Pocitacova zostava

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Pigesko
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

to KoCi: ehm ? nechapem :D

http://www.alza.sk/asus-m2a74-am-d126067.htm
http://www.alza.sk/gigabyte-m85m-us2h-d119016.htm
a mnoho dalsich...

to Rattata: ty si to zabil...cital si si vobec celu temu ? alebo aspon prispevok v ktorom som pouzil hx620 ?? ziadna grafika tam spomenuta nie je ! + to bola zostava z pohladu buducnosti...uz dnes niekomu nestaci 650 az 700W a nie to este za dva roky...

- takze bez si to tu precitat cele od zaciatku a potom reaguj na moje prispevky...
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dante3000rpm »

ako vidim pekne ste sa tu rozpisali :) ...som kus bol mimo..taze spet k teme.. chlapik(z okolia) co som ho pytal aby mi poskladal zostavu do 400 €.... mi poskladal taku co stoji 520 a pritom je horsia nez ta co pisal Pigesko ... lol... ten chlapik si tam dal kus prirazku takych 200 €... taze bud to vidim na alzu alebo este na Bazose su niektore PC lakave
ale chcem sa podakovat kazdemu co sa zapojil a prispel do diskuie :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

kup radsej z alzy ,na bazosi je kopa podvodnikov, a ked to kupis z obchodu tak mas este aj zaruku
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

Pigesko napísal:t

to Rattata: ty si to zabil...cital si si vobec celu temu ? alebo aspon prispevok v ktorom som pouzil hx620 ?? ziadna grafika tam spomenuta nie je ! + to bola zostava z pohladu buducnosti...uz dnes niekomu nestaci 650 az 700W a nie to este za dva roky...

- takze bez si to tu precitat cele od zaciatku a potom reaguj na moje prispevky...
Len tak z pasie, co takto sa zamyslet... ? Postol si sem prvu velmi dobru zostavu k teme, ktora je ale trocha slabsia a menej vyhodna ako moja. Potom reci reci reci od temy o buducnosti a potom si sem postol zostavu bez grafiky za 440 eur ci kolko.

Takze ja k teme som reagoval, chalan pisal ze chce co najvykonnejsiu zostavu do/okolo styristo eur, odvtedy sa na temu nevyjadril preto som sem dal zatial najvhodnejsiu zostavu na ktorej sa moze hrat nove hry a garantujem ti ze 4850 v pohode potiahne nove hry (na strednych detailoch) aj o dva roky a za to dam ruku do ohna... Kazdopadne je to nepodstatne lebo poziadavka bola co najvykonnejsia zostava teraz, ne o dva roky.

To ze ste tu zacali OT o niecom o com zakladatel topicu vobec nehovoril, za to ja nemozem a som zvedavy na tu grafiku ktora bude o dva roky pri tej zostave ktoru si postol pytat 620w.

Takze bez sa najprv zamyslet ako som prispevok myslel a potom reaguj na moje prispevky.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Pigesko - aaa hups? To v AMD su az taki babraci? Moc to okolo AMD nesledujem, no bol som v tom ze AM3 procesory su cisto DDR3 zalezitostou.

To davali do AM3 CPU radic aj pre DDR2 aj DDR3? Iste bolo ucelom zaistenie co najvacsej miery kompatibility, a teda mensiemu chaosu, ktory by AMD vobec neprospel (neskutocne caste menenie socketu nikomu nerobi dobre). U mna zaistili ale presny opak - mam v tom chaos :D .. asi by som si mal co to o AMD opat prestudovat, vsak s tym "robim" dpc :D

inak k teme o zdrojoch - 650-700W ak neplanuje pouzivat SLI/CF, alebo dualGPU riesenie - zbytocne :)
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

to KoCi: tiez som sa cudoval kedze taky intel o i7 + ddr2 zrejme ani neuvazoval :)

- za dva roky moze byt uz samozrejmostou 2TB hdd,samozrejme nejaky graficky zrut,vykonne procesory,chladenie asi na vsetko (snad aj na zvukovku :D ) 8GB ram (aj ked to ani v tej dobe nikto nevyuzije) atd atd...ak mate pravdu ze aj za dva roky nebude 650-700W zdroj potrebny tak je to len dobre a nebudeme zbytocne platit za zdroje ktore nevyuzijeme ale ak mam pravdu ja tak vam za dva roky tuto temu pripomeniem :wink:

a to ze v dnesnej dobre je potrebny 650-700W zdroj som nikde nenapisal...ten jeden krat co som ho pouzil v zostave bolo len preto lebo hned po prvej mojej zostave prisli komentare ze z pohladu "buducnosti" je am2+ a ddr2 nevyhovujuce...ale ukazte mi zostavu ktora bude nie priblizne do 400eur ale maximalne do 400eur tak ako si zakladatel temy ziada! a zaroven bude ta zostava pouzitelna aj v buducnosti. Jednoducho do dosky AM3 + ddr2 by som nikdy nesiel...a AM3 + ddr3 nie je dnes este najlacnejsie a jednoducho tych 1000Sk je v zostave do 400eur moc!

takze teraz to spravim tak aby ste uz nemali co vytknut:
http://www.alza.sk/amd-phenom-ii-x3-710-d109574.htm 104,18 €
http://www.alza.sk/gigabyte-ma785gm-ud2h-d134171.htm 71,75 €
http://www.alza.sk/4gb-kit-2x2gb-ddr3-d87517.htm 60,17 €

- hdd a skrinku pouzijem z mojho prveho prispevku nech sa lepsie porovnava
http://www.alza.sk/western-digital-cavi ... d70923.htm 47,66 €
http://www.alza.sk/pocitacova-skrin-coo ... 101344.htm 33,77 € + 5 € za 120mm vent.
- zdroj pouzity v mojej prvej zostave
http://www.alza.sk/pocitacovy-zdroj-cor ... d79840.htm 59,66 €

spolu - 383 € opat nevyslo na grafiku! :wink: pretoze bolo povedane ze chce zostavu maximalne do 400eur a davat do tejto zostavy grafiku za 17eur je snad vtip nie?

