Sestrine deti
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
Sestrine deti
Ahojte. mam taky kuriozny problem, v skratke to, ze sestrine deti ak pridu na navstevu mi neustale nieco vezmu, ukradnu. najprv to bolo potitko (to po velkom zdzubani na vsetky strany odo mna vratili) ale potom mi zmizol polarizacny filter, usb kluc, naposledy slnecne okuliare. neviem co s tym robia, ked sa ich na to opytam vsetko popru. som uz poriadne nasraty, ale ked sa sestry opytam ci nahodou z tych veci niektore nevidela tak sa len posumeje. proste vsetci ma ignoruju. izbu zamknut nemozem lebo otec tam chodi na net a aj keby, nedokazem to ustrazit hocikedy ked pridu.
edit: tie straky maju 3 a 6 rokov. neviem ktora z nich si berie moje veci.
-
lollo
Professional
hmm skus urobit pascu
nieco poloz do izby dajme tomu na stol nejako si to poznac, aby sa nevyhovarali ze to bolo ich a skus zobrat raz jedno dieta von raz druhe dieta von aby si vedel ktore to robi...Popripade ak mas webku tak zapni webku a daj aby smerovala na dany predmet tak aby bolo vidno aj tvar tej straky
samozrejme tak aby to nezbadali/nevsimli alebo potom ma napada este jedna moznost ked budu odchadzat prec tak ich presacuj
//autoeditácia príspevku ( 08 Aug 2009, 8:29 )
//autoeditácia príspevku ( 08 Aug 2009, 8:29 )
ale ak chces odhlalit zlodeja tak to ti velmi nepomozebegbeee napísal:Určite to musíš riešiť rozhovorom so sestrou.
Plus môžeš skúsiť takéto malé veci zatiaľ skryť na menej dostupné miesta.
-
lollo
Professional
ja by som zabijal deti by som im dal kazajku keby mi uje*ali usb kluc tak vrazdim a polarizacne okuliare detto potitko by som mal na haku ale skrelo by ma to...ja by som sa taktiez vyvadil so sestrou a povedal mame//ocovi ze na usb boli data do skoly a nemam ich v kompe a potrebujem a co sa tyka okuliari tak to by som tiez nejako pytal a decka vyflaskal! toto nemam radbegbeee napísal:No toto nie je asi dobrá rada, ale tak ako sa poznám tak ja by som sa poriadne vyvadil so sestrou
-
bolek
Guru
lollo: Dúfam, že s tým zabíjaním si nemyslel vážne.
K téme: Odkiaľ ti miznú tie veci? Mal si ich položené na viditeľných a dostupných miestach (stôl, poličky)? Ak hej, tak by bolo riešením si dať takéto veci do skriniek, prípadne niekam, kam deti nedočiahnú. Aj keď to nie je celkovo najlepšie riešenie, lebo ideálne by bolo deti naučiť určité pravidlá, že veci si môže človek s dovolením požičať, ale nie ich kradnúť. Takže by ak ti miznú napr. zo stola, odfoť si takéto miesta a keď ti niečo zmizne, tak to ukáž sestre a popros ju, nech si to s deťmi nejako vyjasní. A aký máš vzťah s tými deťmi? Majú ťa radi? Ak dobrý, tak nápad s tým, že ich môžeš prehľadať nie je až taký zlý, ale skús to nejakou hravou formou.
Držím palce.
K téme: Odkiaľ ti miznú tie veci? Mal si ich položené na viditeľných a dostupných miestach (stôl, poličky)? Ak hej, tak by bolo riešením si dať takéto veci do skriniek, prípadne niekam, kam deti nedočiahnú. Aj keď to nie je celkovo najlepšie riešenie, lebo ideálne by bolo deti naučiť určité pravidlá, že veci si môže človek s dovolením požičať, ale nie ich kradnúť. Takže by ak ti miznú napr. zo stola, odfoť si takéto miesta a keď ti niečo zmizne, tak to ukáž sestre a popros ju, nech si to s deťmi nejako vyjasní. A aký máš vzťah s tými deťmi? Majú ťa radi? Ak dobrý, tak nápad s tým, že ich môžeš prehľadať nie je až taký zlý, ale skús to nejakou hravou formou.
Spomeň pred nimi, že ti niekto kradne veci a zavoláš políciu aby chytila zlodeja.
