Spoločenská sieť - Váš názor, vaše pripomienky

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
fero_zezina
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa fero_zezina »

No podla mojho skromneho velmi neodborneho neprofesionalneho a zarazajuc neobjektivneho nazoru (PMSVNNaZNN) GC neni ani evolucia, duplom nie revolucia, je to skorej mrhanie prostriedkami a casom...

Pre take porovnanie, som sa regol na GC, a po 2 minutach som nemal co robit. Preklikal som vsetky zalozky, k nicomu som sa nedopracoval...
PMSVNNaZNN GC nema !ziadnu! sancu(!!) konkurovat takym portalom akym je FckB, Twitter a pod. Tieto portali, tak ako bolo spomenute maju !velku! ba az !!obrovsku!! clensku zakladnu (250M uzivatelov??), plno znamych ludi ktory ju pouzivaju/pouzivali.

Tak sa trocha rozpisem:
@je to bez citania nejakeho manualu(!!), ako "priemerny" uzivatel internetu, pridem regnem sa a chcem si uzivat.

#Main@Facebook -> Stranka je user-friendly, vsetko je pekne a stylovo umiestnene, nemusim nic hladat pol hodinu. Spravy a vsetky "dolezite" cinnosti sa mi ukazuju na spodnom paneli ( chat, aplikacie, upozornenia)
Vsetko "dej" je v strede obrazovky, na ktorej sa da scrollovat"
#Main@GC -> Dashboard, vsetko je "nahadzane" na prvej strane, absencia nejakeho stylu. su tam veci ktore ma !!!absolutne!!! nezaujimaju, ako napriklad novinky.

#Priatelia@Facebook -> Nemam ziadnych novych priatelov...ako si ich najst? ->> do Hladat napiseme napriklad "bratislava", klikneme na zalozku skupiny -> clenovia -> a pridam si novych priatelov, alebo si ich najdem cez hladaj, resp pridanim e-mailu, nicku a este kto vie ako...
#Priatelia@GC -> ako si ich najst? ako si ich najst!!!!! zalozka "priatelia" -> Zatiaľ nemáte žiadnych priateľov v zozname.
Hmm dam hladat -> "bratislava" -> Nájdení užívatelia : 0. Takze absenica skupin, dal som hladat meno Peter -> Nájdení užívatelia : 2.
Bez fotky bez popisu, bez vsetkeho!!

#Aplikacie@Facebook -> Neskutocny pocet aplikacii, od Mafia wars, cez "kto ta miluje" po "kolko sa dozijes"
#Aplikacie@GC -> Co to je? kde to najdem? je nieco take vobec?

#Galeria/Albumy@Facebook -> Lavy dolny roh -> fotky -> vytvorit album -> a sup sme tu.
#Galeria/Albumy@GC -> Absencia HOCIJAKEHO albumu, hocicoho, fotky si dam tak maximalne do odkazu, ak vobec sa nejaky da dat.

#zabava@Facebook -> Nudim sa? nikto neni na Fcbook? tak si niekoho najdem, mozem prehladat tisice skupin, zahrat si tisice hier, pozriet fotky a skusit nieco ako folding@home :DD
#zabava@GC -> ...po 2 min som to vypol, nemal som co robit...

TMSVNNaZNN je iba MSVNNaZNN, nikoho nim nechcem urazit iba som MSVNNaZNN co sa da na FckBook a co na GC, ci si to niekto precita, ci mi to niekto zmaze, alebo ci sa nad tym niekto zamysli, to je uz na nom.
"Ja ako bezny uzivatel" internetu by som ani s vypatim vsetkych sil nemal co robit na GC. Ledatak sa komentovat sam...
Hack2erSVK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hack2erSVK »

