel ani zbadať
GothaR.. reagoval som skôr všeobecne na nové veci (nie konkrétne na phpbb3 + hojko).. jednoducho som to už akosi nevydržal a som sa musel vyjadriť.. aj keď to bolo OT. Samozrejme som na fóre už nejaký ten piatok a tak aj viem, prečo zatiaľ phpbb3 + hojko.com nejde dokopy.. a z časti to aj chápem..
..a zároveň v kútiku duše dúfam, že chlapci niekde potajme testujú phpbb3 a upravujú nejaké tie módy a podobne.. a možno raz niektoré vianoce to celé spustia..

..a zároveň v kútiku duše dúfam, že chlapci niekde potajme testujú phpbb3 a upravujú nejaké tie módy a podobne.. a možno raz niektoré vianoce to celé spustia..
-
Gadelat
Light Professional
Pri obsiahlejsich topicoch mi chyba zobrazenie vsetkych stran. Na niektorych forach je pri cislovani mriezka # na ktoru ked kliknete, zobrazia sa vsetky strany topicu a teda ich netreba prepinat. Priklad Uzitocna vec ak som vlakno doteraz nesledoval a chcem si ho precitat cele lebo ma zaujima. A ak v takomto vlakne niekto reaguje na niekoho bez citacie, je potom problem.
-
audiotrack
VIP
-
Gadelat
Light Professional
ok priklady:
-nemusim klikat na dalsie strany
-middle button scrolling (skvele je to v opere - po stlaceni stredneho tlacitka mysi) - nastavim si rychlost scrollovania stranky a uz mozem len citat a o mys sa nemusim starat, ruka sa nepoti, mozem si nimi opierat bradu
-mozem si thread ulozit na disk
-CTRL+F hladanie v prehliadaci ktore je ovela rychlejsie a praktickejsie nez vase vstavane hladanie
-ako som uz pisal, ak niekto reaguje na prispevok z inej strany bez citacie alebo na spravanie sa konkretneho uzivatela v celom vlakne, neviem k comu sa vlastne vyjadruje
-ak je v threade od urcitej stranky OFFtopic/spam, lahko zistim kde to zacina (napr. v tomto threade som si chcel pekne od najnovsej stranky precitat ktori uzivatelia su taki zaskodnici ale az po asi tretiu stranu dozadu som narazil len na nezmysly.
-alebo ak hladam obrazok, ten tazko vyhladam podla vstavaneho vyhladavania narozdiel od "preletenia" threadu ocami
-este? Dobre, napriklad ak citujem prispevky z viacerych stran, nemusim si otvarat 2 a viac tabov aby som si mohol kopirovat texty a nazvy uzivatelov do tagov quote.
-Co ked ma zaujima, kto sa v threade najviac zapaja? Opat preletim thread mysou a hned vidim ktory avatar sa tam vyskytuje najviac.
-Dalej: odkazy na subory v starych threadoch. Otvorim si v opere postranny panel "Links" ktory mi vypluje vsetky linky a uz si len na ne postupne klikam a zistujem ktore su este funkcne.
-Viac? Chcem si vytlacit nejaky dlhsi thread, napr. kde je nejaky navod. Ako to spravim bez toho aby som sa narobil?
-Co ak ma zaujima CELY thread? Precitam si ho, poviem si ze bol super, priblizne si umiestnenie jednotlivych textov/obrazkov zapamatam a ulozim si ho do bookmarkov. Pri jeho otvoreni z bookmarkov o niekolko mesiacov si este nieco-to kde je pamatam, precitam a znovu sa na tom pobavim. Ale ak by som si mal ulozit len prvu stranu, ako mam zistit kde co je? To si mam pamatat ktory prispevok je na ktorej strane? Alebo si mam spravit 20 novych bookmarkov pre kazdy prispevok? To hadam nie...
-Co ak je na poslednej strane len 1 prispevok? Podla mna uplne zbytocne otvorena stranka pretoze aj tak musim skontrolovat ci od posledneho prispevku ktory si v threade pamatam nepribudlo 2 a viac prispevkov (samozrejme si nepamatam pocet prispevkov)
Stale zbytocne? Pouzival si to niekedy? Ak nie, tak uvidis ze ked si na to zvyknes, je to prijemna vec.
