Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
MrGizmof
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Tak ja neviem či zrovna operačne by som na to išiel... zrejme to ale dačo má aj s chrbticou mojou alias paragrafom, keď sa narovnám, skoro vôbec to nie je vidieť. Tak som rozmýšlal že niečo spravím s tou chrbticou a potom posilniť brušné svaly, lebo to čo mi tam ostane po narovnaní sa je zrejme tím že málo posilujem brucho.
Talian
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Talian »

Ja by som sa chcel spýtať 2 veci :

1.Fakt je maslo kaloricke , a pri dietach a cviceni sa odporuca ho vynechat zo stravy ? Ak ano , cim ho nahradit ?

2.Mam zapal stredneho ucha , ale uz to vobec neboli , takze som sa dnes rozhodol , ze od zajtra sa znova(asi po 15642561 krat) dam do cvicenia . Moja otazka je v tom , ci mozem cvicit - nechcem z cinkami , len niake cviky na brucho a zadok , ked beriem antibiotika ????
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

spect napísal:no vidim ze sa dost vyznas :) kolko uz cvicis? Vsetko je to vec nazoru a ja zostavam toho nazoru ze vo fullbody neverim a tiez neverim ze ho niekedy vobec vyskusam pretoze split mi dost dobre zabera a tiez som presvedceny ze tie zmeny o ktorych vsetci hovoria nie su take potrebne. By si sa cudoval kam sa to da dotiahnut s jedinym treningom jedine co je treba je vediet cvicit (technicky spravne).
no zvlastne, ze vravis, ze split je lepsi ako fullbody, ked si este fullbody nemal moznost vyskusat.. hm, co kebyze si to skusis, a az potom zacnes porovnavat..
co sa pise vyssie, tak nikto nevravi, ze fullbody(ako HST) mas ist az do smrti, sice, najlepsie treningove rutiny sa vlastne stale tocia okolo toho isteho(FULLBODY).. skus si nieco vyskusat a potom kritizovat.. bude to asi lepsie ako ked ti niekto nahovori vselijake chobotoviny.. ale zas nevravim, ze splity su uplne na zahodenie.. funguju, ale FB funguje zarucene lepsie :)
spect
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spect »

chobotoviny? bratranec cvici uz asi 13 rokov a myslim ze ma dost toho odskusaneho a neodpisuje ludi za fullbody len tak bezdovodne .. tiez by som to nerobil ani ja
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

naco sem pleties stale toho tvojho bratranca ? sa musis s nim vychvalovat alebo preco :D nechapem..
spect napísal: vidis vysledky ale len preto ze zacinas cvicit a nejake sa urcite objavily ale keby si cvicil split tak by boli urcite ovela vacsie. fullbody trening je totalna sprostost. sprostost preto ze zatazujes jeden sval viackrat ako 2krat do tyzdna a uz aj to by bolo dost. aby svali rastli potrebuju oddychovat a mat dostatok vyzivy.
a ked uz ho tak casto spominas, tak by mohol snad vediet a ti aj vysvetlit, ze sval regeneruje cca 2 dni.. to znamena, ze ho mozes precvicit aj 3x do tyzdna.. v splite ho spravis 1 krat do tyzdna, a tym stracas zbytocne 5 dni.. takze to co si pisal, je riadna ciganska robota :) split je zbytocna strata casu.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

spect na margo tvojho bratranca. Arnold robieval niekde v lese 50 serii drepov a potom pil pivo. Myslis si ze je to efektivny trening? Mas snad pocit ze to co zabera na povedzme geneticky zazrak automaticky bude zaberat aj na obycajneho cloveka? Okrem ineho neviem miery tvojho bratranca ale po 13 rokoch by to kludne mohlo byt aj cca 120 kg cistych svalov.

Dalsia vec full body je trening s historiou, tymto treningom sa cvicilo od pociatku, cvicili tymto sposbom napr Reg Park, Stev Reeves (staroveky grecky sportovci atd a div sa svetu boli mohutny a silny. Splity prisli na scenu az s objavom anabolickych steroidov a popri uzivani tychto anabolik boli splity efektivnejsie.