- puzil som odporucany procesor, najlacnejsia doska s AM3+DDR3,zdroj 450W ktory je sice v dnesnej dobe dostacujuci ale preco kupovat dosku z pohladu buducnosti a zdroj nie? (to su tie vase odporucania)...najlacnejsie pamate DDR3, bla bla bla...celkovo nepouzitelna zostava nie len v buducnosti ale dokonca aj v dnesnej dobe...

ps: s doskami AM3 + sloty pre DDR2 si tu asi niektori robia srandu...ved som to uz spomenul v predchadzajucich prispevkoch ale pre istotu to sem skopirujem lebo niektori reaguju a nemaju precitany ani zlomok z tejto temy. (tym nemyslim niekoho ineho len -> Rattata)

- no tak to snad nie...hlavne ze kupi dosku pre novy socket AM3 a bude tam mat sloty pre stare DDR2...tak si to vezmi do buducnosti (opat za cca 2 roky) - ano bude mat moznost vymenit stary procak za novy ale ako uz povedal KoCi DDR2 budu uz v tej dobe opat drahe (presne tak ako dnes DDR - dnes kupis najlacnejse aj to len KIT 2x1GB za 1 589,45 Sk kdez to DDR2 KIT 2x2GB dnes kupis uz za 1 324,31 Sk...mas o 2GB viac + minimalne dvojnasobna frekvencia) cize AM3 + DDR2 by bola asi ta najhorsia volba z pohladu buducnosti... len moj nazor.

btw nechapem preco sa tu hadame :) kazdy mame na danu vec rozlisny pohlad co je uplne normalne...nebolo by ale od veci zhodnut sa na jednej konkretnej zostave lebo v konecnom dosledku na zlu kupu moze doplatit len Dante :wink:

to Rattata: neber moje prispevky az tak vazne :) ono to mozno tak agresivne vyznie ked to citas ale osobne z oci do oci niekde pri poldecaku by to vyznelo uplne inak...
Filipito
Darca
Darca

naco mu tam silou mocou pchas am3 procak? am2 by plnohodnotne pri takejto zostave postacil a zostalo by na dajme tomu 4850 :wink:
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

to akoze ja ? :D si robis srandu nie ? ved ja od prveho prispevku tvrdim ze am2 uplne staci.......och ! :cry: weeee nakoniec ja tu budem za hlupacika (v podstate ako vzdy :? )
Filipito napísal:a preco si ho tam nedal? myslim ze na zostavu do 400 eur nni rozumne davat am3
//prve tvoja zostava bola ok len si tam dal trocha drahsi procak a preto tam nevyslo tych "par" eur na grafiku :)
VED ALE BOZE...NEVERIM... :slap: ty si si snad necital nic okrem mojho prveho prispevku vsak ? nebavim....
- procak za 100eur nie je podla mna drahy ani na zostavu do 400eur a k prvej zostave som napisal - "da sa usetrit na skrinke aj na cpu..." to uz sa ale musi rozhodnut on kde chce usetrit a kde priplatit...
Filipito
Darca
Darca

a preco si ho tam nedal? myslim ze na zostavu do 400 eur nni rozumne davat am3
//prve tvoja zostava bola ok len si tam dal trocha drahsi procak a preto tam nevyslo tych "par" eur na grafiku :)
///nebavis sa tak sa nebav premna zamna, ano cital som aj ostatne prispevky pisal si tam ze am3 je zbytocna , pokial viem ze ta zostava ktoru som sem dal je dobra tak netusim preco si ju upravil :roll:
-viac sa k tejto teme vyjadrovat nechcem.
Dante: Ked si nieco vyberies tak ti prajem aby ti to co najdlhsie vydrzalo :wink:
DAMON88
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DAMON88 »

lebo phenom II x3 v alze na AM2+ nemaju :wink:
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

pretoze phenom x3 am3 vooooooooooooooobec nema spatnu kompatibilitu s am2+ ze?? :roll:
Poker
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Poker »

A ta zostava co ste sem dali na akych nastaveniach by dala GTA IV a Armu 2 ?
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

podla toho ktoru zostavu z tejto temy myslis :) a uz tu asi nikoho nebavi odpovedat na otazky typu "ako na tom pojde GTA IV ??"
Poker napísal:Bud tu uplne prvu alebo tu poslednu od teba len z rafikou GTX 260
radsej napis aky mas rozpocet a nieco sa ti zlozi :)
Poker
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Poker »

Bud tu uplne prvu alebo tu poslednu od teba len z rafikou GTX 260
Napísať odpoveď