Flauta

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
DeGothique
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Flauta

Príspevok od používateľa DeGothique »

čauko, ľudia. Ako sa máte? ja sa mám dobre, momentálne som doma...Konečne. Chcem sa opýtať, či je tu nejaký flautista/flautistka?
Ja konkrétne hrám na priečnu flautu už 9 rokov, a stále ma to baví. Do tejto témy by sme mohli hádzať naše obľúbené kompozície :)

A ešte by sme si mohli predávať informácie o koncertoch, kurzoch, seminároch atď, ktoré by zahriali flautistické srdiečko.

PS. Od budúceho školského roka budem navštevovať Konzervatórium v BA, odbor operný spev, tak Vám sem pravidelne aktualizujem nejaké koncerty krásnej hudby. Myslím, že každý z nás je preplnený komerciou 8)
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

ahoj.
ja na flautu sice nehram, ale paci sa mi jej zvuk.
Co najradsej hravas?
DeGothique
Amateur
Amateur

Ťažko povedať...Závisí na mojej nálade :) Ale asi to bude Bach, Tellemann, Bach ml., potom aj Mozarta... Ale sú to aj neznámi autori, napríklad Schrank. Najprv si prezriem noty, zahrám na nečisto a idem:) Hlavne tam musí byť vyhraná každá z polôh flautového zvuku, citu, farby tónu a zmeny dynamiky
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

Ja som an flaute hral tiez 9 rokov :)... vlasnte prave teraz, ako idem na strednu som skoncil zakladnu skolsku dochadzku... kde som bol v triede s rozsirenym vyucovanim hdobnej vychovy... co viedlo k tomu, ze sme mali HV asi 4x do tyzdna (huste uz mi to liezlo na nerf :) )...
Vzdy mi hovorili ze som bol jeden z najlepsich z triedy, proste mi to slo odruky.. ale aj ked som 9 rokov hral, stane nedokazem harat podla not samotnych ( :lol: pekne vzdelavanie co?)... pretoze sme si to vzdycky podpisovali cislami, a podla toho sa nakonec hralo :)...
DeGothique
Amateur
Amateur

Počkať, akými číslicami? :D S tým som sa na flaute ešte nestretol. Ja hrám z nôt celkom obstojne...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

najdi si taby na gitary a mozno pochopis ake cislice mysli...cisla "dierok"
az budes taky dobry ze budes hrat cover verzie znamych piesni tak sa ozvi ;)
DeGothique
Amateur
Amateur

Odkedy sa meria kvalita hrania cover verziami? Od nikdy, pretože hrať vážnu hudbu je omnoho ťažšie..A navyše dierky sa očíslovať nedajú, pretože neexistuje ekvivalent: Čím menej dierok, tým vyšší tón :wink:
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

poviem to inac: tvoja hra na flautu zacne byt pre mna zaujimava az budes hrat nieco co mi je srdcu blizke...teda nie bach a 200rocne klasiky
k tym cislam neviem jak to povedat aby si pochopil...nie kazdy hraje ako pro :D
DeGothique
Amateur
Amateur

Ja viem, ako vyzerajú taby na gitaru, preto si to neviem predstaviť na flaute...Tá je totiž inak stavaná, ako gitara, má 22 klapiek, tak mi príde ľahšie sa naučiť 12 poltónov, a nie je problém
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

ja som mal skor predstavu podla cisel tu daj palec, tam daj prst, hentam daj prst :D to ze ty tak nevies hrat nie je podstatne, podstatne je ze niekto iny sa tvaril ze vie hrat pricom to hral podla cisel :lol: preco sa vlastne o tomto bavim ked som hluchy ako poleno? (aj ked kamaratka spevacka povedala ze mam hudobny sluch :lol: )
DeGothique
Amateur
Amateur

No, keby to malo byť tak, ako píšeš, na každý tón by pripadala poriadne dlhá číselná kombinácia. tak preto si to vôbec neviem predstaviť :D
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

No jednoducho ti to vysvetlim, kolko cisel, tolko prstov das na flautu :D
proste mas trebars 3... tak das prve 3 prsty + palec zospodu samozrejme... ale jasne ze sa podla tohoto nedaju niektore tony zahrat... a tak pre "nezahratelne" podla cisel sme pouzivali uz normalne nazvy...
total hovadiny bol to vymysel nasej triednej, a nahodou sa podla toho da vela zahrat :)
a k tomu hore, netvarim sa ze som pro :roll: len som povedal ze mi to islo celkom dobre oproti ostatnym z triedy...
DeGothique
Amateur
Amateur

Vaša triedna je trochu odveci:D Prstoklad som sa naučil asi za mesiac, a kým som si ho osvojil v celom rozsahu flauty mi trvalo asi rok. Takže hneď ako vidím tón, si predstavím normálny, alternatívny aj trilkový prstoklad:D
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mas uplnu pravdu xD.. nasa triedna je odveci, lenze ja som zacinal vlastne ked som mal 6 rokov, cize ked som bol prvak na zakladnej skole... myslim zeby bolo tazke naucit cely prstoklad takych malych nie?... sice.. ja neviem ale vybrala si tento sposob :)...
Helly
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Helly »

nehram sice na flaute,ale paci sa mi ten zvuk.mohli by ste poradit nejaku kapelu,nieco ako Jethro Tull.ty su fakt paradny,a Ian Andreson asi najlepsi flautovy hrac akeho poznam (mozno je to tym ze ineho nepoznam :D)
it_novice
Expert
Expert

Príspevok od používateľa it_novice »

Flauta nadherny spoosob vyjadrenia sa...... inak mam rad flautu,husle , gitaru a podobne ale neviem na nic hrat... nebolo jak sa ucit :?
Napísať odpoveď