Ako priklad toho ze full body je lepsi trening si mozme zobrat beznych ludi napr masiary. Vacsina masiorov ma obrovske masivne chrbty a silne predlaktia. Myslis si ze travia vacsinu casu nejakym pumpovacim treningom, nie! Pracuju neustale a vkuse denno denne (t.j. trening s vysokou frekvenciou) a ich strava je vacsinou v podobe nejakej slaniny s chlebom takze uplne nulova, ale aj napriek tomu su velky a silny.

Celkovo dobre argumenty na obhajobu full body dava Cahd Waterbury tu http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=1093 je clanok kde odpoveda na otazky kritika full body treningu. Oporucam kazdemu zastancovi splitov.
Jumper124578
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Jumper124578 »

Chcel by som vidiet vase fotky kali520, majro, ze ako vyzerate po tom vasom full body treningu... ci ste ozaj pevni alebo iba taki kostakozovi smejdi jak vacsina ludi v posilnovniach.. Nafucane brucha mate urcite, bo len citate pi*ov*** a sedite pri kompoch... Velki experti... Ste odbornici nad odbornikmi, ziadna skusenost, iba precitane kktiny z muscle @ fitness... Urcite 2-nasobny majster Slovenska vie toho viac jak vy, bo aj nieco odskusal a nie len precital casopisy... Vy to v zivote s vasim full body treningom nedosiahnete, ani sa k tomu len malicko nepriblizite...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Jumper124578 napísal:Chcel by som vidiet vase fotky kali520, majro, ze ako vyzerate po tom vasom full body treningu... ci ste ozaj pevni alebo iba taki kostakozovi smejdi jak vacsina ludi v posilnovniach.. Nafucane brucha mate urcite, bo len citate pi*ov*** a sedite pri kompoch... Velki experti... Ste odbornici nad odbornikmi, ziadna skusenost, iba precitane kktiny z muscle @ fitness... Urcite 2-nasobny majster Slovenska vie toho viac jak vy, bo aj nieco odskusal a nie len precital casopisy... Vy to v zivote s vasim full body treningom nedosiahnete, ani sa k tomu len malicko nepriblizite...
preco sa nepochvalis najprv ty? :wink:
spect
Expert
Expert

Jumper124578 presne takto som to myslel aj ja akurat som ich necel tak kruto odpisat :lol:
Kulturistika neni o citani clankov pri pc ale o tvrdom treningu a skusenostiach.
A bratranec presne vie co hovori pretoze kopa veci co mi na zaciatku tlacil do hlavy (aj ked som im neveril) sa mi osvedcila. Sam som skusal menit trening co mi on dal ale aj tak som vratil spat k tomu co som cvicil aj predtym pretoze to bolo bez konkurencie najlepsie.
Inak bratranec nikdy nebol nejaky profesional ale pozri sa .. sutazit zacal asi pred rokom a pol alebo ja uz neviem a je 2nasobny majster svk 8)
Majro .. pletiem ho sem asi preto aby si tunajsi ludia nemysleli ze som dalsi trapko co cvici mesiac a cita 5 rokov o kulturistike
.. a ty by si zase mohol vediet ze sval rastie este peeeekne dlho po tom co ho odcvicis a ak mas vyzivu .. ANO staci ho odcvicit raz za tyzden
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Jumper124578 napísal:Chcel by som vidiet vase fotky kali520, majro, ze ako vyzerate po tom vasom full body treningu... ci ste ozaj pevni alebo iba taki kostakozovi smejdi jak vacsina ludi v posilnovniach.. Nafucane brucha mate urcite, bo len citate pi*ov*** a sedite pri kompoch... Velki experti... Ste odbornici nad odbornikmi, ziadna skusenost, iba precitane kktiny z muscle @ fitness... Urcite 2-nasobny majster Slovenska vie toho viac jak vy, bo aj nieco odskusal a nie len precital casopisy... Vy to v zivote s vasim full body treningom nedosiahnete, ani sa k tomu len malicko nepriblizite...
:D
za prve - kto z nas( ja, kali) sa tu opiera o nieco z muscle fiction ?
za druhe - myslim, ze ked tak clovek cele dni za pocitacom cita clanky, tak myslis, ze vsetky su rovnake ? asi ze nie. to co tu piseme, je vlastna skusenost, teda overeny fakt.
za tretie - odkial vies, ze jeho bratranec je NAOZAJ majster sveta v kulturistike. Ked ti poviem, ze moj pes, ktoreho ani nemam, je boss psieho podsvetia, tak tomu podla mna hned uveris.
za stvrte - nic o tom nevies, tak nevyskakuj ;) radsej posli ty svoje bicepsy a la Arnie
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

