cawťe hm kupil som si notbuk hp 6735s a je tam os vista a samozrejme že ju chcem dať preč a dať tam xp ale nieako sa mi to nedari ani nabotovať sa to neda nič je tam nieaki čudni bios ::( takže vobeec nevem ako prosim vas neveťe nako pomocť ??
ako šak tam som si dal že botovanie s cd ale kamoš hovoril že jemu to robil nekto a on musel vipnuť nečo v biose z visti neake blokovanie ale ja ani netušim čo
xxxx223 napísal:ako šak tam som si dal že botovanie s cd ale kamoš hovoril že jemu to robil nekto a on musel vipnuť nečo v biose z visti neake blokovanie ale ja ani netušim čo
Ak mysli sata na nativ tak to urcite nie, a ako vies ze to cd je bootovatelne ?? aj to ti ten kamos povedal ??
btw. Skus najprv nabootovat virtualne vo wine to CD-cko potom ked to je bootovatelne tak nevidim dovod preco by nemala naskocit obrazovka kde ti vypise "stlacte lubovolnu klaves.."
xxxx223 napísal:ako šak tam som si dal že botovanie s cd ale kamoš hovoril že jemu to robil nekto a on musel vipnuť nečo v biose z visti neake blokovanie ale ja ani netušim čo
Tak toto je to "blokovanie visty"
Tiez ma jeden typek presviedcal,ze vista blokuje instalaciu XP.Samozrejme je to blbost-jedna sa o to,ze book ma SATA disk a poterbujes najprv nainstalovat ovladace,aby ho OS videl...Alebo ich integrovat priamo do instalacky...
dudo02 napísal:Tak toto je to "blokovanie visty"
Tiez ma jeden typek presviedcal,ze vista blokuje instalaciu XP.Samozrejme je to blbost-jedna sa o to,ze book ma SATA disk a poterbujes najprv nainstalovat ovladace,aby ho OS videl...Alebo ich integrovat priamo do instalacky...
To je pravda ale XP ajtak nabehne a nenajdene HDD oznamuje len pri vybere particie.
Tak mna by zaujimalo preco si ides dat vistu prec a dat XP?
Je dost mozne ze po instalacii XP sa dost natrapis kym najdes vsetky ovladace na XP. A ak si nikdy neinstaloval operacny tak si zavolaj niekoho skuseneho nech ti s tym pomoze.
no tak ked ťa to tak zauima tak ťi to prezradim 1 vista strašne to spomaluje pc 2 je tam plno kravin čo tam dali on v tej visťe a spomaluje to ešťe vacej comp 3 ovladače mam uš najdene _) 4 newem nudim sa a chcem to dať preč
xxxx223 napísal:no tak ked ťa to tak zauima tak ťi to prezradim 1 vista strašne to spomaluje pc 2 je tam plno kravin čo tam dali on v tej visťe a spomaluje to ešťe vacej comp 3 ovladače mam uš najdene _) 4 newem nudim sa a chcem to dať preč
No je pravda že XP je svižnejsie. Ale ja som to az tak nespozoroval. Mam Vistu a spomalenie tiež nepozorujem. Ak si nasiel vsetky ovladace tak je to v pohode.
jednoducho chod do biosu a vypni SATA a poojde ti to urcite... aspon mne to slo na kazdom poondiatom nb co mal v sebe bohuzial vistu...jednoducho vipni SATA v biose a nabootuje sa ti a instalacia sa spusti v poriadku
Ja som to robil tak (na mojom PC), že som vložil najprv bootovacie CD/DVD Visty naformátoval disk a potom som dal reset vložil CD win. XP a nabootovalo a už som pokračoval v inštalácií
urob nejaky screen ...odfot to mobilom a hod sem.. najdi tam nieco de je napisane SATA a ty to mas zrejme "enable" a daj "disable" neviem aky bios ma konkretne ten typ no ja mam hp dv 6000 a tak je to celkom prehladne