XP a Vista
-
Bo55
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
XP a Vista
čavte, chcem si vytvoriť server v notebook-u aby som mohol premiestnit z PC (XP) do Notebook-u (Vista) súbory. Lenže keď ich spojím káblom tak sa nič nedeje. Ani PC a ani NB sa nenajdu. Skusal som zmenit aj ip adresy ale aj tak nič. Čo stým mám robiť?

-
Jancuk
Professional
co ak by si spravil ftp server na jednom z nich ? napr pouzi quik ftp server
http://www.pablosoftwaresolutions.com/h ... erver.html
http://www.pablosoftwaresolutions.com/h ... erver.html
http://sk.wikipedia.org/wiki/Krútená_dv ... ss_link.29
"Opinguj" si jeden PC z druheho a zisti, či sa vôbec sieťovo prepojili.
Otvor si CMD (vo viste napíš do vyhľadavania v ponuke štart CMD a stlač enter), napíš ping "IP druhého PC"
"Opinguj" si jeden PC z druheho a zisti, či sa vôbec sieťovo prepojili.
Otvor si CMD (vo viste napíš do vyhľadavania v ponuke štart CMD a stlač enter), napíš ping "IP druhého PC"
-
Sphinx
Addict
z xp na vistu to nejde .. neviem preco ale nejde uz som sa pytal viacerych spravcov siete .. z visty na xp ano .. kruteny je taky ze ma poprehadzovane farby na jednej strane voci tej druhej .. ale to neries je jedno ci mas obycajnu utp alebo kruteny .. nove sietovky to rozpoznaju a nemaju problem .. nemas firewall?? alebo nejaky antivir?? daj zdielat HDD a napoj sa na danu IPBo55 napísal:pingnúť som skúšal ale aj tak nič
-
Bo55
Medium Expert
mam AVG 8.5 internet security, ja som skusal dat zdielat neaky priecinok ael nic sa nedialo. U bratranca som dal zdielat a pekna ma nasiel. A tuto nwm prečo to nejde.
//autoeditácia príspevku ( 15 Aug 2009, 21:30 )
ozaj este niečo, mam aj wifi router...cez to by sa to nedalo dat zdielat? mam to napojene takto ... T-com modem > Wifi router > a kablom do PC, NB sa samozrejme napaja na wifi.
//autoeditácia príspevku ( 15 Aug 2009, 21:30 )
ozaj este niečo, mam aj wifi router...cez to by sa to nedalo dat zdielat? mam to napojene takto ... T-com modem > Wifi router > a kablom do PC, NB sa samozrejme napaja na wifi.
-
Bo55
Medium Expert
DHCPmám zapnuté. 
Mne už z tej blbej visty fakt j**e. Nepustí ma ani do zdielaného priečinka.
Ešte tam mám kolónku Virtual Server.
//autoeditácia príspevku ( 15 Aug 2009, 23:52 )
A ešte niečo, nainštaloval som teraz LLTDP na PC (XP) a na Viste som dal v centrum sietí zobraziť celú mapu. Našlo mi tam moj PC a wifi router. Ale zdielanie aj tak nejde.
//autoeditácia príspevku ( 16 Aug 2009, 11:01 )
A ešte niečo,
na PC (XP) mi NB tiez ukazuje ale neviem sa naňho napojiť.
//autoeditácia príspevku ( 16 Aug 2009, 21:02 )
PLS PORADTE !!! súrne to potrebujem

Mne už z tej blbej visty fakt j**e. Nepustí ma ani do zdielaného priečinka.

