padanie Wifi
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Sh4d0W: Som rad, daj teda este dalsie info, ze ci to slape.
Snajper2: Ked si pripojeny cez kabel, tak nemas vypadky??? Ak ti zmizla wifi siet, tak moze byt problem s routrom, mozno by to chcelo skusit zmenit kanal, sifrovanie a ak by ani toto nijak nezmenilo spravanie sa, tak potom zrejme len reklamacia.
Snajper2: Ked si pripojeny cez kabel, tak nemas vypadky??? Ak ti zmizla wifi siet, tak moze byt problem s routrom, mozno by to chcelo skusit zmenit kanal, sifrovanie a ak by ani toto nijak nezmenilo spravanie sa, tak potom zrejme len reklamacia.
ahojte ide o moju pomoc je to trochu off topic, takze idem si kupit iphone a chcem mat doma wifi ale na pc chcem mat kabel a iba na iphone chcem mat wifi no a mam vyhliadnute 3 routre jeden je nejaky SMC za 30 € mrnavy v nasom meste ho predavaju potom ASUS WL-520gC router 125Mbps + switch alebo ASUS WL-520gU Broadband router + switch ,no a problem je ze neviem ci budem mat moct kabel na pc a wifi na pc lebo na wifi sietovku prachy nemam ,lebo chcem mat co najlepsi signal v dome...aby dosiahol vsade, mame rodinny dom a mam na streche smerovac s routrom ktory ty svinary z misnetu zakodovaly a tak musim kupit router, z strechy mi ide kabel potom adapter na antenu aby mala stavu a este do pc a ci nebude treba nieco nastavovat v pc ked budem mat cez router este kabel, a tak a ci sa to bude datspravit aby som mohol mat pripojenie na internet pc cez kabel a mobil cez wifi prepacte za to zrozumenie ale ponahlam sa odfotit to nemozem lebo som v zahranici a ak je to mimo temy tak ospravdlnujem sa
Hojko: EDITED....
Hojko: EDITED....
-
hojko
Site Admin
Asus_: Zrozumitelne by to bolo, keby si sa naucil pouzivat interpunkcne znamienka, cize by si pouzival ciarky, bodky, vykricniky ci otazniky, aby sme hlavne vedeli, ze kde sa konci a zacina nova veta, pretoze by sa to o dost lepsie lustilo. Takze si to skus nejak opravit a ked to budem vediet dekodovat, tak ti rad pomozem.
-
hojko
Site Admin
Podla toho co pises, tak mas pripojenie zrejme cez wifi. Nakolko sa vacsinou za tieto pripojenia platia tazke prachy, tak pocitam, ze mas zariadenie od nich plne zakupene, teda si ho cele financoval + platil si za instalaciu. Zariadenie je teda tvoje a ich povinnostou je spristupnit ti ho. Jednoznacne by som ziadal o spristupnenie zariadenia.
Ak mas na streche zariadenia z ktoreho ti ide do pocitaca sietovy kabel, tj. RJ45 konektorom, tak by problem nemal byt ziadny. Vytiahnes kabel z pocitaca a pripojis ho do WAN portu routra, ktory si kupis. Nastavis si IP adresy, cize IP, Masku, branu a DNS, ktore zadas do routra, zapnes vysielanie wifi, nastavis si zabezpecenie pri wifi, aby sa ti nepripajali susedia na tvoju siet, napriklad pomocou WEP alebo WPA/WPA2, odporucam vsak ist do WPA2 alebo aj WPA a zadas heslo. V nastaveniach este mozes zapnut DHCP server, potom to ulozis a hotovo.
Skusis sa notebookom ci iPhonom pripojit na siet, zrejme to vypyta heslo, ak ju zabezpecis ako som pisal. Ak bude treba nastavit IP adresy a podobne, tak v pripade, ze si povolil DHCP server, tak aj v nastaveni notebooku, telefonu ci PC si daj DHCP, teda vsetky nastavenia si ziska automaticky. Pocitac mozes pripojit sietovym kablom, cena takehoto kabla je par eur, napr. 5 metrov dlhy kabel bude stat odhadom tak 3-4 eura. Kabel zapojis do routra do jedneho z lan portov, napriklad LAN1 ci LAN2 a potom do sietovej karty pocitaca.
Pozeral som zariadenia, napriklad Asus WL-520gU je zbytocne drahy a pre teba nevyuzitelny, pretoze chces mat siet a zrejme nic viac. Za nejakych 30-40 eur zozenies zariadenia, ktore ti plnohodnote postacia, takze skus pozriet znacky OvisLink, D-Link, Edimax, MSI atd..., ide o lacnejsie zariadenia ako si si vybral. Nebal by som sa ist ale do tebou vybraneho Asus WL-520gC, za tu cenu to vyzera na velmi dobre zariadenie.
Ak mas na streche zariadenia z ktoreho ti ide do pocitaca sietovy kabel, tj. RJ45 konektorom, tak by problem nemal byt ziadny. Vytiahnes kabel z pocitaca a pripojis ho do WAN portu routra, ktory si kupis. Nastavis si IP adresy, cize IP, Masku, branu a DNS, ktore zadas do routra, zapnes vysielanie wifi, nastavis si zabezpecenie pri wifi, aby sa ti nepripajali susedia na tvoju siet, napriklad pomocou WEP alebo WPA/WPA2, odporucam vsak ist do WPA2 alebo aj WPA a zadas heslo. V nastaveniach este mozes zapnut DHCP server, potom to ulozis a hotovo.