Vies, nemam zaujem zosadzovat Facebook, proste tam pracuje v teame vyse 400 ludi a bol zalozeny v roku 2004 pricom vyvoj Gigacastu sa zacal pred rokom. Urcite si si vsimol predchadzajuci post a znacku pod logom ze tato verzia je beta pricom fotoalbumy prijdu coskoro a spolu snimi aj skupiny pre uzivatelov. Dashboard je logicky rozmiestneny lenze clovek ktory to vidi prvy krat sa v tom samozrejme ze nevyzna. To iste aj pri facebooku musis sa proste prvych par minut otukat a zistit kde co je a ako to funguje. Tak to je vzdy pri kazdej sluzbe. Tuto temu som sem dal z toho dovodu aby ludia diskutovali o tom kam by sa mohol GC rozrastat, ake funkcie by uvitali atd. lenze ked sa tak na to pozeram tak kazdy dokaze maximalne porovnavat a o to nestojim. GigaCast je o niecom inom nez facebook, mam vlastnu cestu ako to cele vidim a snazim sa to realizovat na GigaCaste.
JanJanuska
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JanJanuska »

aku inu cestu? Prinasa nieco revolucne?
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa BX »

PMSVNNaZNN (velmi pekna skratka, len sa budem dlho ucit co to znamena :D) nie je prave najlepsie, spustat a robit reklamu pre Beta verziu webu. Taky web je pre mna, taktiez ako "bezneho uzivatela internetu" maximalne nezaujimava. Mna netrapi, ze je v Beta vezii. nemam tam co robit, tak odidem a vacsinou tam uz nikdy nepridem. Pretoze "vzdy" bude len Beta.
Rozumies ma co ja chapem? :D Proste najlepsie by si urobil, keby si stranku celu dokoncil a spustil v jeden termin. Do vtedy robit reklamu typu "Revolucia uz coskoro" a podobne kraviny. Potom spustis uz hotovy web odskusany na nejakej skupine ludi. Nie furt slbovat "toto bude a toto tiez raz bude". Nie je to tam, odidem a uz sa tam nevratim.
Tagze PMSVNNaZNN treba trocha zmenit politiku :)
Hack2erSVK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

BX napísal:PMSVNNaZNN (velmi pekna skratka, len sa budem dlho ucit co to znamena :D) nie je prave najlepsie, spustat a robit reklamu pre Beta verziu webu. Taky web je pre mna, taktiez ako "bezneho uzivatela internetu" maximalne nezaujimava. Mna netrapi, ze je v Beta vezii. nemam tam co robit, tak odidem a vacsinou tam uz nikdy nepridem. Pretoze "vzdy" bude len Beta.
Rozumies ma co ja chapem? :D Proste najlepsie by si urobil, keby si stranku celu dokoncil a spustil v jeden termin. Do vtedy robit reklamu typu "Revolucia uz coskoro" a podobne kraviny. Potom spustis uz hotovy web odskusany na nejakej skupine ludi. Nie furt slbovat "toto bude a toto tiez raz bude". Nie je to tam, odidem a uz sa tam nevratim.
Tagze PMSVNNaZNN treba trocha zmenit politiku :)
Betaverzia je od toho aby sa otestovalal...nerobim reklamu proste som to postol na fora aby si to ludia vyskusali, nasli pripadne chyby a napisali mi co sa im na tom paci/nepaci a vseobecne ich nazor. Gmail bol tiez beta tiez docela dlho v bete pretoze to chceli poriadne otestovat, to iste MS vydava beta a RC verzie winov aby sa proste otestovali a doladili veci a to sa najlepsie deje v komunite.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

lenže gmail a windows má čo testovať. Tvoj gigacast neponúka nič. Žiadne aplikácie, nič prevratné čo by inde nebolo. Načo si budem posielať súkromné správy s ludmi na gigacaste (to je asi jedná funkcia čo tam je implementovaná) keď to isté +milion ďalšieho môžem na facebooku, pokeci a milion iných portálov?

