Autobusová "mánia"

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Nobless line setra je oproti Beulasu slaby odvar :)

Inak mam sam v autobusoch odjazdeny kus zivota, a najlepsie spomienky mam na 700vkove Karosy. Ikarus 280 sa mi spaja so slovom priestor, lebo jazdil na linke, ktora bola z Kosic do M. Idy kde byvam poloprazdna, decka zo skoly v MI nastupovali az potom, co som ja vystupil :) Na 900 karosach sa mi paci iba ten zvuk turba ako tu ktosi poznamenal, miesta je tam nehorazne malo, aj ked sedadla relativne pohodlne.

PS: Sky Europe uz 300 ani 500 nema, len 700. 400 nikdy nemali.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Dnes som sa viezol v B952-ke a vsimol som si, ze vodici vynechavaju prvý prevodový stupeň, rozbiehajú sa na dvojke, má to nejaké výhody? je to trochu divne... :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

jednotka je na rozbeh s fakt plnym busom, pripadne do kopca, pripadne fakt plnym busom do kopca ... ten motor ma taky krutak a prevodovka je tak vyskladana ze to v pohode odfukne aj na dvojke ... za dalsie jednotka je strasne kratka, realne ju tam mas pichnutu nozno 5 sekund kym sa dostanes k idelanym otackam, aby si suchol dva ... takze sa to neoplati, tak naco by ju pouzivali .... napr. aj kamiony sa rozbiehaju na dvojke ...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Mne sa zda, ze Pragacke prevodovky ktore maju aj Karosy su robene tak, ze kde je normalne jednotka je spiatocka a zvysne stupne su posunute.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

to je ejdno, keby mal spiatocku aj pod volantom, bavime sa teraz o sprevodovani :wink:
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Online »

Dnes som šiel od zastávky OC TESCO - OC Torysa a Solaris zastupoval Ikarus 280.87 #4098. No to bolo divadlo... Už sme boli na zastávke a on stále nebrzdil. Až na naraz tie bubonové brzdy zabrzdili a zadná časť ostala v polke zastávky. A na každej zastávke sa opakovala tá istá situácia. :lol:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Kibo: Otazne je, ci si vsimol ze to fakt ide rovno do dvojky, alebo si vsimol, ze paku hadzu dozadu, z coho usudil, ze davaju dvojku.
in your world
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa in your world »

Online napísal:Dnes som šiel od zastávky OC TESCO - OC Torysa a Solaris zastupoval Ikarus 280.87 #4098. No to bolo divadlo... Už sme boli na zastávke a on stále nebrzdil. Až na naraz tie bubonové brzdy zabrzdili a zadná časť ostala v polke zastávky. A na každej zastávke sa opakovala tá istá situácia. :lol:
no jeden šofér na trase Ba-TT jazdil tak normálne, ale on to robil naschvál. zastavil o kus ďalej a ešte začal zjapať, aby sme si pohli lebo nemá čas. to aj na staré babky. vďakabohu, že ho vymenili. najlepšie bolo, že si vždy na 10 min zastavil v PK a ževraj sa ponáhla. :evil:
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Fabo napísal:Kibo: Otazne je, ci si vsimol ze to fakt ide rovno do dvojky, alebo si vsimol, ze paku hadzu dozadu, z coho usudil, ze davaju dvojku.
Najprv som si vsimol, ze pri rozbiehani radi stupen, ktory obvykle v aute byva dvojka, tak som si myslel, ze tam je jednotka, ale neskor som si vsimol schemu a ta bola rovnaka ako napr. vo fabii (co sa tyka jazdy vpred) a to ma prekvapilo :)
dik za vysvetlenie
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

k problemu vyssie s rozbiehani na 2 rychlostnom stupni, norkdap_pb ma pravdu, vozidla ako napriklad autobusy, nakladiaky, kamiony a ine sa bezne rozbiehaju na 2 rychlostnom stupni, jednotka sa na tychto vozidlach pouziva malokedy(ked stojite v zapche alebo kolone, atd.) takze sa vam to nezdalo

este jedna vec sice dost od temy ale vhodnejsiu temu na moju otazku som nenasiel a kedze nechcem zakladat novu temu tak to napisem sem

prvy krat sa chystam cestovat na dlhsiu vzdialenost a chcel by som sa spytat, ako zistim na ktorom nastupisti mam nastupit na dany autobus? kedze na kazdej stanici ich je niekolko a hlavne na prestup mam iba par minut a chodit od nastupista k nastupistu by bolo trochu blbe, myslite keby napisem dopravcom mail s cislami liniek ktore potrebujem a mestami tak mi budu vediet poradit? jedna sa o SAD NZ a Veolia NR konkretne spoje c. 402417 1 a 403503 3
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Keď si dáš vyhľadať spoje cez www.cp.sk, tak v poznámke budeš mať číslo nástupištia. Pri niektorých spojoch/staniciach to však chýba. V tom prípade asi najlepšie bude priamo kontaktovať prepravcov.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

K tým prevodom - Kamarát jazdieval na osemkolke "tatrovke" (nebola to tatra, ale volvo, potom MAN a neskor mix mercedes) a tam mal prevody polené 1-1,5-2-2,5 ... A tie polovičné používal iba plne naložený/do kopca. Čiže prázdny tam kludne šupol 2 (čo je tretí prevod v poradí), jedička je tam tak krátka, že sa ani neoplatí ju radiť keď netreba, slúži vyslovene len na to aby tých 20-30t odlepil z miesta.
Pri autobuse to bude asi podobne..
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

Vy zastáncovia Ikarusov ste dobrí masochisti :D nehovorím že to je zlý kus inžinierstva, ale že to sú na dnešnú dobu šroty, v tom buse máš problém sa udržať pri radení rýchlostí, hluk neobyčajne veľký, výkon neobyčajne malý, do kopca sa bojíš že nevytiahne. Preto mám čo sa MHD týka radšej Karosy a aj Solarisy a Tedomy, i keď niekedy to aj v tých je strašné (Solarisy zvykli horieť, aj keď to už je vraj minulosť a raz čo som išiel v Tedome tak tam bolo čosi dosrané a hučalo to ešte viac ako Ikarus). Ale tie nové sú aspoň nízkopodlažné, teda je menšia pravdepodobnosť že budeš pri vystupovaní minútu čakať za nejakou babkou. A v zime v nich nie je taká zima.
Ale musím povedať že nové som videl pokazené častejšie ako staré. Raz ma pobavilo ako sa pri otáčaní na Mikovíniho Karosa zasekla v klbe a ohnutá išla rovno...
Schelmy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schelmy »

aughostino: v NZ dialkové autobusy stoja všetky na nástupiští č. 1 :)
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

brm: nuz, pri tychto spojoch taka informacia nebola, napisal som obom dopravcom mail, tak uvidim ci sa ozvu, dufam ze sa ozvu lebo sa nechcem stratit :(
Schelmy napísal:aughostino: v NZ dialkové autobusy stoja všetky na nástupiští č. 1 :)
asi sme sa nepochopili, mne sa jedna o tie spoje ktorych cisla som uviedol vyssie prvy je spoj LV -> NR a druhy NR -> TO, SAD NZ posobi vo viacerych mestach nie len v NZ ale aj tak vdaka za info ;)

//edit: odpisali, mozem veselo cestovat :D
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

Nemam nejaky zvlastny vztah k busom ale niekedy obdivujem tie dialkove stroje :) ale takto v lete je mi zle len ked ide okolo mna mhd ..
Georgeo88
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Georgeo88 »

autobusovú dopravu som využíval len do momentu,kedy som nezačal jazdiť na aute
Napísať odpoveď