cauko
aktualne mam email na gmaili ale chodia mi casto emaili od roznych ludi co treba na roznych projektoch zmenit dorobit,prerobit atd...a postupne sa zacinam v nich stracat ked nieco napr odlozim na neskor aby sa na to nezabudlo tak pravidelne musim preklikavat vsetky emaili ci su naozaj vybavene. Videl som ze vacsie firmy pouzivaju take "ticketove aplikacie" stacilo by mi dat kazdemu emailu prioritu pripadne oznacit ze to v tomto emaili je uloha..lebo nie kazdy je taky...nasledne ked ho odfajknem ze je uloha splnena aby obratom dosla preddefinovana sprava ze poziadavka v emaili bola vykonana. A teraz konecne otazka je niaka webnadstavba na klasicke emaili alebo to musi byt naistalovane priamo na masine serveru? Este alternativne ma napadlo ze su rozne take webove "ukolovniky" lenze to by som zas vsetky musel pastovat tam...a to som radsej rozmyslal ze ked uz to niekam vkladat tak radsej ako ulohy do Outlook kde to budem mas aspon prepojene s pda...ale stale je tu nevyhoda "pastovania" ako to riesite vy?
ticketovanie emailov,organizacia poziadavok(emailkov)
ak ti staci jednoducha funkcia (co asi nie) skusil by som si zvyknut na menovky priamo v gmaili. ak nie, tak jediny system na ktory som narazil je tento: http://blog.websupport.sk/2008/09/helpdesk-emaily/
uz treti rok riesim denne kvanta mailov vo svojom resp zdielanom inboxe a zatial ako najlepsie riesenie je bud:
1/ vsetky maily na ktore este len treba odpovedat/nieco podla nich spravit mam ako neprecitane v inboxe, ked sa vybavia tak su oznacene ako precitane a presunute do zodpovedajuceho priecinka (vseobecne maily, pracovne, automaticky generovane reporty,...bla bla), tento sposob velmi dobre funguje v inboxe, ktory spravuje jedna osoba
pre viacero osob -->
2/ vsetci maju v inboxe vytvorene svoje foldre, kam si vsetci presuvaju maily z inboxu. takto v inboxe ostane minimum mailov - vacsinou tie ku ktorym sa nikto nehlasi, ak toto nastane tak nejaka vyssia autorita prideli tieto maily
ked je posta roztriedena vsetci sa mozu pustit do vybavovania/odpisovania, a ked je mail vybaveny zase je presunuty do zodpovedajuceho foldra
urcite to nie su idealne sposoby ale stiham vsetky maily a nemam problem s mnozstvom mailov, snad len vtedy ked sa mi nechce zakladat vybavene veci
riesit personalny inbox ticketovacim system je zbytocnost, co vsak pomoze je pozriet sa na celu robotu (nielen maily) z praktickeho hladiska a pouzit nejaku metodu time managementu (napr.: GTD)
1/ vsetky maily na ktore este len treba odpovedat/nieco podla nich spravit mam ako neprecitane v inboxe, ked sa vybavia tak su oznacene ako precitane a presunute do zodpovedajuceho priecinka (vseobecne maily, pracovne, automaticky generovane reporty,...bla bla), tento sposob velmi dobre funguje v inboxe, ktory spravuje jedna osoba
pre viacero osob -->
2/ vsetci maju v inboxe vytvorene svoje foldre, kam si vsetci presuvaju maily z inboxu. takto v inboxe ostane minimum mailov - vacsinou tie ku ktorym sa nikto nehlasi, ak toto nastane tak nejaka vyssia autorita prideli tieto maily
ked je posta roztriedena vsetci sa mozu pustit do vybavovania/odpisovania, a ked je mail vybaveny zase je presunuty do zodpovedajuceho foldra
urcite to nie su idealne sposoby ale stiham vsetky maily a nemam problem s mnozstvom mailov, snad len vtedy ked sa mi nechce zakladat vybavene veci
riesit personalny inbox ticketovacim system je zbytocnost, co vsak pomoze je pozriet sa na celu robotu (nielen maily) z praktickeho hladiska a pouzit nejaku metodu time managementu (napr.: GTD)