padanie Wifi
padanie Wifi
Mam wifi router cez ktory mi ide net aj do desktop a cez wifi sa pripajam s notebookom. Kde moze byt chyba ze hocikedy padne signal teda na routri vypadne.
Proste mi neprepusta net aj na desktop aj do wifi...ale ked ho vypnem zo siete potom slape...router je znacky TOPCOMhojko napísal:Cize PC, ktory je pripojeny kablom ide normalne, ale notebook pripojeny cez wifi ma vypadok spojenia??? Je to vypadok, ze ta odpoji od siete a opat ta potom pripaja, ale na sieti ostanes pripojeny a len na par sekund nejde net??? Aky mas router???
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
kire55: Tak to moze byt chyba aj v samotnom internete, ze ti padne alebo co. Jedina moznost ako to skusit je, ze budes pingovat z pocitaca samotny router a potom zaroven server na internete. Podla toho mozes zistit, ci ti vypadol internet alebo je chyba len v zariadeni, kde by pomohla zmena routra (reklamacia, kupit novy...).
Spusti si prikazovy riadok a zadaj tam tieto dva prikazy, tak, aby si napriklad vlavo mal svoj router a vpravo nejaky server na nete. Kedze neviem aku mas IP routra, predpokladam, ze by to mohlo byt 192.168.1.1, tak to bude vyzerat takto:
ping 192.168.1.1 -t
ping sme.sk -t
Sh4d0W, psychos: Co konktretne, odpoji vas od siete, takze sa musi opat pripajat??? Alebo siet ide a padne len internet??? Signal je dostatocny, skusili ste ist blizsie k routru???
Spusti si prikazovy riadok a zadaj tam tieto dva prikazy, tak, aby si napriklad vlavo mal svoj router a vpravo nejaky server na nete. Kedze neviem aku mas IP routra, predpokladam, ze by to mohlo byt 192.168.1.1, tak to bude vyzerat takto:
ping 192.168.1.1 -t
ping sme.sk -t
Sh4d0W, psychos: Co konktretne, odpoji vas od siete, takze sa musi opat pripajat??? Alebo siet ide a padne len internet??? Signal je dostatocny, skusili ste ist blizsie k routru???
No napise ze "disconnected from: airlive" potom hlada signal a napaja a napise "connected to airlive ... speed ... " A teraz mi robi ze to robi stale dookola asi tak "connected .. " 5sekund a "disconnected ... " a stale dookola... O chvilu zase to drzi dlhsie potom kratsie, niekedy neodpoji.. A uz mi to ide dost na nervy.. A neviem vazne cim to je, pritom pc mam v stole a na pc mam polozeny router a hned pri tom stole mam dalsi stol a na tom je notebook, cize to je asi tak pol metra mozno menej...hojko napísal: Sh4d0W, psychos: Co konktretne, odpoji vas od siete, takze sa musi opat pripajat??? Alebo siet ide a padne len internet??? Signal je dostatocny, skusili ste ist blizsie k routru???
-
hojko
Site Admin
Sh4d0W: Nema tvoj router viacej konektorov na antenu, ze by si to skusil zmenit??? Alebo skusit zmenit program vo Windowse, cez ktory sa pripajas, trebars pouzit ten vyrobcu alebo original z Windowsu. Taktiez skusit monitoring siete cez NetStumbler, kde uvidis silu signalu. Moze byt pokazena aj wifi karta, moze byt pokazeny router. Treba skusat, takto je tazke povedat, ze cim to moze byt. Robi ti to od sameho zaciatku alebo ta zacalo odpajat len teraz???
Ma len jeden konektor na antenu.. No ten program cez ktory sa pripajam je od vyrobcu ale ide oto ze ja som mal originalne vistu nanom a tam to bolo vsetko uz nainstalovane a to na wifi som tam mal HP WIRELESS ASSISTENT a neviem este co na pripojenie..A tam ma mslim ze vobec neodpajalo od toho.. A ked som preinstaloval tak som instaloval ovladace na xp na tento model notebooku ktore som stiahol zo stranky vyrobcu komplet na xp... No zapol som ten NetStumbler a prikladam aj screen.. A ten 3. je moj router... No odpajat ma zacalo prakticky od zaciatku co mam xp lebo ja neviem mozno na viste bol iny ovladac na wifi ako mam tu...hojko napísal:Sh4d0W: Nema tvoj router viacej konektorov na antenu, ze by si to skusil zmenit??? Alebo skusit zmenit program vo Windowse, cez ktory sa pripajas, trebars pouzit ten vyrobcu alebo original z Windowsu. Taktiez skusit monitoring siete cez NetStumbler, kde uvidis silu signalu. Moze byt pokazena aj wifi karta, moze byt pokazeny router. Treba skusat, takto je tazke povedat, ze cim to moze byt. Robi ti to od sameho zaciatku alebo ta zacalo odpajat len teraz???
-
hojko
Site Admin
Signalom to nebude, ale vidiet tam cierny pasik, co by mohol byt vypadok signalu alebo coho, len to vyzera tak na sekundovy vypadok. Skor si myslim, ze problem bude v ovladacoch pre wifi kartu alebo v programe, ktory pouzivas na pripajanie. Na pripajanie k sieti pouzivas originalny windowsacky manager alebo mas manager od vyrobcu wifi karty???
Od vyrobcu wifi karty asi ale ani neviem co to je zac.. Ale ako som uz napisal je to " Intel(R)PROSet/Wireless Wifi " cize to bude asi od vyrobcu wifi karty.. VIes mi nejak poradit co teraz?hojko napísal:Signalom to nebude, ale vidiet tam cierny pasik, co by mohol byt vypadok signalu alebo coho, len to vyzera tak na sekundovy vypadok. Skor si myslim, ze problem bude v ovladacoch pre wifi kartu alebo v programe, ktory pouzivas na pripajanie. Na pripajanie k sieti pouzivas originalny windowsacky manager alebo mas manager od vyrobcu wifi karty???
//autoeditácia príspevku ( 10 Aug 2009, 10:13 )
Ajtak idem preinstalovat windows a ovladace vsetky mam zo stranky vyrobcu, len ze asi prvy krat som nainstaloval vsetky lebo som nevedel ktore to ma byt a tie ktore isly tak som naistaloval.. A teraz neviem ked preintalujem ktory mam nainstalovat... Inac nootebook je od HP model: Probook 4710s
Teraz som cez ten Intel manager prepol ze wifi cez windows manager a teraz som pripojeny cez ten...Len nejak niesom zvyknuty na to ale neviem snad to bude fungovat uz bez problemov..Diki moc, keby nieco tak napisemhojko napísal:Sh4d0W: Nebezi ti sucastne manager od Intelu aj ten z Windowsu, ze raz ta pripoji jeden a potom druhy??? Skus zakazat, resp. vypnut ten od Intelu a skus pouzit len ten, ktory poskytuje Wnidows.
hojko: ja viem. ide o to, že sa mi niekedy stane, že mi vypadne WiFi sieť. máme doma spravenú Wifi sieť. v podstate je od mňa bezdrôtovo pripojený na internet ešte jeden počítač. ja mám modem, od ktorého je káblom pripojený WiFi router, a od neho som tiež káblom pripojený ja. po krátkom čase, ako mi to zriadili, som si vytvoril vlastnú WiFi sieť, ktorá ale asi nefunguje dobre. internet mi síce ide normálne, ale niekedy sa mi stane, že odrazu úplne zmizne moja WiFi sieť, a po krátkom čase sa znovu len tak objaví. a asi pre dvoma dňami mi znovu spadla, ale už nenaskočila. neviem, čo s tým