učenie sa pri spánku
učenie sa pri spánku
vopred sa ospravedlnujem ak tu konkretne tato alebo podobna tema uz existuje ale nenasiel som nic. a tak mam malo casu naucit sa na skusku a pomaly sa asi predavkujem kofeinom. na internete som nasiel nejake zaujimave veci ohladom ucenia sa pri spanku. napr tu:
http://www.skola.jewel.sk/pozitivne-kni ... panku.html
a tak vase tipy pripadne skusenosti....a co si o tejto metode vzdelavania sa myslite?
http://www.skola.jewel.sk/pozitivne-kni ... panku.html
a tak vase tipy pripadne skusenosti....a co si o tejto metode vzdelavania sa myslite?
na tej stranke je pisane ze ked s touto metodou zacinas tak by ta nahravka nemala presahovat 10 minut ... a mas to tri noci opakovat...neskor ked budes viac pokrocili pozes pocuvat nahravky az do 30 minut....
boha budem si pripadat ako keby som si kupoval nejaky premium acc na svoj mozog ... viac skusenosti 20 minut zdarma!!!!! 
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Inak mi to príde také kontraproduktívne vzhľadom ku klasickej teórii spánku, pri ktorej sa ti strieda REM a nonREM fáza. A práve v tej prvej prichádza k ukladaniu informácii. Preto by sme mali aj pred skúškou ísť na 4 hodinky pospať a nie sa drtiť celú noc, aby sa nám niečo z toho uložilo do pamäti. Ťažko povedať. Ak sa to rozhodneš skúsiť, daj vedieť, či si pozoroval nejaké výsledky. 
-
lekoklatik
VIP
Môj brat bol asi pred rokom na kurze angličtiny niekde v tatrách. Proste býval v hoteli s nejakými ľuďmi, mal určitý rozvrh v ktorom mal tuším 3x do dňa /skutočne neviem presné čísla/ ten kurz. Prišli do miestnosti, ľahli si na lehátka, ženská im tam niečo povedala, založili na uši slúchadlá a popri relaxe počúvali nahrávky s jednoduchou angličtinou. CD a tiež knihu mu dali domov, takže v tom mohol pokračovať. Proste na cvičenie. Samozrejme sa na to brat vykašľal a sám povedal že mu to skoro nič nedalo. Možno aj preto, lebo nepočúval ich inštrukcie. Proste po tých kurzoch čo mali, si mali čítať z knihy ktorú dostali a neviem čo všetko. Bolo to zbytočne nákladné a keď sa niečo chceš, alebo potrebuješ naučiť, tak sa to proste naučíš. Vymýšľaním akou metódou sa učiť strácaš čas. Viem o čom hovorím. Mal som skúšku z anatómie a myslím že aj tu na fóre som sa pýtal ako sa mám učiť. Proste si za to sadni a sústreď sa na to čo čítaš.
-
Deafboy
Darca
- Kontaktovať používateľa:
mohol aj sumiaci vietor pocuvat
No ak nepočúval inštrukcie ktoré mu tam hovorili, tak to mohol počúvať aj zvuk šumiaceho vetra. Toto nieje zázračná metóda ktorá ti "nasype" do hlavy vädomosti. Nie každý človek sa dokáže (a nie vždy) dostať do stavu kedy sa dostaví požadovaný efekt.
Mysím že to môže byť založené na tomto princípe:
http://en.wikipedia.org/wiki/Binaural_beats
Do takýchto vecí som doslova blázon (aj keď nie zrovna čo sa týka učenia).
Vrele odporúčam Hemi-sync, I-Doser, BrainWave generator.
Schválne na koľkých z vás to bude účinkovať na prvý krát.
Aby som ešte okomentoval metódu vzdelávania, myslím si že vyučovanie jazykov ktoré sa praktikuje po celom svete v školách je úplne nevyhovujúce, neefektívne a dovolím si povedať, zbytočne zložité.
Materinský jazyk sme sa tiež nezačali učiť z knižky. Rodičia s nami nepreberali gramatiku aby sme vedeli čo v akom rode a páde povedať.
Mysím že to môže byť založené na tomto princípe:
http://en.wikipedia.org/wiki/Binaural_beats
Do takýchto vecí som doslova blázon (aj keď nie zrovna čo sa týka učenia).
Vrele odporúčam Hemi-sync, I-Doser, BrainWave generator.
Schválne na koľkých z vás to bude účinkovať na prvý krát.
Aby som ešte okomentoval metódu vzdelávania, myslím si že vyučovanie jazykov ktoré sa praktikuje po celom svete v školách je úplne nevyhovujúce, neefektívne a dovolím si povedať, zbytočne zložité.
Materinský jazyk sme sa tiež nezačali učiť z knižky. Rodičia s nami nepreberali gramatiku aby sme vedeli čo v akom rode a páde povedať.