repro 2+1

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
piton
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa piton »

No sak makovnik odporucil Z4, tak kde mas problem?
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

DejmiJohn napísal:Svätá pravda... mal som vežu s dvomi repro bedňami a ako som doma prvý krát počul Logitech X-540, ten zvuk z veže už nikdy nechcem počuť :D
ot: zalezi aj od toho aka veza, ja tu mam teraz kenwood nejaku uz starsiu (asi 6 rokov) a mal som doma sice logitech x-230, ale tak porovnat to nemozem. tie repro sa nechytaju ani z daleka na tu vezu :)
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Preco by kvalitne mali hrat len ozruty? omg.
Su repraky velkostou ako bezne vacsie 2.0 k PC, ale kvalitou tisice kilometrov inde.

S vezou tiez suhlasim. Bezne veze okolo 8-10tis. co sa dakedy predavali, hrali ovela lepsie ako repro k PC.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Makovnik - pochopil si moj prispevok z inej strany ako bol mysleny, ale neva, kazdy mame svoj pohlad na vec. Plnohodnotne vyuzit = vyuzit na vsetko, co od reprakov cakam. Konkretne hentie na hudbu nevyuzijem, a repro iba na filmy su mi na dve veci (kedze na film mam cas zrovna tak vecer, kedy pustat repro nemozem). Tiez je mi jasne, ze v beznych podmienkach vacsiny z nas (tj byvanie v bytovom panelaku) je nejaka honba za vykonom zbytocna, rovnako ako vyssi vykon nehovori nic o kvalite.

A ku kvalite reprodukcie - dam ruku do ohna za to, ze ked si bezne stereobedne v prijatelnej cene aj velkosti (k pc) vypocuje clovek, co pocuva zanre ako hiphop, dance - tak sa mu ten zvuk jednoducho pacit nebude - kedze on nepotrebuje vernost reprodukcie, ale len basy kvoli rytmu. V takomto pripade sotva porazis smejdny plechovy zvuk 2.1 repro.

No a k spominanej mp3 - vytrhol si utrzok z celkoveho kontextu, takze nema zmysel to nejak komentovat - s tym co si napisal suhlasim, aj ked si pisal o inom :)

V skratke - na to, aby malo zmysel sa bavit o vybere repro a ich kvalitach, je dobre poznat naroky pouzivatela - ucel, hudobny styl, zvukovy zdroj a v neposlednom rade cena a priestorove moznosti pre umiestnenie. Cela tato tema stavia a zaroven pada na "hadke" 2.0 vs 2.1, na co autor asi zvedavy nebol :)
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

To fakt neviem ako inak to mohlo byt myslene a hlavne to o MP3.

Ci je to tym mylnym pojmom, co sa tu oblubene pouziva "audiofil" a za tym kazdy vidi cloveka, co si na aparate za mela pusti vinyl alebo cim.

Vobec to nie je hadka 2.0 vs 2.1, to je blud. Toto uz je debata pre zainteresovanejsich ludi a nie toto forum a ani tak sa ti ludia nezhodnu, casto je to vec osobnej preferencie.

Ruku do ohna by som v tvojom pripade nedaval, aby si o nu neprisiel :)
Ja pocuvam 90% casu trance/house a odnoze a kvalita je prvorada a sakra to pocut.

Ozaj, a co vsetko teda cakas od reprakov?
KoCi
Darca
Darca

Dobra otazka, na ktoru mozno ani neviem odpovedat :) - ale pokusim sa ti odpovedat na otazku, co cakam od repro urcenych pre pocuvanie hudby. Pre filmy a hry je to zase inak.

Cakam od nich tolko, aby som v hudbe vnimal aj drobne detaily, aby basy, ci ine spektrum nehralo na ukor ineho frekvencneho pasma, aby prednes bol cisty, jasny a zrozumitelny, aby bubny hrali ako bubny, gitara ako gitara, klavir ako klavir a hlas spevaka ako zivej osoby. K tomu pozadujem, aby som bol sucastou hudby ktoru pocuvam, nielen akymsi posluchacom koncertu 300 metrov od uzavretej haly. Z hudobnych zanrov preferujem instrumentalne skladby, teda tuc-tuc je minimum.