//edit: a vyhľadávanie ti hladá stále random spôsobom, ako mi môžeš pre "des" nájsť výsledky kajbo88 alebo Blacshadow?
http://www.gigacast.sk/index.php?menu=s ... uery=des&=++++
Hack2erSVK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Pravdepodobne sa dany vyraz nachadza v ich e-mailovej adrese ktoru pouzili pri registracii alebo adrese profilu pripadne casti nicku...mam este nejake napady ako vylepsit vyhladavanie a pokusim sa to tam co najskor implementovat. To iste aj pre vyhladavanie podla miest a statov.

Naspat ale k testovaniu, mas k dispozicii na vyskusanie vsetky features spolocenskej siete vratane uz spomenuteho posielania sprav, chatovania, zvacsovanie siete priatelov, pozyvanie, komplentny prehlad o priateloch cez dashboard, vlastny profil ktory je mozno upravit aj graficky (vlastne pozadie) atd. Samozrejme GigaCast stale je vo vyvoji, dalsie na rade budu vlastne fotoalbumy a uzivatelske skupiny.
BX
Addict
Addict

No ale ak ponukas nieco "revolucne" (ako si to rad pomenoval v pvych prispevkoch) tak by si to mal uzivatelom naservirovat uz hotove a nie BETA. Uzivatelia ti nebudu pisat co tam chcu, ked taka funkcia je uz davno na facebooku. Daj tam to, na co su uzivatelia zvyknuty a pridaj nieco nove, nieco super. Potom ked si ziskas uzivatelov svojou "revolucnostou" (:roll:) sa mozme bavit, co tam pridat, vylepsit apod.

btw. neporovnavaj gigacast so softwarom od Googlu a Microsoftu :roll:
nordic
Novice
Novice

Príspevok od používateľa nordic »

audiotrack napísal:lenže gmail a windows má čo testovať. Tvoj gigacast neponúka nič. Žiadne aplikácie, nič prevratné čo by inde nebolo. Načo si budem posielať súkromné správy s ludmi na gigacaste (to je asi jedná funkcia čo tam je implementovaná) keď to isté +milion ďalšieho môžem na facebooku, pokeci a milion iných portálov?

//edit: a vyhľadávanie ti hladá stále random spôsobom, ako mi môžeš pre "des" nájsť výsledky kajbo88 alebo Blacshadow?
http://www.gigacast.sk/index.php?menu=s ... uery=des&=++++
Takze jedina dokonala vec na svete je facebook ? a ostatne sa mozu zrusit ? pretoze nemaju kvality facebooku ?
Hack2erSVK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

BX napísal:No ale ak ponukas nieco "revolucne" (ako si to rad pomenoval v pvych prispevkoch) tak by si to mal uzivatelom naservirovat uz hotove a nie BETA. Uzivatelia ti nebudu pisat co tam chcu, ked taka funkcia je uz davno na facebooku. Daj tam to, na co su uzivatelia zvyknuty a pridaj nieco nove, nieco super. Potom ked si ziskas uzivatelov svojou "revolucnostou" (:roll:) sa mozme bavit, co tam pridat, vylepsit apod.

btw. neporovnavaj gigacast so softwarom od Googlu a Microsoftu :roll:
Prave preto som to sem dal aby sa uzivatelia k tomu vyjadrili. To iste spravil google so svojim gmailom tiez ho dal k dispozicii aby ho ludia otestovali a povedali co si o tom myslia a podla vacsini je resp. vtedy bola revolucna sluzba. Preto si myslim to co pises ty su bludy.

