kde najlepsie nakupovat nabytok ? ako na novu podlahu ?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
TomAss
King
King
Používateľov profilový obrázok

kde najlepsie nakupovat nabytok ? ako na novu podlahu ?

Príspevok od používateľa TomAss »

caute..chystam sa prerobit izbu a chcem sa vas spytat kde sa najviac oplati nakupovat nabytok lebo v tom nemam vobec prehlad. som z bratislavy.samozrejme ze osobne by som to chcel ist pozriet...ikea ? galan ? kika ? v prvom rade mi ide o cenu ale samozrejme nech to neni najvacsi smejd pod slnkom. a dalej sa chcem spytat. byvam v bytovke a v izbe mam koberec a pod nim asi 30 rocne parkety ktore by som chcel dat prec a nahradit plavajucou podlahou ( ci laminatovou alebo ako sa to nazyva) a ako sa pritom postupuje. co treba dat medzi podlahu a nove parkety atd. dik
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

no takze urcite parkety vyhodit von poriadne povisavat pripadne vyrovnat nerovnosti s betonom to v pohode kupis aj vo vreci a len zarobis s vodou a vyrovnas.. pripadne mozes nejaky cm zdvihnut ale to zalezi uz od toho ako to bude vyzerat po vybrati parkiet.. ked uz toto spravis vyrovnas to tak nato das foliu na beton proti pare to dostanes kupit a nato ide izofloor na uteplenie a nato uz len ukladas plavajucu.. nieje to nic zlozite.. ale hlavne aby si mal rovny podklad a nato uz tu foliu a atd..

K tomu nabytku hm ja by som si asi obehol predajne ako su Kika, Ikea a atd.. a vybrali si to najlepsie teda aby to malo dobru cenu a aj dobru kvalitu..
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

nerozmyslal si nad tym ze si tie parkety nechas? staci ich urcite prebrusit..a bruska sa da pozicat...parkety su stale lepsie nez plavajuca ale je to na tebe...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Medzi zem a plavajucu sa dáva parozábrana - kúpiš spolu s podlahou za pár šupiek.
Nie je ti tých parkiet ľúto? Ja by som si ich od teba zobral..

Nábytok za docela dobré ceny majú v mobelixe na rožňavskej. Mám odtiaľ šatníkové skriňe a v pohode kvalita, nevrzgaju, nepadaju police...
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

twardykamen napísal:nerozmyslal si nad tym ze si tie parkety nechas? staci ich urcite prebrusit..a bruska sa da pozicat...parkety su stale lepsie nez plavajuca ale je to na tebe...
presne toto sme robili minule leto.. vyhodili koberce pozicali brusku na parkety a brusili.. no mama lutuje ze sme to robili a nedali prec parkety a nedali plavajucu.. predsa tie parkety ked aj vybrusis a nic nane nedaas nemas to nejako extra teple zo spodu a taktiez v 30rocnych parketach mas tolko prachu a neviem kade coho ze az.. ale ako my sme to vybrusili tak mama tam hned dala koberce jednak kvoli tomu ze to bolo studene a potom lahko sa skrabe ten lak ktory je natom.. a inak aj ten lak na lakovanie parkiet je dost drahy my co sme kupovali tak viem ze to bolo cez 100€..
Frikso
Darca
Darca

Ja som u švagra brusil nedavno parkety a vyzera to superne. Tiež su to take 30 ročne, roky na tom ležal koberec. Vybrusili, vytmelili, nalakovali a vyzera to dobre.

To iste idem spraviť u seba v izbe. Mám drevenú podlahu (nie parkety, skor je to palubovka - rodinny dom), na tom je plávajúca ktorá sa za tie roky čo tam je uplne doničila (napuchla do rozliatej vody, uštipali sa okraje na spojoch, miestami kde sa veľa dupe sa ošuchala). Ani by ma nehlo to odtiaľ trhať a dávať tam opäť laminat.
TomAss
King
King

no ide o to ze sa u nas vyskytli plostice :? a prave v tej izbe a preto ju chcem celu vyhadzat a prerobit...ten nabytok tam ma tiez dobre roky.. preto som chcel radsej tie parkety vytrhat - aby sa nahodou neschovavali aj tam. ale pocul som ze to je tvrde drevo a tam by sa dostat nemali tak neviem no. ak niekto tie parkety chce tak kludne darujem ak si zabezpeci odvoz :D
vdaka zatial pojdem obehat obchody pokukam co by ma to vyslo a pustim sa dotoho teda..
neviete este odporucit aky druh podlahy a odkial tam dat ? tiez sa v tom nevyznam.ci su v tom nejake rozdiely alebo nie. cena je zase najprednejsia :) dik
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

zalezi ako by si na bruseni dal zalezat ... ked sa to odflakne a neni dobry material, nastroje, ked sa to nenalesti, neopravia male chyby, nezalakuje .. tak to mas za rok rovnake ...