inac tiez neviem, preco v teme posilovanie hned vytahujete kulturistiku
nie kazdy co cvici a posiluje robi tak preto aby sa stal kulturistom, aby mal kazdy jediny sval viditelny a dokopy aby mu to bolo nanic
niekto cvici pre krasu niekto pre efektivitu a pre funkcnost
takze krasavci, blbe reci si nechajte pre hlupakov ktori vam ich zozeru, alebo pre sliepky ktore na ne letia :wink:
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

:D niet co dodat
spect
Expert
Expert

mas pravdu nikto mi to co sem pisem nemusi verit ani to od nikoho nasilu nechcem. nevidim dovod dalej vnucovat niekomu svoj nazor a nechcem sa hadat .. ti co mna chcu presviedcat ze sa mylim vo svojich prispevkoch nech si ich dalej uz nevsimaju jedine ak niekoho zaujimaju nech si tam najdu nieco co by im pomohlo :roll: .
Inak mohol by som este kaliho poprosit o nejaky ukazkovy rozpis ako vyzera nim preferovany fullbody? a tym koncim
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

spect napísal:Inak mohol by som este kaliho poprosit o nejaky ukazkovy rozpis ako vyzera nim preferovany fullbody? a tym koncim
najdi si par stran dozadu.. tam to pisal uz milion krat, a mozno aj ja som to napisal, neviem uz.
kali520
Darca
Darca

K tej mojej fotke a podobne, co ma spolocne to ako vyzeram resp ake mam parametre s tym ako cvicim a aky mam progres? Ked spominany bratranec mal napr silovy progres za 13 rokov zo 100 kg benchu na 160 kg a ja za 2 roky zo 60 kg na 130 kg cvicim preto horsie ze zdvihnem menej? Co ked behom roka priberem 20 kg cistej hmnoty a spominany bratranec pribere behom 13 rokov 40 kg cistej hmoty a vyzera opticky lepsie, cvicim preto zle?

To kto ako vyzera je podla mna v tejto diskusii uplne nepodstatne, podstatny je progres a zlepsovanie za co najkratsi cas a mozem z vlastnych skusenosti povedat ze progres v splite je naramne pomaly a z full body treningu (tym chap aj rozne rutiny ako bear, hst, tbt, korte atd) som behom roku a pol vytazil tolko kolko zo 4 rocneho splitu.
Spect napísal:Kulturistika neni o citani clankov pri pc ale o tvrdom treningu a skusenostiach.
Suhlasim, ale vysvetli mi ako tvoj bratranec zistil co je na teba najlepsie? Alebo ti hodil svoj trening resp split ktorym cvici asi dalsich 90% posilujucich v posilovni? Preco aj oni nejsu tak velky a silny ked ten split je tak neuveritelne dobry?

Osobne uznavam fylozofiu precitam a vyskusam, ked funguje je to dobre ked nefunguje uz to viac robit nebudem.
spect napísal:Inak bratranec nikdy nebol nejaky profesional ale pozri sa .. sutazit zacal asi pred rokom a pol alebo ja uz neviem a je 2nasobny majster svk
Takze tvoj bratranec by mal byt podla vsetkeho Laco Kuzder, kedze Solar je profesionalom a sutazi uz dlhsie.

http://www.sportujeme.sk/view.php?cislo ... 2008050006

13 rokov a vahova kategoria len do 95kg, no neviem ale taky Phil Heath tam uz bol behom 3 rokov a to tiez robil splity :lol:
spect napísal:Majro .. pletiem ho sem asi preto aby si tunajsi ludia nemysleli ze som dalsi trapko co cvici mesiac a cita 5 rokov o kulturistike
Sorry ale si, lebo v podstate sa chvalis cudzimi uspechmi a nie svojimi.
spect napísal:a ty by si zase mohol vediet ze sval rastie este peeeekne dlho po tom co ho odcvicis a ak mas vyzivu .. ANO staci ho odcvicit raz za tyzden
Preco raz za tyzden? Preco nie raz za 8-10 dni? Tyzden je hovno, je to len nejake meradlo casu a s cvicenim ma spolocne len zostavenie treningu.