Myslis si ze tieto spolocnosti (Google, MS) nemuseli zacinat, bolo to uz davno ale mali pred sebou dlhu a narocnu cestu a vidis co sa im podarilo. Neporovnavam konkretne pretoze Google ani MS nemaju sluzbu podobnu tej mojej. (Aj ked daco sa chysta s u googlu)

//autoeditácia príspevku ( 26 Aug 2009, 13:36 )
fero_zezina napísal:No podla mojho skromneho velmi neodborneho neprofesionalneho a zarazajuc neobjektivneho nazoru (PMSVNNaZNN) GC neni ani evolucia, duplom nie revolucia, je to skorej mrhanie prostriedkami a casom...
Samozrejme akykolvek pokus o revoluciu resp. posupenie je marny, vsetko je mrhanie casom a prostriedkamy, to mas vazne chory nazor. Podla teba vsetko co malo byt vynajdene uz vynajdene bolo?...ach boze...a k tomu aj som predpokladal ako skonci tvoja "objektivna" kritika pri chvale facebooku....
JanJanuska
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Skús sa naučiť sa prijímať kritiku a nehľadaj v nej chyby, inak to celé vôbec nemá zmysel. S príspevkami iných plne súhlasím aj ja. Viac sa oplatí prijať ju a zamakať na zlepšení, ako dávať sám sebe pozlátok pred oči.
BX
Addict
Addict

nordic napísal:Takze jedina dokonala vec na svete je facebook ? a ostatne sa mozu zrusit ? pretoze nemaju kvality facebooku ?
Ak web nema minimalne kvality facebooku, tak ano, moze sa zrusit :) Preco by som mal prechadzat zo silnejsej aplikacie na slabsiu? Ty by si prestupil z FC Barcelona do Valadolidu? ;)
Hack2erSVK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

JanJanuska napísal:Skús sa naučiť sa prijímať kritiku a nehľadaj v nej chyby, inak to celé vôbec nemá zmysel. S príspevkami iných plne súhlasím aj ja. Viac sa oplatí prijať ju a zamakať na zlepšení, ako dávať sám sebe pozlátok pred oči.
Na portali sa stale pracuje a vyvija sa, uznaj sam je to dost zdlhava a namahava praca.

//autoeditácia príspevku ( 26 Aug 2009, 14:18 )
BX napísal:Ak web nema minimalne kvality facebooku, tak ano, moze sa zrusit :) Preco by som mal prechadzat zo silnejsej aplikacie na slabsiu? Ty by si prestupil z FC Barcelona do Valadolidu? ;)
Pokial by viac zaplatili ;). Portal ma svoje kvality ale aj tak stale nechapem preco to porovnavas iba s facebookom je to jedina spolocenska siet alebo si uz tak nehorazne zaslepeny ze nic ine nevidis. Ja sa vam normalne cudujem ludia, mate pred sebou next big thing a vy sa k tomu staviate takto.
nordic
Novice
Novice

Príspevok od používateľa nordic »

JanJanuska napísal:Skús sa naučiť sa prijímať kritiku a nehľadaj v nej chyby, inak to celé vôbec nemá zmysel. S príspevkami iných plne súhlasím aj ja. Viac sa oplatí prijať ju a zamakať na zlepšení, ako dávať sám sebe pozlátok pred oči.
Len vies. Je ine prijimat kritiku a kritizovat iba preto,ze ma niekto male ego. Nedaval sem tu stranku preto aby mu vraveli ze je uzastny. .... kritika musi byt konstruktivna. inak je to nadavanie na produkt ako pri pive.
BX
Addict
Addict

