spoľahlivý harddisk

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
bager3000
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

spoľahlivý harddisk

Príspevok od používateľa bager3000 »

Keďže v počítačových komponentoch nie som na 100% doma, prosím o radu.
Popraďte mi prosím nejaký 3,5 "harddisk SATA do tohoto zariadenia:

http://www.popcornhour.cz/products/C-200/index.aspx

Moja požiadavka je hlavne maximálna spoľahlivosť. Ďalej aby bol rýchly kôli prehrávaniu videí s vysokým rozlíšením AVCHD, aby nebol nejak hlučný, kapacita 1TB. Čierne prevedenie.
Poprosím o konkrétny typ. Dám si od vás poradiť. Nechcem kúpiť nejakú hlúposť. Cena nie je prvoradá.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

WD alebo Seagate, urcite nic nepokazis. Pozri si vsak kolko platni dane disky maju, pretoze od toho zalezi vyzarovane teplo, aj ked je mozne, ze v tom zariadeny bude disk chladeny malickym vetracikom. Hlucnostou to bude priblizne rovnake.
brm
Darca
Darca

Re: spoľahlivý harddisk

Príspevok od používateľa brm »

bager3000 napísal:Čierne prevedenie.
Chceš externý disk???
bager3000
Light Expert
Light Expert

brm: nechcem externý disk. S tým čiernym prevedením som napísal hlúposť.

Viac platní v HD, je to pre mňa výhoda čo sa týka spoľahlivosti a prehrievania, alebo je lepšia jedna?
A čo myslíte, 2,5" disky sú spoľahlivejšie ako 3,5"? Asi sú určite tichšie, však?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Čím menej platní, tým menej tepla, menej hluku a menšia pravdepodobnosť, že sa niečo pototo..

O AVCHD počujem prvýkrát, takže nemám šajnu, aký výkon to potrebuje. No v auguste by mal prísť na trh nový Samsung F3 HD103SJ 1TB s dvoma platňami po 500GB pri 7200rpm, čo sľubuje extrémny výkon. Ako to bude so spoľahlivosťou a tichom si asi budeš musieť chvíľu počkať na ohlasy ľudí.

Na prehrávanie videa do htpc by Ti však podľa mňa mal stačiť aj (ne)obyčajný 5400rpm disk.. napr.
http://www.alza.sk/samsung-spinpoint-f2 ... 122664.htm ..tiež má 2x500GB platne, jeho výkon preko rovnaký so 7200rpm diskami s 250GB/320GB platňami..
alebo
http://www.alza.sk/western-digital-cavi ... 101846.htm ..nové revízie by už mali mať 2x500GB platne. Otázne je, aké skladové zásoby starých revízií majú ešte veľko/maloobchodníci a ich dodávatelia/díleri.

Doma mám dva tie WD disky ešte v starej revízii, tj. s 3 platňami.. a FullHD prehráva v pohode, akurát je trochu pomalšie kopírovanie. Je tiež fajne tichý a ani veľmi nehreje. Spoľahlivosť Ti nemôžem potvrdiť, keďže ich mám len pár mesiacov.

Ak by som dnes kupoval nový disk do HTPC a bolo by mi absolútne jedno aká značka, zvolil by som Samsung F2..

:)
bager3000
Light Expert
Light Expert

Vďaka brm. Akurát som niekde v recenziách čítal, že Samsung nepatrí k tým najspoľahlivejším harddiskom. Vraj Western je spoľahlivejší. Samsung zasa najtichší.
AVCHD je video z HighDefinition kamery.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

svojim sposobom sa o spolahlivej znacke neda moc hovorit. Co ti je platne, ked kupis spolahlivejsi Seagate, ked natrafis na vadny kusok? :) Je to loteria. Kazi sa vsetko, je to len otazkou casu.

Stopercentna istota neexistuje, avsak ak ti nejde ani tak o vykonne riesenie ale o bezpecnost dat, mozes pouvazovat nad RAID1/RAID5. Inak je akakolvek diskusia o bezpecnosti ulozenych dat na jednom HDD priam absurdna.

Nuz a ked to potrebujes na hranie - vyzrebuj si disk podla vykonu a mozno vyhras :)

Osobne to riesim tak, ze data ktore nie su pre mna nejak prioritne, ale vyzadujem vykon pri praci/hrani - subory OS, instalovane programy, hry a rozne kraviny, mam na absolutne rizikovom ale vykonnejsom RAID0, zatial co subory, ktore pre mna maju nejaku cenu, ukladam na sice pomalsie, ale bezpecnejsie RAID5 pole.
Napísať odpoveď