Ked si dam dnes len 4x8 drepy tak musim cakat presne tyzden na dalsi trening? Alebo co ked tie drepy zopakujem zajtra resp pozajtra. Aneb co ak behom tyzdna urobim v roznych dnoch dokopy 12 serii drepov je to automaticky zle?

Toto tvrdenie o dlzke regeneracie svalov je nicim nepodlozeny dohad.

//autoeditácia príspevku ( 03 Aug 2009, 14:39 )
spect napísal:mas pravdu nikto mi to co sem pisem nemusi verit ani to od nikoho nasilu nechcem. nevidim dovod dalej vnucovat niekomu svoj nazor a nechcem sa hadat .. ti co mna chcu presviedcat ze sa mylim vo svojich prispevkoch nech si ich dalej uz nevsimaju jedine ak niekoho zaujimaju nech si tam najdu nieco co by im pomohlo :roll: .
Inak mohol by som este kaliho poprosit o nejaky ukazkovy rozpis ako vyzera nim preferovany fullbody? a tym koncim
Daj si zobrazit moje prispevky v tejto teme, alebo ak by si chcel viac tak:

http://www.fitexpres.sk/index.php?obsah ... llbody.php

Alebo ine rutiny ktore som tu uz spominal hadam milionkrat HST, korte, Bear, tbt, fomin, 5x5, Bodybuilding´s Next Frontier, HFT, bulharska metoda, WSB atd atd.
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa JumperAL »

Spect, bez na ronnie.cz , pozri si logy, fotoalbumy ludi co cvicia full body, aky ma vacsina nazor na split pri naturalnom cviceni a mozno potom pochopis rozdiel medzi tym.
spect
Expert
Expert

hovoorim ze koncim nebavi ma hadat sa tu. zostavam pri svojom splite a nenutim vas cvicit ho tiez ok? :P a ten bratranec je andrej varga .. jednoducho si ho najdes napr. na stranke vassalgym
Ares011
Star
Star

Príspevok od používateľa Ares011 »

zdravim, pls co si myslite a ked uz tak ake navrhy na zlepsenie by ste mali na tento typ treningu 8)
Cvicim 3x tyzdenne
Bench 3x12
Tlaky za hlavou 3x12 (Ramena)
Zdvih s velkou činkou 3x12 (Biceps)
Dvíhanie ramien s veľkou činkou 3x12 (Trapezy)
Francúzky tlak 3x12

Zaklad som bral z HST ale som to upravil pretoze cvicim doma, myslite ze staci tolko cvikov alebo by som mal pridat a to iste aj serie a opakovania. mam to v plane cvicit 6 tyzdnov a potom prejst a na iny. ten je o nieco narocnejsi, tento si davam ako pripravu na ten co bude nasledovat. diky
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

Ares011 napísal:zdravim, pls co si myslite a ked uz tak ake navrhy na zlepsenie by ste mali na tento typ treningu 8)
Cvicim 3x tyzdenne
Bench 3x12
Tlaky za hlavou 3x12 (Ramena)
Zdvih s velkou činkou 3x12 (Biceps)
Dvíhanie ramien s veľkou činkou 3x12 (Trapezy)
Francúzky tlak 3x12

Zaklad som bral z HST ale som to upravil pretoze cvicim doma, myslite ze staci tolko cvikov alebo by som mal pridat a to iste aj serie a opakovania. mam to v plane cvicit 6 tyzdnov a potom prejst a na iny. ten je o nieco narocnejsi, tento si davam ako pripravu na ten co bude nasledovat. diky
a zvysok tela cvicis kedy? :? naco sa pytas, skus najprv nieco precitat a ked nemas na***te v hlave tak hned vidis co by trebalo zlepsit...
kali520
Darca
Darca

Podla mna tam chybaju cviky na chrbat a nohy, najma mrtvy tah, pritahy v predklone a drep.
Napísať odpoveď