Co sa tyka zataze na server, je to podla mna diskutabilne. Myslim si, ze mensia zataz je ak kliknem na thread raz za 5 minut aby som si mohol precitat vsetky strany nez aby uzivatelia klikali na jednotlive strany raz za 2 sec - krivka vytazenia cpu v prvom pripade pri loadingu stabilnejsia. Ak to ale aj tak vadi, nie je problem spravit obmedzenie na pocet stran. To je mimochodom aj v uz odkazovanom fore myslim ze nastavene na 6 stranok. Ja by som vsak velmi rad aj viac. A o to ze by ludia prestali pouzivat klikanie na stranky ale furt by klikali na mriezku sa nemusite bat. Sluzi to hlavne vtedy ak som thread nesledoval a chcem si ho precitat cely. Ak thread uzivatel sleduje, urcite bude davat poslednu stranku pretoze je to aj minus pre neho ked sa mu stranka dlhsie nacitava, su tam zbytocne prispevky a musi scrollovat uplne dole. Teraz to mam tak, ze ked sa naseriem tak si strednym mysitkom pootvaram vsetky strany do postrannych tabov. A tomu uz musis uznat ze je urcite vacsia zataz na server ked si otvorim dajme tomu 6 simultannych spojeni.
-nemusim klikat na dalsie strany
-middle button scrolling (skvele je to v opere - po stlaceni stredneho tlacitka mysi) - nastavim si rychlost scrollovania stranky a uz mozem len citat a o mys sa nemusim starat, ruka sa nepoti, mozem si nimi opierat bradu
-mozem si thread ulozit na disk
-CTRL+F hladanie v prehliadaci ktore je ovela rychlejsie a praktickejsie nez vase vstavane hladanie
-ako som uz pisal, ak niekto reaguje na prispevok z inej strany bez citacie alebo na spravanie sa konkretneho uzivatela v celom vlakne, neviem k comu sa vlastne vyjadruje
-ak je v threade od urcitej stranky OFFtopic/spam, lahko zistim kde to zacina (napr. v tomto threade som si chcel pekne od najnovsej stranky precitat ktori uzivatelia su taki zaskodnici ale az po asi tretiu stranu dozadu som narazil len na nezmysly.
-alebo ak hladam obrazok, ten tazko vyhladam podla vstavaneho vyhladavania narozdiel od "preletenia" threadu ocami
-este? Dobre, napriklad ak citujem prispevky z viacerych stran, nemusim si otvarat 2 a viac tabov aby som si mohol kopirovat texty a nazvy uzivatelov do tagov quote.
-Co ked ma zaujima, kto sa v threade najviac zapaja? Opat preletim thread mysou a hned vidim ktory avatar sa tam vyskytuje najviac.
-Dalej: odkazy na subory v starych threadoch. Otvorim si v opere postranny panel "Links" ktory mi vypluje vsetky linky a uz si len na ne postupne klikam a zistujem ktore su este funkcne.
-Viac? Chcem si vytlacit nejaky dlhsi thread, napr. kde je nejaky navod. Ako to spravim bez toho aby som sa narobil?
-Co ak ma zaujima CELY thread? Precitam si ho, poviem si ze bol super, priblizne si umiestnenie jednotlivych textov/obrazkov zapamatam a ulozim si ho do bookmarkov. Pri jeho otvoreni z bookmarkov o niekolko mesiacov si este nieco-to kde je pamatam, precitam a znovu sa na tom pobavim. Ale ak by som si mal ulozit len prvu stranu, ako mam zistit kde co je? To si mam pamatat ktory prispevok je na ktorej strane? Alebo si mam spravit 20 novych bookmarkov pre kazdy prispevok? To hadam nie...
-Co ak je na poslednej strane len 1 prispevok? Podla mna uplne zbytocne otvorena stranka pretoze aj tak musim skontrolovat ci od posledneho prispevku ktory si v threade pamatam nepribudlo 2 a viac prispevkov (samozrejme si nepamatam pocet prispevkov)
Stale zbytocne? Pouzival si to niekedy? Ak nie, tak uvidis ze ked si na to zvyknes, je to prijemna vec.