To deti väčšinou vystraší. Neviem, či ti pomôže odhalenia zlodeja, pretože rodičia a starí rodičia väčšinou vidia len to, že ich malé dieťa/vnúča sa zabáva a aj pri dôkazoch na neho nedajú dopustiť
Alebo si skús všetky takéto veci držať zamknuté, nemusíš v izbe, stačí napr. v skrini alebo v zásuvke.
Niečo podobné sa stávalo i mne. Prišla návšteva s rozmaznaným sopliakom ktorý keď uvidel moju šiltovku/hračku/iný predmet začal hádzať smutné oči a naliehať pred mojími aj jeho rodičmi, že takýto predmet chce. No a moja mama sa nemohla pozerať na detské utrpenie a predmet mu napriek mojim protestom darovala. Našťastie to bolo dávno, ale vtedy som to riešil tak, že som všetko čo som si cenil držal pod zámkou v stole.
Alebo si skús všetky takéto veci držať zamknuté, nemusíš v izbe, stačí napr. v skrini alebo v zásuvke.
Niečo podobné sa stávalo i mne. Prišla návšteva s rozmaznaným sopliakom ktorý keď uvidel moju šiltovku/hračku/iný predmet začal hádzať smutné oči a naliehať pred mojími aj jeho rodičmi, že takýto predmet chce. No a moja mama sa nemohla pozerať na detské utrpenie a predmet mu napriek mojim protestom darovala. Našťastie to bolo dávno, ale vtedy som to riešil tak, že som všetko čo som si cenil držal pod zámkou v stole.
-
lollo
Professional
samozrejme ze som to nemyslel vazne ale drzim sa pravidla "to co nechces aby robili ludia tebe nerob ani ty im" a v konecnom dosledku si podporila moj navrhbolek napísal:lollo: Dúfam, že s tým zabíjaním si nemyslel vážne.
K téme: Odkiaľ ti miznú tie veci? Mal si ich položené na viditeľných a dostupných miestach (stôl, poličky)? Ak hej, tak by bolo riešením si dať takéto veci do skriniek, prípadne niekam, kam deti nedočiahnú. Aj keď to nie je celkovo najlepšie riešenie, lebo ideálne by bolo deti naučiť určité pravidlá, že veci si môže človek s dovolením požičať, ale nie ich kradnúť. Takže by ak ti miznú napr. zo stola, odfoť si takéto miesta a keď ti niečo zmizne, tak to ukáž sestre a popros ju, nech si to s deťmi nejako vyjasní. A aký máš vzťah s tými deťmi? Majú ťa radi? Ak dobrý, tak nápad s tým, že ich môžeš prehľadať nie je až taký zlý, ale skús to nejakou hravou formou.Držím palce.
Re: Sestrine deti
Skus USB kameru a program HSSVSS(bezi len pod XP).Vies si tam nastavit funkciu motion.To ti vlastne spravi fotku pri nejakom pohybe...Tak zistis kto ti vlastne chodieva do izby a co tam robi...zelovoc napísal:Ahojte. mam taky kuriozny problem, v skratke to, ze sestrine deti ak pridu na navstevu mi neustale nieco vezmu, ukradnu. najprv to bolo potitko (to po velkom zdzubani na vsetky strany odo mna vratili) ale potom mi zmizol polarizacny filter, usb kluc, naposledy slnecne okuliare. neviem co s tym robia, ked sa ich na to opytam vsetko popru. som uz poriadne nasraty, ale ked sa sestry opytam ci nahodou z tych veci niektore nevidela tak sa len posumeje. proste vsetci ma ignoruju. izbu zamknut nemozem lebo otec tam chodi na net a aj keby, nedokazem to ustrazit hocikedy ked pridu.
Ja som mal namontovany kodovy zamok-nakolko som mal v izbe viac,menej dielnu mal som tam nebezpecne veci...Kod vedeli iba ti co mali povoleny pristup
-
Bushido
Medium Professional
Ked si si ozaj istý, že veci ti berú oni, jednoducho nastraž pascu. Ako bolo spomenute označ to... prípadne nejaku finančnú hotovosť... Ked to ozaj zmizne a si si isty, že to boli tie deti, zaútoč na sestru ako ich vychováva... Pretože to robia rodičia v takom malom veku a jedine oni. Decka za to v podstate ani nemozu by som povedal... Len si daj pozor, aby si potom nezistil, ze si to niekde zabudol atd... neurob zo seba debila nakoniec.