Z vyssie uvedeneho je ti asi jasne, ze ja ako bezny smrtelnik s beznymi podmienkami nemam lepsej volby na odposluch hudby, ako sluchadla. Jedine co sluchadlam chyba je to, ze nedokazu hudbu preniest do kosti.

Z toho co pisem, je ti asi zrejme, ze som iny (a nehanbim sa za to :D) nez vacsina prispievatelov v tejto teme, ze mam ine naroky, ale zaroven chapem nazory a priority druhych. Tvoje rady a nazory som nikde neodsudzoval, len su mierene nespravnym ludom. Nedokazes akceptovat "potreby" druhych, stojis si len za tymi svojimi.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No musim vypichnut presne toto:
KoCi napísal: Cakam od nich tolko, aby som v hudbe vnimal aj drobne detaily, aby basy, ci ine spektrum nehralo na ukor ineho frekvencneho pasma, aby prednes bol cisty, jasny a zrozumitelny, aby bubny hrali ako bubny, gitara ako gitara, klavir ako klavir a hlas spevaka ako zivej osoby....
.... nemam lepsej volby na odposluch hudby, ako sluchadla. Jedine co sluchadlam chyba je to, ze nedokazu hudbu preniest do kosti.
Vidim to tak isto ako ty. Toto presne ti poskytnu aj repraky. Lenze si take este nepocul. Sluchadla ponukaju vzdy aj nieco ine, v niektorom pohlade aj viac (ale nie tie v cene do 4-5tis. Sk) a to je dojem "okamziteho" zvuku a priestoru bez odrazov a podobne, ale kvalitne repraky sa pocuvaju prijemnejsie ako sluchadla.

Kazde repraky by mali hrat tak, aby bolo jedno, ci hras hru, pozeras film alebo pocuvas hudbu. Na film staci maximalne tak pridat basy, to sa vzdy da, na hry mozno viac vysok, ale tu existuje EQ.

Moje nazory su take, aby ludia nezili vo falosnych predstavach, ze kdejake plastove smejdy su vrcholom kvality a blaha, ale aby sa spamatali a poobzerali sa aj niekde inde. Preto ich tu nemozem liskat, ze toto je fajn, toto si kup, odpadne ti z hluku hlava, dobre to bucha, to je pre teba.
Minimalne 90% ludi v nejakej vekovej kategorii ma zhodny sluch, takze reci, ze niekto pocuje lepsie kvalitu a podobne zvasty su uplnymi nezmyslami. Preco si potom nikto teraz nekupuje ciernobiele televizory? alebo preco im nestaci telefon s 1MB pamate a displayom 40x50 bodov?

Ako jedinu potrebu ludi, co tu vidim je schopnost vmestit sa do rozpoctu, lebo co sa tyka kvality zvuku/prevedenia/velkosti/vzhladu atd... je tu kvantum inych moznosti. Lenze jednak su ludia lenivi hladat a jednak maju prizemne naroky a je im jedno, co za svoje peniaze dostanu.
KoCi
Darca
Darca

Viem ze mi to poskytnu aj repraky, ale na take nemam prostriedky + tak kvalitne repro umiestnit do nesymetricky zastavanej izby je hriech :) Zo sluchadiel pouzivam Sennheiser HD595, co sice nepatri k spicke ani zdaleka, ale za slusny nadpriemer pre domaci odposluch sa to povazovat da.

Chvilu sa odputaj od pocitu, ze ludia by mali mat to najlepsie. Skus sa na to pozriet zo strany - toto ludom postacuje. Ked im to postacuje, naco ich silou mocou tlacit inde? Vsimni si, kolko je na drhu znaciek, modelov, prevedeni - ani jedna z nich by neexistovala, keby o ne nebol zaujem - a o vacsiu cast zaujmu sa postaraju prave tito nenarocni spotrebitelia. Aj v autach mas diametralne odlisnosti, co sa ceny, vzhladu, vykonu a kvality tyka, no kazdy preferuje nieco ine - niekomu je vyssi komfort ukradnuty aj ked na to ma - chce sa proste iba previezt do obchodu a s5, a usetrene peniaze pouzije na nieco co ma pre neho vyssiu prioritu. U vsetkeho je to tak. Aj pri potravinach. Zmier sa s tym.