Co sa tyka zataze na server, je to podla mna diskutabilne. Myslim si, ze mensia zataz je ak kliknem na thread raz za 5 minut aby som si mohol precitat vsetky strany nez aby uzivatelia klikali na jednotlive strany raz za 2 sec - krivka vytazenia cpu v prvom pripade pri loadingu stabilnejsia. Ak to ale aj tak vadi, nie je problem spravit obmedzenie na pocet stran. To je mimochodom aj v uz odkazovanom fore myslim ze nastavene na 6 stranok. Ja by som vsak velmi rad aj viac. A o to ze by ludia prestali pouzivat klikanie na stranky ale furt by klikali na mriezku sa nemusite bat. Sluzi to hlavne vtedy ak som thread nesledoval a chcem si ho precitat cely. Ak thread uzivatel sleduje, urcite bude davat poslednu stranku pretoze je to aj minus pre neho ked sa mu stranka dlhsie nacitava, su tam zbytocne prispevky a musi scrollovat uplne dole. Teraz to mam tak, ze ked sa naseriem tak si strednym mysitkom pootvaram vsetky strany do postrannych tabov. A tomu uz musis uznat ze je urcite vacsia zataz na server ked si otvorim dajme tomu 6 simultannych spojeni.
Resp. vyše 560 strán Čo ma dnes nahnevalo / Čo ma dnes potešilo..Frikso napísal:čo by spravilo, keby si nejaký dobrodruh natiahol tých 137 strán obrázkových vtipov..
-
audiotrack
VIP
na: http://www.hojko.com/search.php (máš možnosť hladať aj len v názve témy ak chceš)Talian napísal:ani ja neviem , ci to tu uz bolo , ale privital by som , ak by tu bola kolonka "hladat" . Vyhladal by som si , ci tu napriklad tema o ktorej by som sa chcel nieco docitat uz je , alebo keby som chcel zalozit niaku temu ci tu uz je , aby potom nebola zbytocne locknuta .
myslím že zas taký bordel v tom nie je. Aj tak sú všetky problémy o tom istomweroro napísal:mozno ze to tu uz niekde odznelo ale necital som vsetky prispevky.. napadlo ma nedalo by sa napr. cast programovanie rozsirit aj na pod kategorie? ako napr. PHP, C, flash, VB, a pod. lebo teraz je v tom dost bordel.
-
Gadelat
Light Professional
Databaza nie je nic ine nez data na disku. Ked chce php v slucke vypisat vsetky zaznamy v tabulke, spracuje prvy, posle ho klientovi, spracuje druhy a zisti, ze klient este nespracoval druhy a teda pocka s druhym zaznamom kym je klient pripraveny, nespracuje hned vsetko naraz, to by musel ulozit do pamate a to by jej pri tolkych uzivateloch bolo malo. Pri prilohe je to iste len s jednotlivymi bitami. Ale dobre, beriem s5, nemam to otestovane.
-
audiotrack
VIP
bla bla bla. Takýto argument prejde u človeka ktorý si myslí že pc je iba hardisk (aj tak si ale dosť táral, lebo klient nič nespracuváva, všetko spracuje server a klientovi pošle už iba výslednú stránku - to si aj trošku naznačil tou pamäťou). Ono totiž je tam ale aj procesor, a skús teraz porovnať posielanie súboru vs 500 query na db. Potom sa môžeme ísť baviť o ram, ktorá je pri posielní súboru taktiež takmer neaktívna čo sa nedá povedať pri práci s mysql.Gadelat napísal:Databaza nie je nic ine nez data na disku. Ked chce php v slucke vypisat vsetky zaznamy v tabulke, spracuje prvy, posle ho klientovi, spracuje druhy a zisti, ze klient este nespracoval druhy a teda pocka s druhym zaznamom kym je klient pripraveny, nespracuje hned vsetko naraz, to by musel ulozit do pamate a to by jej pri tolkych uzivateloch bolo malo. Pri prilohe je to iste len s jednotlivymi bitami. Ale dobre, beriem s5, nemam to otestovane.
-
Gadelat
Light Professional
Napisal som to zjednodusene, tie zaznamy sa klientovi ani neposielaju, ziska ich php server a klientovi pridu data v html podobe od http servera a prehliadac ich spracuje do podoby akej to vidime. A este kopec veci medzi tym ako prechod osi vrstvou a ze to co sa zobrazi na monitore musi najprv vyplut graficka karta a podobne. Ale aha, teraz si sem uz prisiel pokecat, este sa znovu vyjadri k tomu, preco by to nemohlo byt? S obmedzenim na strany? Stale nevidis prakticke vyuzitie? Ci "nie je cas"? Akoze len tak som si pozrel namatkovo poslednych 10 stran v tomto topicu a vsetko navrhovane sa zamietlo (az na myslim velkost posty co je len otazkou nastavenia).