-
qwerty-xyz
Re: Sestrine deti
kameru, webku a ficis, daj ju tak aby si videl izbu, ked ma aj diodku prelep ju a zacni nahravat v nejakom ruzumnom rzliseni ktore nezerie az tak vela pamate, proste vsetko co sa deje. Zistis ktory z tych malych smradov ti to vezme. Ked mam pravdu povedat mne keby niekto zobral USB umlatim ho hoci aj s novym casom. Ked zistis kto to z tych dvoch bol, tak mas na vyber. Slusna cesta, povies segre ze deti kradnu, povies ktore, ona povie ze dobre ze im dohovori a nabuduce ti zmizne aj PC z ktoreho pises. Druha varianta,chytis maleho das mu po zadku, ono sa rozreve pojde za mamou a ty povies ze nevies preco place. Budes bavit debila aj ty, tym vznikne take nieco ze zasran sa ta bude bat lebo od teba dostal. Moze ti to byt u prdele tvoje deti to nesu a pokoj mas. Pretoze sa ti uz budu bat ist do izby. Je to trochu drasticke ale ked 3-6 rocnemu decku nieco budes vykladat a niesi jeho rodic tak je fest pravdepodobne ze ta vysmeje a na JUST urobi toto co nechces. Radsej si vytvorit u nho pocit strachu z teba, tvojich veci a tvojej izby. Je to brutal ale pomoze to. Raz sa popalis, druhykrat do ohna ruku nedas . . .zelovoc napísal:Ahojte. mam taky kuriozny problem, v skratke to, ze sestrine deti ak pridu na navstevu mi neustale nieco vezmu, ukradnu. najprv to bolo potitko (to po velkom zdzubani na vsetky strany odo mna vratili) ale potom mi zmizol polarizacny filter, usb kluc, naposledy slnecne okuliare. neviem co s tym robia, ked sa ich na to opytam vsetko popru. som uz poriadne nasraty, ale ked sa sestry opytam ci nahodou z tych veci niektore nevidela tak sa len posumeje. proste vsetci ma ignoruju. izbu zamknut nemozem lebo otec tam chodi na net a aj keby, nedokazem to ustrazit hocikedy ked pridu.
Tak sa ucia deti . . .
Ked tu ma niekto ine psychologicke riesenie ktore zaberie, prosim, ja som detsku psychologiu nestudoval. (zatial, ked si najdem cas mozno precitam knihu nejaku o tomto)
Frikso: dufam ze to nemyslis ako ten smajlik
!!!
V jednom starsom filme (nepamatam na nazov) niekto v triede ukradol spoluziakovy 20 Kčs. Aby to deti brali vazne, ucitelka zavolala obecneho policajta a ten dal do prazdnej miestnosti nadobu s vodou a nahovoril detom ze kto to ukradol a namoci si do tej tekutiny ruky, ocerneju mu!! V miestnosi nikto okrem deti nebol a vchadzali a vychadzali z tade deti po jednom s mokrymi rukami. Az jeden chlapec vysiel so suchymi rukami... [sa bal namocit si ich]! Neviem, ze ci sa ti to bude chciet vyskusat...
V jednom starsom filme (nepamatam na nazov) niekto v triede ukradol spoluziakovy 20 Kčs. Aby to deti brali vazne, ucitelka zavolala obecneho policajta a ten dal do prazdnej miestnosti nadobu s vodou a nahovoril detom ze kto to ukradol a namoci si do tej tekutiny ruky, ocerneju mu!! V miestnosi nikto okrem deti nebol a vchadzali a vychadzali z tade deti po jednom s mokrymi rukami. Az jeden chlapec vysiel so suchymi rukami... [sa bal namocit si ich]! Neviem, ze ci sa ti to bude chciet vyskusat...
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
-
vladenko007
VIP
Normalne toto by som si kupil a zapol nahravanie a zapichol na take miesto aby bolo vidiet co najviac.
No keby ukradli aj to slahlo by ma.
http://foto.bazos.sk/inzerat/2066478/PE ... OU-4GB.php
No keby ukradli aj to slahlo by ma.
No a co ked sa im zaluby pekne lesknuce sa pero a FUC, uz nebude a mas po nahravke...!!vladenko007 napísal:Normalne toto by som si kupil a zapol nahravanie a zapichol na take miesto aby bolo vidiet co najviac.
No keby ukradli aj to slahlo by ma.![]()
![]()
![]()