Hack2erSVK napísal: Ja sa vam normalne cudujem ludia, mate pred sebou next big thing a vy sa k tomu staviate takto.
A ako sa k tomu mam stavat? Ty tu pises ako developer, ja tu pisem ako uzivatel. A pre mna ako uzivatela je toto maximalne nezaujimava vec! Ja chapem, ze ty/vy ako tvorca/tvorcovia projektu pisete ze je to super, ale je to super pre vas. Nie pre mna. Hovorim o facebooku pretoze je to momentalne asi najrozsirenejsia socialna siet a je tazke od tial uzivatelov odtrhnut nejakou beta verziu "next big thing" stranky :/
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hack2erSVK vieš čo je tvoj problém? Že máš veľké plány a ambície, no nemáš na to prostriedky. Nehovorím aby si zaplatil veľkej firme čo ti to naprogramuje, no nečakaj že sa tak jednoduchý projekt presadí sám. Nepresadí, musíš ho presadiť ty. A to nie zaslepenou reklamou ktorej veríš iba ty, ale funkciami a možnosťami. Aj ten tvoj druhý projekt, to fórum. Vychválil si na akých super technologiach to šlape, no nič tam nie je. Aj som ťa napomenul nech tam pridáš jazyky aby to bolo skutočne forum o programovaní, na svojom fore si potom napísal že tam budú no stále ich tam nevidím. Hlavne že reklamu máš asi na každom fóre o programovaní. Prečo ti tam asi nechodia ludia? Reklama totižto nestačí. To isté aj s gigacastom. Padlo tu toľko sťažnosí, no neopravil si to. Nič si nepridal, iba stále argumentuješ tým istým. Prečo sa potom pýtaš na názory? Veď sám si písal že je to beta lebo chceš názory ludí, no tebe sú zjavne ukradnuté. Pribudli tam nejaké aplikácie? Ruku na srdce, čo si tam zmenil odvtedy ako si tu predstavil druhú verziu? Bolo to 04 mája 2009 a odvtedy podľa tvojich príspevkov mala v lete pribudnúť citujem: "Aktuálne v lete by mala pribudnút fotogaléria s neobmedzenou veľkostou a komfortným ovládaním." Kde je? Dalej citujem tvoj ďalší príspevok: "chystam momentalne jednu vec ktora sa vola "Tour" teda bude moznost si pozriet co gigacast ponuka". Kde to nájdem? Naposledy si spomínal skupiny užívateľov no tie tam tiež ešte nemáš pokial viem. Teraz na predchádzajúcej strane si zase spomenul nové vyhladávanie. Prečo tam nebolo už od začiatku? Čiže od toho začiatku mája, čo sú 4 mesiace tam nič nepribudlo. Hlavne že pribúdajú príspevky do tejto témy. A na záver ťa ešte raz zacitujem: "September 2009 - Final relase". Si si istý že to stihneš za zvyšných 5 dní? Takýmto prístupom nie, v septembri sa objaví ďalšie "čoskoro..." a za tým argument že gmail bol betou 2 roky
JanJanuska
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

nordic napísal:Len vies. Je ine prijimat kritiku a kritizovat iba preto,ze ma niekto male ego. Nedaval sem tu stranku preto aby mu vraveli ze je uzastny. .... kritika musi byt konstruktivna. inak je to nadavanie na produkt ako pri pive.
audiotrack to v poslednom prispevku napisal za mna...
Myslim, ze tu vobec nejde o nejake ego. Zrovnavanie s FB? Ano, pretoze ho pouziva stale viac ludi. Kym to nema ine funkcie ako FB ci Pokec, nie je dovod prechadzat na to, nie je dovod vydavat beta verziu, aj ked je to skor nejaka ranna alfa verzia.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hack2erSVK napísal:Pokial by viac zaplatili ;). Portal ma svoje kvality ale aj tak stale nechapem preco to porovnavas iba s facebookom je to jedina spolocenska siet alebo si uz tak nehorazne zaslepeny ze nic ine nevidis. Ja sa vam normalne cudujem ludia, mate pred sebou next big thing a vy sa k tomu staviate takto.
preto, lebo sám si svoj gigacast s týmto facebookom a jemu podobnými sieťami začal porovnávať ako prvý, a podľa seba si mu konkurencieschopný:
Hack2erSVK napísal:Ide o to ze GigaCast sme spustili v Novembri a tym padom sa neda hned ocakavat naval. Verim ze portal je plne konkurencie schopny a ci uz s azetom alebo s myspace.
Hack2erSVK napísal:Takze za 1. azet je odpad ktory iba tazi na svojich uzivateloch resp. popularite...kazdy nan nadava, Birdz - system to neni zly ale neni az tak moc podobny tomu mojmu teda to zameranie je ine. Myspace + Facebook - momentalne su pre mna nezaujimavy pretoze sa mi jedna o slovensky trh ale casom budem pre nich konkurencia.
Či to už porovnávame s fb, alebo azetom, je to jedno. Ani na jedno sa nechytáš
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Hack2erSVK: GMail bola podla ludi revolucne sluzba, ale co je revolucne na tom tvojom webe??? Aj Facebook bola revolucna sluzba, ziskala si obrovske mnozstvo uzivatelov. Kedysi si na uliciach, v baroch ci autobusoch pocuval, aby ti napisal niekto na Pokec ci ICQ, dnes pocujes len o Facebooku. A nikoho som este nepocul, aby povedal, ze Gigacast. Aky mam dovod sa tam vlastne registrovat, ked ani neviem o co ide a nikto z mojich kamaratov to nema, resp. o tom neviem, pritom na FB mam momentalne 279 priatelov a to som ich par este zmazal a ludi, ktorych poznam z videnia stylom Cau, cau... som si ani nepridaval. Kolko z nich je na Gigacaste???