... ja by som stokrat viac bral parkety, vyzera to uplne inak ako plavacka ... aj ked plavacku mame v obyvacke uz viac ako 10 rokov, okrem bezneho umyvania a obcasneho prebehnutia takym tym sajrajtom na udrziavanie plavaciek, vyzera stale ako nova ... ked odsunies gauc vidis ze je malinky rozdiel v lesku ale nic co sa da videt pokial to nehladas ...

pre plavacku teda asi hovori udrzba + ked je perodrazkova lepena a dobre pozatierana tak ta ani voda neprekvapi :-) (pri Click podlahach neviem ako to je :-) ) ...

//autoeditácia príspevku ( 02 Aug 2009, 23:41 )
ked ide o cenu, tak asi hladaj nejake vyhodne akcie v Baumaxe ...
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

ak mas moznost si dat tie parkety do nejakeho schopneto stavu (prebrusit, pretmelit, nalakovat (aj 3 vrstvy), vylestit) tak je to jednoznacne lepsie volba ako plavajuca. Drevo je drevo. To nemoze ziaden umely material nahradit. A nabytok by som ja osobne volil asi Ikeu. Paci sa mi jej styl. Ale to je uz vec vkusu, cize sa musis rozhodnut sam :)
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

ked lacne tak asi Baumax...ked kvalitne tak mozem odporucit MEISTER http://www.parketland.sk/112/ davali sme ich do celeho bytu a ten lak na nich je ako beton. Lahko sa s nimi robi...maju dobry "click" system a su aj vode odolne.

Nabytok...okolie letiska, tak ako si napisal - Obehaj Galan, Kika a Ikea (mas to vsetko blizko seba), v Raci je Drevona, na Roznavskej Mobelix. Tazko povedat kde najlepsie kupis. Zalezi od toho, co sa ti bude pacit.
Frikso
Darca
Darca

Tak tých ploštíc by som sa aj ja bál. To je fakt, že popri stene /v škárach môžu byť zalezené :?
Nepriliezli ti tie ploštice od susedov? Ak im susedia budu robiť táborisko, tak ti skôr či neskôr nalezú do bytu znova.
TomAss
King
King

no netusim odkial sa ku nam dostali :? ...bol som prave v baumaxe a maju tam 1m2 za 12.40 evri + tu penu alebo co to je za 30 eur 30m2...a zevraj tu proti parovu foliu netreba davat - jedine ked by bol novy beton :)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

no hej ja som to tak myslel.. ze vyhadzes parkety nato natiahnes tenucku vrstvu betonu a nato tu foliu.. ale ak nebudes davat beton tak staci iba to penu..
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

nedavno som ja osobne daval plavajuce podlahy nie je to nič ťažke. Stačí mať malý cinkulárik stačí aj pílka ale narobíš sa strašne vela potom je to o to mči máš to tam aj rovne ked je to do cca 4mm tak je to dobre ak nie tak sa to vyplna bud tmelom alebo tým liatym betonom.
potom ta folia bud hrubšia alebo ta tenka

Parkety neodporučam brusiť nehaj to ako izolaciu zo spodu a taktiež može to byť rovne a ked to vybereš tak možu byť priehlbiny ale ešte k tomu bruseniu všade píšu že bezprašne brusenie no jasne to sú všetko klamstva a je to predražene nakolko je ten lak už starý tak ide ťažko dole a ked dáš nový tak niečo vydrží ale časom sa ošúcha teda volba je jasna plavajúca podlaha.

