problém s bootovaním XP

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
pemix
Light Expert
Light Expert

problém s bootovaním XP

Príspevok od používateľa pemix »

Zdravím,

mám problém s ktorým som sa ešte nestretol...
mám naformatovaný disk....a chcel som si ísť nainštalovať xp...tak ako už miliónkrát...ale tentoraz vložím cd do mechaniky...napíše mi, že počítač zisťuje konfiguráciu hardvéru...a tam to sekne..zrazu už iba čierna plocha...kontrolka bliká...ale mechanika nepracuje...podotýkam, že som skúša 2 rôzne inštalačné cd a aj 2 mechaniky...aj 2 rôzne disky
Suffel
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

reset bisou? si asi neskusal ze?.. tak vyskusaj..

//autoeditácia príspevku ( 08 Aug 2009, 13:58 )
inak este ma napadlo ked ti zistuje hardvere tak vypise ti tam aj ten HDD?
pemix
Light Expert
Light Expert

no tak som vyskúša reset biosu...a už už som sa tešil...lebo dostal som sa ďaej pri inštalácii...až k procesu..kopírovania súborov....nakopírovalo mi systém...a tak išiel ten klasický reštart....a potom už mala naskočiť obrazovka s grafikou, že do konca inštalácie ostáva 39 minút..atď atď...to však už nenabehlo..a tu to končí..zase nabehne len čierna obrazovka....:(
....a

a to s tým diskom...nie...iba napíže že zisťujem hardverovu konfguráciu vášho pc...a čierna obrazovka bola....no ale ako vravím....teraz už ma to pustí ďalej..ale zase len o ten jeden krok...kopírovania súborov potrebných pre inštaláciu windowsu.. : (
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

hm takze ide restart a po nom nic zase zamrzne? dobre tomu chapem? hm no ak si skusal menit aj disky a aj cd-cka s XP-ckom tak potom jedine problem v doske.. kedze reset biosu pomohol..
pemix
Light Expert
Light Expert

jj......a čo sa týka dosky...nemôžeš byť konrkétnejši o aký problém by mohlo ísť..alebo ju môžem rovno zahodiť :-d :-D...

proste nedokážem nainštalovať windwos ani na jeden disk....už som teraz aj nainštaloval....a bol v ňom!!!!!!!!!!!...ale po reštartovaní kompu (kvôli ovládačom)....som sa do win už neodstal..iba čierna plocha nič viac :(
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

pockaj pockaj ako si ho nainstaloval? normalne?? a ake mas na mysli ovladace?.. inak mohol by si napisat typ dosky..
pemix
Light Expert
Light Expert

okey, ešte raz ....

typ matičnej dosky je MSI 649 - NEO V

....
mám 2 disky...jeden 320 gigovy ..ktorý je plný dát....druhý 250 gigový ....prázdny...
ten som naformatoval a chcel som si naň dať windows...a potom ubuntu.....

...všetko som to začal robiť kvôli nevysvetliteľným problémom s mechanikou...nechcela mi čítať dvd dlhodobo...proste..načítala mi raz jedno dvd a ďalšie už nie..musel som reštartnúť....tak mi načítala zase jedno dvd..a ďalšie nie... (skúšal som 2 mechaniky..obe robili to isté)....

no ale poďme späť...vložil som do romky...teda klasicky bootovacie cd windowsu XP....a robil ...v biose všetko nastavené, že prvý boot mechanika v poriadku....
no a inštalácia sa rozbehla....napísalo mi, že ......stisknutím klávesy spustíte inštaáciu...dal som enter...a tak ti nabehne kontrola konfigurácie hardvéru..no mne nabehla iba tá veta..že prebieha kontrola nič viac....

potom po tvojej rade reštartovať BIOS....som sa posunul v inštalácii trochu ďalej a síce ...už mi nainštalovalo wiindows....ale keď som si po inštalácií windowsu...(už riadne v ňom spustenom) inštaloval klasicky drivers pre zvuk grafiku a podobne....(to som si myslel, že už je pohoda a všetko klaplo)...tak som reštartoval komp...a druhýkrát mi windows nenabehol..zase len úvodné logo windowsu...a potom čierna obrazovka....a počítač sa tvári, že pracuje, pretože kontrolka bliká...to je všetko... a toto všetko som skúšal....s jednym diskom..druhým diskom...dokonca som nainštaloval aj UBUNTU...a aj mi ho nainštalovalo..ale nespustilo....na začiatku mi vypísalo nejakú hlášku, že GRUP eror loading...alebo tak nejak..neviem ubuntu som riešil prvý raz...

dúfam, že som ťa neunudil :-)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

a skusal si safe mode??alebo live cd??
pemix
Light Expert
Light Expert

jj teraz fungujem na live cd ubuntu...a fičí aj mechanika
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

a ten safe mode hmm :)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

no ja to vidim na tu dosku.. kedze ti necitala CD-romka tak mozes mat nieco s doskou no ale presne co to moze robit netusim.. aj ked mas ubunt ale spustas ho cez live CD.. ale on musi ist aj normalne a ked nejde tak niekde tam musi byt chyba.. no neviem ale mam pocit ze si skusil uz asi vsetko.. a ked to robi ta doska tak s tou si asi ani nepomozes..
Napísať odpoveď