Predlzenie viazanosti internetu po telefone ? to kde sme ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hedyso
Amateur
Amateur

Predlzenie viazanosti internetu po telefone ? to kde sme ?

Príspevok od používateľa hedyso »

Neuveritelna vec sa mi stala:
Telefonovali nam o predlzenie zmluvy na internet teda asi podpisanie dodatku ku zmluve pred 3 mes. Dnes som si chcel odhlasit pripojku a neuverite neda sa.
Telefonicky som sa zaviazal na dalsie dva roky.
To sa mi snad len sniva. Ponukali mi nizsi poplatok ak sa zavaiazeme ale vedeli sme ze sa budeme stahovat tak som to neriesil a bral to len ako info ani som neznizil mesacny poplatok. Preto je moja otazka je nieco taketo mozne ? Sak co nieje na papiery sa nepocita ne ? kapitalizmus sak to kde sme!
Co si otom myslite ?
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

za prve: aka dlha bola viazanost prvej zmluvy (uz vyprsala?)
za druhe: preco si si ju predlzoval Ty kapitalista?
za tretie (len tak okrajovo): vies co je to kapitalizmus?

ale aj tak je to zvlastne, vybavoval si to Ty sam? pri takychto veciach treba cloveka, na ktoreho je napisana linka nie? alebo aspon jeho podpis
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

raz pri jednej príležitosti, keď som sa chcel dopátrať spravodlivosti mi policajt oznámil, že aj ústna dohoda je dohoda. Ďalej som sa tomu nevenoval a neviem, čo je na tom pravdy.
N@pster
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa N@pster »

Su spolocnosti ktore sprostredkuvaju pre spolocnosti t-com t-mobile zakaznikov osobnými navstevami a tam sa robia dost nepekne odrby ak si to s niekim len cez telefon da sa to stornovat ale musis ist priamo na pobocku napisat ziadost atd...
hedyso
Amateur
Amateur

Tak budem hovorit k veci
Firma Roburnet - Slovanet nam volala ze maju pre nas akciu nizsi mesacny poplatok tak sme si ju vypoculi. poplatok sme nemenili ostal stale 20€ teraz 3 mesiace po telefonate sa stahujeme a v robure nam povedali ze sme suhlasili s akciou na dva roky. Jak mozem cez telefon podpisat dodatok k zmluve na 2 roky ? je toto normalne ?
Kapitalizus ? egoistická ziskuchtivosť, ktora uz nepozna ani zakony asi lebo co nieje na papiery nieje pravne akceptovatelne ! Jak mozeme po telefone podpisat nieco ?
Preto moja otazka stretli ste sa s niecim podobnym ? a suhlasite ze co nieje na papieri neplati ?
dik
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

:lol: Roburnet ma v tomto skvelu politiku :)
Ano mali akciu v podobe predlzenia viazanosti na dalsie dva roky ... A vdaka tomu si si mohol vybrat: Znizenie mesacneho poplatku (Nepamatam si presnu sumu) alebo Mobilny telefon za 1€

Strasne vela ludi ked poculo znizenie poplatku alebo Telefon zdarma len zablikali ocami a zabudli ze si predlzuju viazanost.

Takto cez telefon si mozes predlzit zmluvu ... Pokial Operator rozprava s osobou ktora podpisala prvu zmluvu. Nie je v tom nic zle.
Mal si pocuvat ... A nie ist bezhlavo za znizenim platby alebo niecim skoro zdarma.
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Podľa mňa, ak majú ten hovor nahratý a v ňom si súhlasil s predĺžením viazanosti, potom by to mohlo byť považované za platné.

Ak takýto hovor nemajú, alebo ak v ňom nie je tvoj súhlas, potom by si uspel v prípadnom spore ty, keďže na tvojej strane je skutočnosť, že si nevyužíval ani zníženie poplatku (alebo inú výhodu). Ak by to došlo až k súdu, verím že by si ho vyhral ale to by vedeli aj oni a tak by sa do toho nepúšťali.
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Lenže on napíše že by bral telefón alebo znížil cenu tak potom to logicky ani nezobral, tú akciu.
callop
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa callop »

hovoris slovanet? :arrow: http://www.mobilmania.sk/clanky/objedna ... fault.aspx
posledny odstavec :roll:
hedyso
Amateur
Amateur

no toto ja nenecham tak zebraci jedny, nikto sa nehnal za telefonom ani za znizenim poplatku ! Nikdy som dodatky nepodpisoval cez telefon a ani nebudem idem do sporu aj keby som to mal prehrat buze**** ze telefonicky podpis fuj ale som nasraty jak trestanecky kýbel!
Toto je predlzovanie tam pisu o nových objednavkach. Idem pozriet do vseobecných podmienok ci tam maju taketo body ze mozu spravit.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hedyso to ze to za komunizmu nebolo neznamena ze to nie je teraz.
Zvykaj si. Telefonicky ta kontaktovali ... Ty si suhlasil z predlzenim zmluvy ... Rozdiel je v tom ze telefonicky nemusis nic podpisovat ...
Poucenie do buducnosti ... Radsej si nechaj vsetko 3x zopakovat a pytaj sa na kazdy detail ako potom byt za debila. :wink:
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Shark NX napísal: ... Ty si suhlasil z predlzenim zmluvy ...
Práve že on s tým nesúhlasil
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

To sa mi snad len sniva. Ponukali mi nizsi poplatok ak sa zavaiazeme ale vedeli sme ze sa budeme stahovat tak som to neriesil a bral to len ako info ani som neznizil mesacny poplatok.
Keby jej/jemu dal jasne na javo ze zmluvu nechava nezmenenu tak by mu ju asi nepredlzili s viazanostou na dalsie 2 roky.
V pripade ze si je na 100% isty ze nesuhlasil zo ziadnym predlzenim zmluvy tak nech dojde na Centralu RoburNetu alebo Slovanetu.

V Krcme pri pohariku je kazdy pan ale vyriesit to ludsky osobne to nevie.
MirecPB
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MirecPB »

my sme cca pred dvoma mesiacmi takto predlzili (t-com), dosla zmluva, podpisali doma a doniesli na pobocku. Tam som sa spytal, ze ako to je mozne predlzit po telefone, nie je tam ziadny rozdiel, predlzia ak prejavis suhlas cez telefon. Tak ci onak, teta za pultom sama povedala, ze ak nechceme predlzit nech podame reklamaciu a oni to zrusia bez akehokolvek poplatku :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Obchodny zakonnik, tj. Zakon c. 513/1991 Z.z. v zneni neskorsich predpisov:

§ 272
(1) Zmluva vyžaduje pre platnosť písomnú formu iba
v prípadoch ustanovených v zákone, alebo keď aspoň
jedna strana pri rokovaní o uzavretí zmluvy prejaví
vôľu, aby sa zmluva uzavrela v písomnej forme.

Secteno a podtrzeno: Usta dohoda/zmluva je platna, mas smolu.

Tu mas cely Obchodny zakonnik: http://www.madeinslovakia.sk/zakony/obchz.pdf
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

v jednom z tych postnutych clankov je napisane nieco v zmysle, ze audiozaznam sluzi ako doklad, tak by ma zaujimalo, ci si bol upozorneny, ze telefonat je nahravany lebo bez toho je to nelegalne :wink:
Napísať odpoveď