Štartovanie počítača na dialku !
-
Gadelat
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nastavenie vo wine pre sietovku ma pred S1/S3 prioritu takze to teda nechaj na S1 ked to nejde inak nastavit. S tym svietenim... Podla mna by to malo svietit. Ak nie, je chyba niekde v PC/BIOS power management/OS power management. Okrem dosky musi podporovat WoL aj ona PCI sietovka ktoru pouzivas. Teraz som nasiel, ze RTL8139 nepodporuje WOL, RTL8139A podporuje WoL. Dobre by bolo uistit sa fyzicky, cize rozobrat kryt od skrinky a pozriet sa na ten adapter ocami.
Pozriet sa mozem ale hovoris ze proste ta moja sietovka nepodporuje tu funkciu ak som to spravne pochopil.Gadelat napísal:Nastavenie vo wine pre sietovku ma pred S1/S3 prioritu takze to teda nechaj na S1 ked to nejde inak nastavit. S tym svietenim... Podla mna by to malo svietit. Ak nie, je chyba niekde v PC/BIOS power management/OS power management. Okrem dosky musi podporovat WoL aj ona PCI sietovka ktoru pouzivas. Teraz som nasiel, ze RTL8139 nepodporuje WOL, RTL8139A podporuje WoL. Dobre by bolo uistit sa fyzicky, cize rozobrat kryt od skrinky a pozriet sa na ten adapter ocami.
Mozem ju odfotit ale az vecer a poslat obrazok aby si ju videl.
Tu je odfotena zo vsetkch stran tak som zvedavý.
Ale myslim ze toto bola jedna zo standardných nejakých super lacných kariet to si pametam ked som to kupoval vravým nech mi da nejaku a on tam mal na takej kope ich tam vela a ze ci mi staci aj tato a ja ze hej a tak mi ju dal ale stala nejako isto malo tresnem mozno 200sk.
Ale myslim ze toto bola jedna zo standardných nejakých super lacných kariet to si pametam ked som to kupoval vravým nech mi da nejaku a on tam mal na takej kope ich tam vela a ze ci mi staci aj tato a ja ze hej a tak mi ju dal ale stala nejako isto malo tresnem mozno 200sk.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Intel, Zyxel, 3COM, Asus, D-Link, len si treba pozriet aky chipset to ma.
Intel ma svoj chipset, ale cena bude okolo 30 eur mozno, D-Link bude mat zrejme Realtek chipset, Asus ma urcite Realtek chipset, Zyxel netusim, 3Com vlastny alebo Realtek.
Edit: Pozeram co predava Alza, tak napriklad pri tomto uvadzaju ACPI aj WoL, skus pozriet nejake diskusie na nete k danej karte: http://www.alza.sk/edimax-en-9230tx-32-d44019.htm
Intel ma svoj chipset, ale cena bude okolo 30 eur mozno, D-Link bude mat zrejme Realtek chipset, Asus ma urcite Realtek chipset, Zyxel netusim, 3Com vlastny alebo Realtek.
Edit: Pozeram co predava Alza, tak napriklad pri tomto uvadzaju ACPI aj WoL, skus pozriet nejake diskusie na nete k danej karte: http://www.alza.sk/edimax-en-9230tx-32-d44019.htm
Re: Štartovanie počítača na dialku !
ja mam PC so zakladnou doskou ASUS P5LD2. v biose mam zapnutu sietovu kartu a aj wake on external bios a aj wake on PCI card.
V PC mam pridavnu sietovu kartu TP-Link (zial presny model sa mi nepodarilo zistit). Ked idem vo win do nastavenia karty, tak na poslednej zalozke zaskrtnem tie 3 policka (povolit setrenie, povolit prebudenie PC a povolit iba cez magic packet).
Na prebudenie mam program wake on lan, ktory vie aj prescanovat celu siet a vyhladat zariadenia ktore sa daju prebudit a su aktualne zapnute. Zial ten mi tento pocitac nenajde. Tak isto ak ten pocitac vypnem a pokusam sa ho prebudit tak sa neprebudi.
Mam aj NAS a ten prebudit viem, ale potreboval by som vediet prebudit aj toto pc.
Sietovka je to TP-Link TF-3200
chipset neviem: IC | IP100A LF | 1136C15 | CN2N983.OT
sietova karta pri vypnutom PC nesvieti.
V PC mam pridavnu sietovu kartu TP-Link (zial presny model sa mi nepodarilo zistit). Ked idem vo win do nastavenia karty, tak na poslednej zalozke zaskrtnem tie 3 policka (povolit setrenie, povolit prebudenie PC a povolit iba cez magic packet).
Na prebudenie mam program wake on lan, ktory vie aj prescanovat celu siet a vyhladat zariadenia ktore sa daju prebudit a su aktualne zapnute. Zial ten mi tento pocitac nenajde. Tak isto ak ten pocitac vypnem a pokusam sa ho prebudit tak sa neprebudi.
Mam aj NAS a ten prebudit viem, ale potreboval by som vediet prebudit aj toto pc.
Sietovka je to TP-Link TF-3200
chipset neviem: IC | IP100A LF | 1136C15 | CN2N983.OT
sietova karta pri vypnutom PC nesvieti.