čím ideš vyššie tym je kvalitnejšia osobne som kupoval ešte za koruny teda 220sk m2 je kvalitna dobre sa to uklada no a zvladneš to aj sám ale najlešpie by bolo keby ste boli dvaja

asi čo je drahe tak rohy a spojovačky na lišty :-) podlaha je lacna ale ked uvidíš čo stoja v baumaxe tie spojovačky a rohy tak ti padne sánka. Teda jedina volba je ísť do polskeho obchodu tu na Liptove je ich kopa možno aj dole a nakúpiť to tam. Prechodove lišty medzi dvere napr 100cm stojí 198sk v prepočte 6 eur a neviem či by si dal osobne za obyčajne prechodove lišty tolko eur rozhodne je to dať urobiť niekde nejakým stolárom tí by to mali urobiť z odpadu teda odpadu také čo sa neda použiť napr na nábytok je to male alebo nedostačujuce na to.

pamätaj na jedno dvere treba po urobnení podlahy skrátiť alebo jednoducho nahažeš pod pánty zopár podložiek ale nie moc pretože ich potom nezavrieš

ešte niečo k tomu nábytku som stolár pracujem s tým pokial kúpiš nabýtok kdekolvek v nejakej velkej predajni tak bude to ok ale nie všetko vyzera tak ako je to tam presne ukazane. Ak kúpiš z DTD teda drevotriesky treba si dielce dokladne prezrieť doma či niekde nie je vyšklbnute alebo chýba nejake kovanie prípadne skrutky lebo nábytok ti donesú alebo si donesieš v rozobratom stave - pod nábytok by sa mali dať "čokoladky" teda umela hmota sa nabíja zospodku alebo sa prikruti šrobkami ked nemáš stačí aj plyš hrubší aby to neškralabo podlahu odporučam aj na stoličky a na stoly nalepiť lepidlom po čase vymeň
Ak budeš presuvať nabytok použi prevozne kolieska ak nemáš tak jednoducho starú deku daj pod skiňu a ťahaj po podlahe
Frikso
Darca
Darca

Suffel napísal:no hej ja som to tak myslel.. ze vyhadzes parkety nato natiahnes tenucku vrstvu betonu a nato tu foliu.. ale ak nebudes davat beton tak staci iba to penu..
Myslíš nivelačku? Ak nie je krivá podlaha, tak zbytočné.
Tom: Čo sme dávali plavajúcu teraz v juni do predajne, tak sme pod to pokladali tu penu, ktorej súčasťou bola aj ta folia. Predávajú rôzne hrúbky, stačí si vybrať. Ono je to pri celej dlažbe tak smiešna položka, že je to jedno..
patress
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa patress »

urcite by som nechal parkety mam tiez starsi byt a pod kobercom veelmi stare parkety boli dost zanedbane ale kedze ja koberce nenavidim (podla mna je to kravina) tak som koberec vyhodil...pekne vypratal miestnost dokladne to vybrusil povysaval ale vazne velmi dokladne . v detailoch je krasa :wink: . Daj si este bacha aby si tam pred nalakovanim nekvapol vodu alebo nejaku tekutinu ..za 1. ti ta ostanu flaky a za 2. ked vylejes vacsie mnozstvo vody tak ti ich naduje (a to potom budes mat tu plavacku co si chcel ale aj s vlnami) potom to nalakujes aj 2-3 vrstvy nechas vetrat a mas nadhernu podlahu..a samozrejme kvalitnejsiu a krajsiu ako plavacka...mysli nato ze parkety su drevo ..plavacka je bordel :wink:
TomAss
King
King

myslite ze 300 eur za zobrusenie,nalakovanie a kompletne spravenie 19m2 parkiet vratane materialu roboty atd je dobra cena ?
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

zalezi od kvality (znacky/typu) parkiet
TomAss
King
King

ale nemyslim polozenie novych parkiet, ale vybrusenie starych klasickych drevenych 40 rocnych parkiet

//autoeditácia príspevku ( 13 Aug 2009, 23:08 )
neviete ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Brusku si mozes pozicat aj sam, mensie stoja okolo 500 korun a tie velke okolo 1500 korun, takze nieco okolo 17 a 50 eur. Je to priblizne izba 5x4 metrov, co aj s malou bruskou obrusis za jeden den. K tomu si prirataj este lak. Cena je to podla mna urcite vysoka, najma ked som videl suseda ako spravil tie svoje. Pozical si brusku, pekne ich zbrusil, poklepkal vedla seba, aby odstranil medzery, samozrejme to vsetko povysaval a hla, krasne parkety, az sme mysleli, ze su nove. Pritom este neboli ani nalakovane, ale vyzerali krasne.
Napísať odpoveď