Poznate zaruceny system ktory je "50 na 50" ? :)
-
r3mus
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Poznate zaruceny system ktory je "50 na 50" ? :)
k tejto otazke ma vedie nedavne zistenie vedcov ze slavne hadzanie mincou nedava rovnaku pravdepodobnost pre obe strany. Presnejsie je to 51% pre stranu akou vyletela
tak sa teda pytam, existuje este nejaky system ktorim nahodne rozlosujeme strany alebo vyberieme jednu z dvoch??
ta strana kt. minca vyletela musi urobit vo vzduchu o jednu otacku menej ako spodna strana... preto 51%Gepid napísal:prečo 51%?
Tá minca sa točí a teda pravdepodobnosť je 50% nie 51..
Zaručené to je so zápalkami. Ty síce vieš ktorá je kratšia, ale ten ktorý ťahá nie. Čiže 50%
myslel som to tak ze sa otoci z jednej strany na druhuwintermute napísal:ak by som to vzal doslovne a povedal, že otáčka je 360°, tak by to bolo len o pol otáčky menej, alebo viac.
-
wintermute
Light Star
ak by som to vzal doslovne a povedal, že otáčka je 360°, tak by to bolo len o pol otáčky menej, alebo viac.kupo napísal:ta strana kt. minca vyletela musi urobit vo vzduchu o jednu otacku menej ako spodna strana... preto 51%
Ale toto by sa dalo obísť tým, že mincu nevyhodí ale roztočí na stole tým odstráni nevyrovnanosť spôsobenú počtom otáčok.
- Prílohy
-
- animtabletwohandedstart[1].gif
- (47.12 KiB) 107 stiahnutí
To presne neviem, ten agoritmus nepoznam, ale viacero informatikov mi tvrdilo, ze je to pseudonahodne. Ten pocitac si to cislo nemoze len ta vymysliet, musi k nemu dojst nejakym algoritmom a udajne by sa pri dost dlhej postupnosti malo dat urcit dalsie cislo na zaklade predchadzajucich. Na bezne ucely to staci, ale ked potrebujes skutocne nahodny vystup, tak musis siahnut po niecom inom.Gepid napísal:prečo nie je generovanie na PC náhodne?
Ale pravda. Som si robil len tak zo srandy generátor čísel a potom musím napísať výsledok a bolo 8192+4096
-
wintermute
Light Star
-
refr0
Star
- Kontaktovať používateľa:
hm ten kto programuju aj mikrokontroleri ako ja obcas tak vedia..Gepid napísal:prečo nie je generovanie na PC náhodne?
Ale pravda. Som si robil len tak zo srandy generátor čísel a potom musím napísať výsledok a bolo 8192+4096