Ake slnecne okuliare?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
fox111fox
Expert
Expert

Ake slnecne okuliare?

Príspevok od používateľa fox111fox »

Tak chcem kvalitne slnecne okuliare a potrebujem poradit na aku znacku sa mam orientovat? Poradte prosim fanuskovia kvalitnych vyrobkov. D.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

polaroid, ray ban, oakley a podobne ... šunty asi nebudu ani okuliare od roznych pofidernych nafrharov ako D&G, Gucci a podobne ...
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

nekupuj si okuliare na ulici ale zajdi do optiky kde ti urcite poradia a mas zarucenu kvalitu
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Kupoval som si okuliare u číňana a po kontrole v optike som si ich otestoval. Sklá boli rovnako kvalitné. Pri drahých okuliaroch ide skôr o rám, možno tak zaplatiť za polarizáciu ale značkové okuliare majú vždy rovnaké sklá ako normálne. Iba rám je lepší, ale tak ak to netrieskaš o zem, tak v pohode.
fox111fox
Expert
Expert

No potrebujem hlavne robustne okulky, len neviem teda ktore, tak ako znie verdikt.?.?...
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

aky je rozpocet ... 10e, 20e, 100e, 200e ?
fox111fox
Expert
Expert

Na rozpocte nezalezi, bo oci mi nikto nove nekupi...
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

Spravne si to napisal :) popozeraj sa presne po tych znackach co vyssie spomenul nordkapp, hlavne tie prve tri.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Pokiaľ jazdíš často autom, tak by som Ti odporučil Polaroidy. Pri šoférovaní sú dosť praktické, keďže redukujú množstvo lesklých odrazov, takže Ťa v lete nemôže takmer nič pri jazde oslepiť.

Pokiaľ nechceš na okuliaroch šetriť, tak skoč do nejakej optiky a vyber si nejaké, ktoré sa Ti páčia. Kvalitné budú určite :wink:
fox111fox
Expert
Expert

Okej jazdim vela autom ale potrebujem aby tie polaroidy boli aj pevne (kvoli sportu a tak) a proste ako som spomenul robustne...
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

mam Oakley Xmetal Juliet a su huste pevne (titanium verzia), skla su osetrene proti vsetkemu moznemu ziareniu, vyzeraju super...
Mam ich uz 4 roky a stale dzria. Proste ak ich aj stratim, viem ze si kupim take iste 8)
fox111fox
Expert
Expert

Dik za tip to som chcel pocut.. :wink:
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

mam polaroidy asi 3-4 roky a su super. hladal som ich cca pol roka. ziadne ine mi tak nevyhovovali. tento rok som pozrel nejake optiky a uz ich ani nepredavaju. kazdopadne som s touto znackou velmi spokojny. do auta bez nich ani nesadam. ked som na slnku bez okuliarov, kycham a nic nevidim. vyvalil som za ne sice 4000 SKK, ale stale drzia, stale som s nimi spokojny a ine kupovat ani neplanujem. skla su velmi prijemne. polarizovane, UVA, UVB filter a neviem co vsetko mozne je k tomu pisane. takze u mna vyhrava jednoznacne polaroid
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

mam ray ban, nemozem sa stazovat, myslim ze su fakt skvele a odporucam ;) no takisto ani polaroid nie su zle
fox111fox
Expert
Expert

Tie Ray-ban mi nepridu moc do sportu?.?. :?
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Nejdem sa opakovat k tomu, co napisali ti predomnou. Snad len doplnim, co mi poradili v mojej optike.
A sice slnecne okuliare od firmy Rodenstock, ktore obsahuju filter Suncontrast. Jeho ulohou je lepsie videnie aj za nie plneho svietenia slnka. Teda napr ak ides niekam do lesa, pripadne soferujes a prechadzas miestami s roznou intenzitou slnka. Nevyhodou je trosku vyssia cena (v porovnani s okuliarmi s polarizaciou napr - aj polaroidmi) a to, ze o tom aj vela optik nevie (z vlastnej skusenosti mi v KE o tom vedeli povedat a ponuknut len 2!!! optiky ktore som navstivil (z cca 15tich)).

http://www.rodenstock.com/rod_web/com/e ... /16527.xml
http://www.rodenstock.sk/index.php?page ... _kontrast2
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake slnecne okuliare?

Príspevok od používateľa PepoJr. »

zdar hosi, potreboval by som poradit ohladne okuliarov... idem na dlhu dobu na cyprus, kde je stale slnecno a tak by som potreboval nejak adekvatne ochranit zrak

nasiel som na nete, tieto http://www.sportacko.sk/produkt/Okuliar ... zacne/2904 ktore by sa mi aj pacili, a podla tych udajov by som povedal, ze by mohli byt aj dostacujuce, ale kedze sa v tom moc nevyznam, tak sa spytam radsej vas

pripadne nejake druhe, ktore si myslite, ze by boli vhodne (maximum asi nejakych 40€, ale aj to je na moje studentske pomery dost)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

pepojr - kukni na inzerátoch ESS ICE - vymeniteľné sklá (tmavé, číre, oranžové), UV ochrana, neprestrelíš ich ani brokovnicou a pohodlné nosenie. Cena na inzerát býva okolo 30-35e
kubo01
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kubo01 »

Ray Ban, sú síce na našom trhu dosť drahé 150€+ , ale viem ich zaobstarať z Anglicka za lepšie ceny ;), momentálne mám jedny doma:
//Obrazky vkladaj do priloh.
Takéto viem zohnať za 50€+ poštovné.

Ja ich mám tiež a som spokojný :)

Takže odporúčam jednoznačne Ray Ban :smt007
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dahome »

už niekoľko rokov nosím výhradne Bollé... momentálne tieto: http://www.eluxia.sk/kategoria/sportove ... ral/10421/
Dostať ich aj u nás, sú síce drahšie - cca od 100 € vyššie ale rozhodne kvalita.
Kvalitné sklá (Sunglasses 3D Smoke Frame Polarized Axis Lens), kvalitný UV filter,
skvelý dizajn, výborne sedia, nikde žiadne škáry... k tomu kvalitná handrička a "Vplus"
na čistenie s vysokým účinkom proti zahmleniu - niet čo riešiť, vrelo doporúčam... Obrázok
Napísať odpoveď