K poslednej vete dodam uz len tolko, ze okrem kritiky co je zle, som nevidel od teba jeden tip co odporucas (okrem jednej velkej neznamej, co ti hra doma)

edit:
Makovnik napísal:Minimalne 90% ludi v nejakej vekovej kategorii ma zhodny sluch, takze reci, ze niekto pocuje lepsie kvalitu a podobne zvasty su uplnymi nezmyslami.
Pocuje/nepocuje, +/- zhodne su len frekvencne pasma, ktore o kvalite ako takej nevypovedaju. Ale zase plati to, co som napisal o narocnosti - preco niekomu nevadi mp3 s datovym tokom 128kbps, a inemu je malo aj 192? Zase - je to len o narokoch :)
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak HD595 uz hej, to uz za nieco stoji. Ak by si mal kupit porovnatelne kvalitne repra, tak minimalne 25litrov/par. Vyber sluchatok chvalim.,

Ano postacuje, a preco? To som uz pisal. Ludom staci hocico, lebo sa im nic nechce, majoritna vacsina je unudena a nic sa im nechce. Maju zvyk na nekvalitu v comkolvek, audio nie je vynimkou. Hlavne, ze maju vnutorne presvedcenie, ze naopak, dostavaju to najlepsie, co mozu mat. Lenze k tomu vsak musia aj nieco urobit, ale tato debata sem nepatri.

A dalsie ano, divim sa, ze niektore "znacky" existuju.

Keby si lepsie cital, tak by si videl aj tipy, kde nieco odporucam. Aj ked casto ani nie, lebo je to zbytocne (po skusenostiach) I tak by si to dotycny nekupil, tak naco ja budem stracat cas a prehladavat web, ked on si nie je ani schopny pomaly tie linky potom prezriet a pouvazovat nad nimi.

Co sa tyka kvality nekvality 128/192 a i., stale je to o tom, ze kto nepocul lepsie... ta ista pesnicka.
KoCi
Darca
Darca

128/192 - nie je to nedostupne riesenie - pre nikoho, napriek tomu stale najdes kopec ludi co sa pozru na teba jak na blazna, ked im omielas ze 128 sa neda pocuvat. Konkretne kamarata mam takeho, co nechape co proti 128 mam, ze vsak to je SKORO to iste - pocuje rozdiel, uvedomuje si rozdiel, ale nestoji mu za to sa tym zaoberat - kvalita je u neho prilis nizka priorita - podstatny je rytmus. Co tam po tom, ze su vsetky zvuky zliate dohromady tak, ze ma problem od seba rozoznat aj jednotlive nastroje. Kazdy mame na vsetko ine naroky, stopro aj u teba existuje oblast, kde sa nad kvalitou nerozplyvas, aj ked mas moznost realne dostupneho vyberu ;)
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ano iste je niekde aj moj strop, len zatial som ho neobjavil, lebo v takej cenovke som sa este nepohyboval.

Samozrejme, su naroky rozne, asi kto je ako zhyckany vo svojej oblubenej oblasti.
Niekto zere salamy za 5korun/10dka niekto si musi dat parmsku sunku.
Ale preco nezaplatit 6 a dostat aspon kvalitu za 10, len niekde schovanu, nie v regale rovno pred ocami?

Na com hram, mozem poslat len foto, http://213.215.107.199/fotoalbumy/242/8 ... 639ac4.jpg Skoda, ze aj zvuk sa neda poslat.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

všetci čo tu píšete máte pravdu, každý v niečom inom, ale máte

súhlasím že existuje množstvo reprákov, ktoré by hrali lepšie ako Z-4, lenže buď sú drahšie alebo sú väčšie a to už nemám kde dať :? alebo sú škaredé :oops:

niesom nejaký fanatik do hudby, nehrám sa celý deň s ekvalizérmi, hodím tam rock a 3 roky to nemením :lol:

z hudby počúvam hlavne LP (čiže dalo by sa povedať že rock ... a vlastne keď tak rozmýšľam tak iba rock), hiphop a dance počúvam fakt že málokedy

Ďakujem za vaše vyjadrenia :lol:

už som si objednal z-4
Napísať odpoveď