Myslim, ze dnes uz nie je priestor na chat alebo nejaky komunitny projekt, mame tu Pokec, mame tu Facebook, mame tu MySpace, mame tu menej znamy Plurk atd... Buducnost to podla mna nema, teda aspon nie na Slovensku. V susednom cesku je tam zase Libimseti, Lide ci ci XChat. Ak nieco spravit, tak mozno zoznamku, hoci aj tak v tomto bude na prvom mieste Azet, ale myslim si, ze pre zoznamku sa miesto najde. Vezmi si napriklad PlentyOfFish.com, je to stranka s jednodychym vzhladom, ale zaraba 300 000 dolarov mesacne z reklamy Google Adsense.
Hack2erSVK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Hack2erSVK: GMail bola podla ludi revolucne sluzba, ale co je revolucne na tom tvojom webe??? Aj Facebook bola revolucna sluzba, ziskala si obrovske mnozstvo uzivatelov. Kedysi si na uliciach, v baroch ci autobusoch pocuval, aby ti napisal niekto na Pokec ci ICQ, dnes pocujes len o Facebooku. A nikoho som este nepocul, aby povedal, ze Gigacast. Aky mam dovod sa tam vlastne registrovat, ked ani neviem o co ide a nikto z mojich kamaratov to nema, resp. o tom neviem, pritom na FB mam momentalne 279 priatelov a to som ich par este zmazal a ludi, ktorych poznam z videnia stylom Cau, cau... som si ani nepridaval. Kolko z nich je na Gigacaste???

Myslim, ze dnes uz nie je priestor na chat alebo nejaky komunitny projekt, mame tu Pokec, mame tu Facebook, mame tu MySpace, mame tu menej znamy Plurk atd... Buducnost to podla mna nema, teda aspon nie na Slovensku. V susednom cesku je tam zase Libimseti, Lide ci ci XChat. Ak nieco spravit, tak mozno zoznamku, hoci aj tak v tomto bude na prvom mieste Azet, ale myslim si, ze pre zoznamku sa miesto najde. Vezmi si napriklad PlentyOfFish.com, je to stranka s jednodychym vzhladom, ale zaraba 300 000 dolarov mesacne z reklamy Google Adsense.
Tak najprv, GigaCast neni dokonceny z takej miery akej chcem a tym padom nebola este ziadna propagacia, maximalne na forach ale islo iba o testovanie systemu. Ked bude system pripraveny tak ako chcem bude to o inom. Chce povedat ze nie je miesto pre ziadny dalsi komunitny projekt. Tak ako je potom mozne ze Facebook si ziskal taku oblubenost pritom toto iste tvrdili teda aspon si mysleli ludia pred nim. Dalej, penetracia GigaCastu je momentalne minimalna ale osobne verim ze si najde dobru poziciu na trhu.
Napísať odpoveď