WIFI ROUTER

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
mobiloman
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

WIFI ROUTER

Príspevok od používateľa mobiloman »

Zdravim,
potreboval by som poradit pri vybere WIFI routra, potrebujem ho na pokrytie 3izboveho bytu, pouzivat sa bude na comp (sietovy kabel zatial GAYA v buducnosti mozno T-COM), notebook, obcasne mobil a PSP
chcem tam fajn zabezpecenie a dobry by bol uz aj standard n
Ide mi o nenarocnu obsluhu, spolahlive pripojenie a potesil by som sa aj nastaveniam ako prerozdelenie rychlosti medzi jednotlive zariadenia ale v cenovej kategorii ktoru vyzadujem a to do 70€ by som chcel asi moc.

Dik vopred za rady a take ze sak daj do googla alebo sak si pozri na alze si odpustite prosim.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Standard N je opat len dalsim pismenkom, neverim prilis realnemu zvyseniu prenosovej rychlosti, navyse v limite 70 eur mas na vyber pri N-ku len par zariadeni. Zabezpecenie WPA2, AES, TKIP, WPA-PSK..., uz maju aj tie lacne. Mal som sice problem s pripojenim dvoch notebookov a mobilu pri WPA2, pretoze jeden notebook musel byt vzdy zapnuty, aby isiel aj druhy notebook ci PC, netusim vsak preco, zrejme chyba firmware zariadenia, ktore mam (Canyon).

Rozdelenie rychlosti QoS byva, ale jeho funkcnost je dost otazna. Kedze v buducnosti planujes mozno prechod na DSL, tak by som sa pozrel po ADSL routroch, najlepsie nieco s podporou pre OpenWRT firmware (je to vlastne Linux) a pri OpenWRT ci ddWRT uz mozes o prerozdeleni rychlosti v pokoji hovorit, pretoze to hravo dokaze. Ak budes chciet nieco do coho hodis OpenWRT firmware, tak rozhodne ber zariadenie so 4MB a viac pamate, pretoze na tych 2MB zariadeniach to nebeha dobre. A ak by to malo este Atheros chipset, tak krasa. Zoznam podporovanych zariadeni si mozes pozriet tu: http://oldwiki.openwrt.org/TableOfHardware.html
Napísať odpoveď