Ešte tam mám kolónku Virtual Server.
//autoeditácia príspevku ( 15 Aug 2009, 23:52 )
A ešte niečo, nainštaloval som teraz LLTDP na PC (XP) a na Viste som dal v centrum sietí zobraziť celú mapu. Našlo mi tam moj PC a wifi router. Ale zdielanie aj tak nejde.
//autoeditácia príspevku ( 16 Aug 2009, 11:01 )
A ešte niečo,
//autoeditácia príspevku ( 16 Aug 2009, 21:02 )
PLS PORADTE !!! súrne to potrebujem
Zdieľanie tlačiarní a adresárov funguje z xp na vistu a naopak. Jediné čo mne nefungovalo bolo zdieľanie celého disku.Sphinx napísal:z xp na vistu to nejde .. neviem preco ale nejde uz som sa pytal viacerych spravcov siete .. z visty na xp ano ..
Bo55:
Nastavenie zdieľania medzi xp a vistou, pomocou kríženého kábla (priamo medzi dvoma PC) alebo medzi dvoma wifi kartami (nemám odskúšané).
Nastavenie PC s OS Windows xp.
štart/ovládací panel/sieťové pripojenia/sieťový adaptér (wifi alebo rj45)/PTM/vlastnosti/internet protokol TCP/IP/vlastnosti
IP: 192.168.6.1
maska: 255.255.255.0
ovládací panel/systém/názov počítača/
Klikni na zmeniť a v členstve/pracovná skupina napíš názov pracovnej skupiny napr. WORKGROUP a klik na OK.
Klikni PTM na priečinok, ktorý chceš zdielať a klikni na zielanie a zabezpečenie. V sieťom zdielaní a zabezpečení zaškrtni: zdielať tento priečinok na sieti a povoliť užívateľom siete meniť moje súbory. Zadaj názov priečinka, ako sa bude zobrazovať v sieti a klikni na ok.
Reštartuj PC
Nastavenie PC s OS Windows vista.
štart/ovládací panel/centrum sietí/spravovať sieťové pripojenia/sieťový adaptér (wifi alebo rj45)/PTM/Vlastnosti/internet protocol version 4/vlastnosti
IP: 192.168.3.2
Centrum sietí:
Pri názve svojej siete klikni na prispôsobiť a typ umiestnenia zvoľ na súkromné.
Zdielanie a zisťovanie nastav takto:
Zisťovanie siete ZAPNUTÉ
Zdielanie súborov ZAPNUTÉ
Zdielanie verejných priečinkov ZAPNUTÉ
Zdielanie tlačiarní ZAPNUTÉ ak nechceš zdielať tlačiarne tak VYPNUTÉ
Zdielanie chránené heslom VYPNUTÉ
Zdielanie médií ZAPNUTÉ
štart/ovládací panel/systém/rozšírené systémové nastavenia/názov počítača/zmeniť a do poľa pracovná skupina napíš názov pracovnej skupiny ako v XP. V mojom prípade WORKGROUP a klikni na ok.
Klikni PTM na priečinok, ktorý chceš zdielať a v menu vyber Zdielať.
Vo vysúvacom poli so zoznamom vyber EVERYONE a klini na pridať.
V úrovni povolení pri Everyone zvoľ spoluvlastník a klikni na zdieĺať.
Reštartuj PC.
Sieť by mala byť nastavená.
Keď sa chceš pripojiť z XP na zdielaný priečinok na Viste.
štart/ovládací panel/suieťové pripojenia/miesta v sieti
Keď sa chceš pripojiť z Visty na zdielaný priečinok na XP.
štart/ovládací panel/centrum sieti/zobraziť počítače a zariadenia (chvílu počkaj kým sa načíta sieť a mal by si vidieť PC s OS XP.
Zdielanie funguje aj keď máš prepojený PC cez kábel s routerom a NB cez wifi na router.
Musíš však nastaviť pre oba PC aj NB pevné ip adresy. Na routery vypni dhcp.
Nastavenia sietových kariet potom budú vyzerať takto:
IP:192.168.3.1 resp. 192.168.3.2
brána: 192.168.3.1 (brána je adresa tvojho routera t.j. ak adresa routera je napr. 192.168.0.1 napíšeš ako bránu 192.168.0.1. Musíš však potom zmeniť aj IP adresy na napr. 192.168.0.5 a 192.168.0.6)
preferovaný server DNS> 192.168.3.1 (znova zadáš adresu routera)
Ak sieť nebude fungovať vypni na oboch PC firewaly a skús znova.
Mne pri týchto nastaveniach funguje sieť medzi XP a vistou aj cez krížený kábel ale aj cez router, na ktorý sa pripájam z NB cez wifi a z PC cez priamy kabel RJ45.
Ak by nefungovalo náhodou zdielanie konkrétneho priečinka, malo by fungovať zdielanie verejných priečinkov (vista) resp. zdielaných dokumentov (XP).