začinajuci podnikatel - živnostensky list atd

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

začinajuci podnikatel - živnostensky list atd

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

zdravim, potreboval by som zistiť nejake podrobnejšie info čo a ako s podnikanim..(môže byť aj odkaz na stranku, kde sa tieto otazky rozoberali). teda začal by som živnostenskym listom.. kolko presne stoji v sučasnosti vybavenie listu? ako dlho to trva? čo okrem vypisu registra trestov k tomu potrebujem? ako dlho trva požiasať o vypis.. spravia to na počkanie?

Fakt by mi pomohlo, ak by sem odpisal nejaky podnikatel,s čo ma s vybavovanim veci ohladom začiatku podnikania skusenosti.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

majo20000
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa majo20000 »

pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

treba ti len 3eurovy kolok, OP, a vediet v com chces podnikat, potom si nastuduj veci ako dane, odvody do poistovni atd
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

pershing napísal:treba ti len 3eurovy kolok, OP, a vediet v com chces podnikat, potom si nastuduj veci ako dane, odvody do poistovni atd
ale pozor.....treba upresnit ze kolok v hodnote 3€ plati iba pre volnu zivnost. Koncesia stoji 33€. To co je koncesia a co viazana a volna zivnost si mozes precitat v zivnostenskom zakone a MVSR na svojej stranke podla toho zakona zverejnilo zoznam odporucanych nazvov pre voln zivnosti, aby si to nemusel hladat ako ja tak ti to davam do prilohy. Zivnostensky list pre volnu zivnost ti vydaju do 7 dni, koncesiu po doruceni vsetkych potrebnych veci (je ich dost a su dost drahe) do 30 dni. A este v tej prilohe mas ziadost o vydanie zivnostenskeho opravnenia, daju ti to aj na zivnstenskom urade, ale aspon si mozes pozriet co od teba budu chciet a pripadne si to mozes aj vytlacit a vyplnit uz popredu.
Prílohy
Desktop.rar
(82.42 KiB) 37 stiahnutí
Napísať odpoveď