Skusis sa notebookom ci iPhonom pripojit na siet, zrejme to vypyta heslo, ak ju zabezpecis ako som pisal. Ak bude treba nastavit IP adresy a podobne, tak v pripade, ze si povolil DHCP server, tak aj v nastaveni notebooku, telefonu ci PC si daj DHCP, teda vsetky nastavenia si ziska automaticky. Pocitac mozes pripojit sietovym kablom, cena takehoto kabla je par eur, napr. 5 metrov dlhy kabel bude stat odhadom tak 3-4 eura. Kabel zapojis do routra do jedneho z lan portov, napriklad LAN1 ci LAN2 a potom do sietovej karty pocitaca.
Pozeral som zariadenia, napriklad Asus WL-520gU je zbytocne drahy a pre teba nevyuzitelny, pretoze chces mat siet a zrejme nic viac. Za nejakych 30-40 eur zozenies zariadenia, ktore ti plnohodnote postacia, takze skus pozriet znacky OvisLink, D-Link, Edimax, MSI atd..., ide o lacnejsie zariadenia ako si si vybral. Nebal by som sa ist ale do tebou vybraneho Asus WL-520gC, za tu cenu to vyzera na velmi dobre zariadenie.
platily sme za ten router vyse 4000 ta skrinka s tym no nuz tak to je ale v zmlume je to ze je to len pozicane OMG za 4000 takze ked zrusime net tak nam to zoberu vies a to su svine teda a ako to vsetko nastavim tu masku a tak ked pridem domov dam vacsie informacie nie som momentalne na slovensku
//autoeditácia príspevku ( 21 Aug 2009, 18:18 )
Ahoj hojko tak som doma
a keby ta poprosim nepoznas niekoho kto by mi to nasteloval tu wifi siet? ak chces mozes to byt aj ty
a nejaka finacna odmena sa mozno najde 
//autoeditácia príspevku ( 21 Aug 2009, 18:18 )
Ahoj hojko tak som doma
Mám podobný problém ako zakladateľ témy, takže by som poprosil o radu k môjmu problému...
Mám notebook Lenovo R500. Pri pripájaní do wifi siete sa dosť často stáva, že sa úspešne napojím až po niekoľkých pokusoch. Je to normálne? Zriedka mi tiež na mojom notebooku wifi padne, takže sa potrebujem pripojiť do siete znovu. Sestre na notebooku HP 6730s sa dokonca niekedy stáva, že jej vypisuje vo wifi pripojení "Limited Connectivity" a vtedy väčšinou pomôže iba reštart routra. Niekedy sa jej ale tiež z ničoho nič napojí notebook do siete.
Predpokladám, že to bude najskôr chyba v routri - je to AirLive WL-1500R. Je to aj dôvod na reklamáciu?
Mám notebook Lenovo R500. Pri pripájaní do wifi siete sa dosť často stáva, že sa úspešne napojím až po niekoľkých pokusoch. Je to normálne? Zriedka mi tiež na mojom notebooku wifi padne, takže sa potrebujem pripojiť do siete znovu. Sestre na notebooku HP 6730s sa dokonca niekedy stáva, že jej vypisuje vo wifi pripojení "Limited Connectivity" a vtedy väčšinou pomôže iba reštart routra. Niekedy sa jej ale tiež z ničoho nič napojí notebook do siete.
Predpokladám, že to bude najskôr chyba v routri - je to AirLive WL-1500R. Je to aj dôvod na reklamáciu?
Tak som tu zas
, Mam opet ten problem, a medzitym som aj preinstaloval windows, nainstaloval vsetky ovladace, potom som tam dal sp3 a vsetko islo v pohode az dnes ked som zapol notebook tak ma vobec na wifi nepripojilo.. Stale to hlada a potom napise ze "... is limited or has no connectivity..." a aj ked dam repair tak sa to stale zastavi na "Renewing your IP adress.." A pise to aj v tom intelovskom manageri to pise zas ze "DID NOT RECEIVE IP ADRESS: This wireless adapter failed to get a valid IP adress" a uz neviem co mam robit..skusal som preinstalovat ten manager a odinstaloval som aj ovladace a napset to vsetko nainstaloval ale stale to iste.. A neviem ci je teraz chyba v routri alebo v notebooku alebo v tomto PC.. Hojko prosim porad, vopred Dakujem.. 
-
hojko
Site Admin
Sh4d0W: Tu zrejme nie je co poradit, mozno skusit iny system a hodit tam Vistu, ze co to spravi, pripadne Linux. Chyba moze byt teda v tychto ovladacoch a spravani sa s operacnym systemom. Ale tu by som vsak videl chybu niekde inde, skor by som hladal chybu v zariadeni a teda ako v routri, tak aj v notebooku. Nemas to zrejme ako otestovat, jedine skusit vymenit zariadenie, takze ak mas kamarata, ktory by ti podobne zariadenie vedel pozicat, tak sa skus s nim dohodnut. Ak to bude robit aj nadalej, tak by som uz definitivne videl chybu na strane notebooku - ale aj tu su dve moznosti, bud to budu tie ovladace/system alebo to moze byt wifi karta, ktora moze byt poskodena.