Sietova IP kamera

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Sietova IP kamera

Príspevok od používateľa viper1993 »

Zdravim,
uz som z toho na nervy a zatial ste mi tu vzdy poradili tak to skusim aj tento krat.

Mam takyto problem:
Mam IP kameru Samsung SCC-C6475. Dalej uz dlhsie mam router Draytek Vigor 2600VGST. Chcel by som tuto kameru pripojit k routru tak, aby sa na kameru dalo pripojit cez internet. Lenze moj problem je ze kamera sa v sieti vobec neda najst. V manuali bolo pisane ze mozem vyskusat ju pripojit krizenym kablom priamo k PC, to som skusil a nerobi to nic, ked pripojim kabel sietovka stale pise Sietovy kabel odpojeny a nic sa nedeje. Cim toto moze byt? Nie je lahke opisat co mi to presne robi ale ono to nerobi nic :D. Ked je kamera v elektrickej sieti tak normalne funguje, toci sa a snima obraz. Ak som na nieco dolezite zabudol co by bolo dobre vediet tak rad doplnim.

V prilohe prikladam Manual ku kamere a aj softver ktory by ju mal v sieti vyhladat. Uz 2 dni sa s tym mordujem tak dufam ze niekto pomoze.

Vopred dakujem za rady.
Prílohy
manual_softver.zip
(4.99 MiB) 49 stiahnutí
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

z toho co si napisal - a co tak ju napojit k PC (routru) ked je aj v elektrickej sieti? :)
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

k routru som ju samozrejme skusal tiez zapojit, bez vysledku, ako keby tam ani zapojena nieje, na routri ked zapojim do konektora P1 tak by sa mala rozsvietit kontrolka P1 ale ani ta sa nerozsvietila, cize ako keby tam zapojena nebola

edit: ak si to myslel tak ze aby bola sucasne aj v elektrike aj v PC tak to som tak samozrejme mal :)

//autoeditácia príspevku ( 12 Aug 2009, 0:54 )
Zdravim, tak uz mam kameru druhu, funkcnu a s nou aj dalsi problem. Cez LAN sa viem do kamery dostat bez problemov, ale chcem aby sa do nej dalo dostat cez internet. V LAN ma kamera IP 192.168.2.4 a HTTP port: 80 a Video port: 4321

Skusal som uz rozne navody s presmerovavanim portov a ked aj presmerujem tak nakoniec ked zadam vonkajsiu IP routra tak ma to hodi do routra namiesto kamery. Kde je chyba nevie niekto?

Ak by mi niekto vedel dat podrobny navod ako spojazdnit kameru ktora teraz je len cez lan aj cez internet tak budem rad a vdacny.

Dik
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

chyba je v tom, ze port 80 uz vyuziva management tvojho routra, tak musis nastavit, aby sa trafika presmerovala z nejakeho ineho portu na port 80 na IP kamere

napr :

Kód: Vybrať všetko

vonkajsia IP routra / port 60 TCP --> 192.168.2.4 / port 80 TCP
potom sa na tu kameru dostanes cez web sposobom http://vonakajsiaIProutra:60

snad tomu chapes :)

nechce sa mi citat navod, ale neni moznost nastavit tu kameru, aby pocuvala napr. na https (443 TCP) ? potom by si mohol pouzit ten.
Ak nie, tak pouzi ten "iny port"

co sa tyka toho video portu, ten tam je na to, aby kamera posielala video na nejaky server?
Medzi kamerou a serverom je internet?
Presmerovanie toho portu by nemal byt problem, tam pouzi klasicky port forwarding

vonkajsia IP routra / port 4321 TCP/UDP --> 192.168.2.4 / port 4321 TCP/UDP
- nenapisal si, ci to je TCP alebo UDP

//autoeditácia príspevku ( 12 Aug 2009, 9:39 )
tak mi to nedalo a pozrel som ten navod...na obrazku mas to, kde ten port mozes zmenit

zmen ho napr na 60 a potom nastav port forwarding na :

vonkajsia IP routra / port 60 TCP --> 192.168.2.4 / port 60 TCP

a ako som pisal potom sa na tu kameru dostanes cez web sposobom http://vonakajsiaIProutra:60

Tym "Video" portom si myslel ten TCP a UDP streaming port?
Prílohy
camera.jpg
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Zabudol som povedat ze kamera je toto uz uplne iny typ takze ked aj si pozeral ten navod hore tak to je ine, ale oni funguju na tom istom principe.

Presne toto co pises som spravil este predtym ako som sem v zufalosti pisal. :)

Najskor som to robil na porte 80, potom som ho dal na 8080, stale to iste, potom som dal zase 8000 a stale to iste.
Potom som zmenil aj IP kamery na 192.168.1.200 a stale to iste, cez tu vonkajsiu ip sa tam proste nikto nedostane.

Pripajam este ten druhy manual na TUTO kameru a aj screen routra a tej forwardovacej tabulky.

Ludia, ide tooo! (neviem co som spravil ale zrazu to ide) Kazdopadne dakujem vsetkym za rady :wink:
Prílohy
Forwardovacia tabulka
Forwardovacia tabulka
Setup Kamery
Setup Kamery
Setup Routra
Setup Routra
503365_manual.rar
Manual na tu druhu kameru
(4.53 MiB) 35 stiahnutí
meffisto
King
King

TCP 8000 mas dobre nastavene...UDP ti netreba
a ja sa ti na tu kameru dostanem...heslo si asi uz zmenil :)

Skusas z prace?
Mozno ides do internetu cez proxy a mate zablokovane do internetu ine porty.

//autoeditácia príspevku ( 12 Aug 2009, 12:36 )
tak super ze ti to ide
Prílohy
cam.jpg
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

jj heslo je uz zmenene, uz je to ok, spravil som host aj na dyndns.com cize ked sa mi aj restartuje router a zmeni vonkajsia IP tak to pojde aj tak

inak mne sa cez tu vonkajsiu IP do kamery dostat neda ale to je len detail, cez vnutornu to ide ok

//autoeditácia príspevku ( 13 Aug 2009, 14:14 )
tak mam zase jednu otazku, kazdy monitorovaci software chce odomna cestu k obrazu, priklad: /jpg/image.jpg

Nevie niekto kde zistim tuto cestu? V navode to nieje.
Prílohy
Toto
Toto
meffisto
King
King

v data sheete pre model Intellinet 550710 je toto:

Direct Image Access (http://camera/jpg/image.jpg) for better compatibility to 3rd party video surveillance software.

takze folder mas zrejme dobry.

skus este napr. /cgi-bin/video.jpg alebo /jpg/video.jpg
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

moj model je Intellinet 503365, a ten 550710 je jediny intellinet ktory je v ponuke tak som skusal podla toho ale nejde takze musim dat moznost kde si to vsetko upravim sam
meffisto
King
King

no ktovie ci to ta tvoja kamera vobec podporuje, kedze to vyzera byt funkcia navyse...pre podporu software, ktory neni dodavany priamo s kamerou.

ty asi budes musiet teda pouzit original.
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no asi to bude tak, ten original software mi funguje ale nema funkciu detekcie pohybu a to som hlavne od softwaru chcel tak som preto pozeral iny

kamera ako taka ma detekciu pohybu ale len taku ze odosle mail zo screenshotom alebo uploadne screen na ftp, no to mi moc nepomoze
Napísať odpoveď