MRTG
MRTG
Zdravim, chcel by som poprosit ci by mohol niekto napisat alebo dat link na nejaky zrozumitelny navod ako nainstalovat MRTG pre linux platforma Debian.
Potrebujem aby to kreslilo kazdych 5 minut graf pre CPU, RAM a eth0.
Dakujem.
Potrebujem aby to kreslilo kazdych 5 minut graf pre CPU, RAM a eth0.
Dakujem.
Instalacia a konfiguracia mrtg V zivote som o tom nepocul, ale vyzera to pekne, takze idem skusit.
Dik
Pokial si sa dostal podla toho navodu z linku? Mne to tu ide uz v "pohode". Treba ponastavovat dake detaily, ale to uz moc s funkcnostou nema. V tom clanku su ale aj chyby, resp. neoplati sa vzdy davat copy&paste.Blackburn napísal:Nuz stale som nedostal odpoved na moju prosbu, mohol by niekto spravit podrobny navod ako to spravit?
Os. Debian.
Vdaka.
p.s.: A neviem este ako poriesit DHCP, kedze to v mrtg.cfg vyzera tak, ze pri spusteni cfgmaker si zisti ktore sietove rozhrania su aktivne, zisti IP atd a to zapise do mrtg.cfg. A mozno som to len zle pochopil
Ked si pozries aj reakcie ludi na navod, jeden tam kritizoval, preco to nedat vsetko do suboru /etc/mrtg.cfg , co som ja spravil. Bolo to podstatne jednoduchsie a aj jednoduchsie na udrzbu. Do /etc/mrtg.cfg som na koniec suboru pridal toto:Blackburn napísal:takze, podarilo sa mi to rozbehat, neviem kde bola chyba, netusim ani len....lenze mam problem s dalsimi grafmi, viete mi niekto posktynut vase configy? (ram,cpu) podla toho navodu mi to nechcelo kreslit. Dakujem.
Kód: Vybrať všetko
### added manually
LoadMIBs: /usr/share/snmp/mibs/UCD-SNMP-MIB.txt
Target[localhost.cpu]:ssCpuRawUser.0&ssCpuRawUser.0:public@localhost+ssCpuRawSystem.0&ssCpuRawSystem.0:public@localhost+ssCpuRawNice.0&ssCpuRawNice.0:public@localhost
RouterUptime[localhost.cpu]: public@localhost
MaxBytes[localhost.cpu]: 100
Title[localhost.cpu]: CPU Load
PageTop[localhost.cpu]: <H1>Active CPU Load %</H1>
Unscaled[localhost.cpu]: ymwd
ShortLegend[localhost.cpu]: %
YLegend[localhost.cpu]: CPU Utilization
Legend1[localhost.cpu]: Active CPU in % (Load)
Legend2[localhost.cpu]:
Legend3[localhost.cpu]:
Legend4[localhost.cpu]:
LegendI[localhost.cpu]: Active
LegendO[localhost.cpu]:
Options[localhost.cpu]: growright,nopercent
LoadMIBs: /usr/share/snmp/mibs/HOST-RESOURCES-MIB.txt
Target[localhost.mem]: .1.3.6.1.4.1.2021.4.6.0&.1.3.6.1.4.1.2021.4.6.0:public@localhost
PageTop[localhost.mem]: <H1>Free Memory</H1>
Options[localhost.mem]: nopercent,growright,gauge,noinfo
Title[localhost.mem]: Free Memory
MaxBytes[localhost.mem]: 1000000
kMG[localhost.mem]: k,M,G,T,P,X
YLegend[localhost.mem]: bytes
ShortLegend[localhost.mem]: bytes
LegendI[localhost.mem]: Free Memory:
LegendO[localhost.mem]:
Legend1[localhost.mem]: Free memory, not including swap, in bytes
LoadMIBs: /usr/share/snmp/mibs/UCD-SNMP-MIB.txt
Target[localhost.swap]: memAvailSwap.0&memAvailSwap.0:public@localhost
PageTop[localhost.swap]: <H1>Swap Memory</H1>
Options[localhost.swap]: nopercent,growright,gauge,noinfo
Title[localhost.swap]: Free Memory
MaxBytes[localhost.swap]: 1000000
kMG[localhost.swap]: k,M,G,T,P,X
YLegend[localhost.swap]: bytes
ShortLegend[localhost.swap]: bytes
LegendI[localhost.swap]: Free Memory:
LegendO[localhost.swap]:
Legend1[localhost.swap]: Swap memory avail, in bytesNasledne spustis:
Kód: Vybrať všetko
indexmaker /etc/mrtg.cfg > /cesta/www/mrtg/index.html
p.s.: A funguje to pekne aj s uspavanim do ram, zrejme teda aj na disk. Na grafe to potom vidiet a pokracuje to v spravny cas. Vyzera to fajn.
Nieco pre inspiraciu: http://www.whoo.org/mrtg-things/
Ako dlho si cakal? Cron spusta skript kazdych 5 minut pri default nastaveni. Takze by som pockal viac nez tych 5 minut a refreshol stranku. A ono by bolo asi viac nez vhodne si nastudovat co to o SNMP, cela podstata tkvie vlastne v tom. To by ti dalo prakticky volne ruky.Blackburn napísal:mne tie dalsie pridane grafy kreslit nechce, netusim ani len preco
myslim ze sa lahsie citaju grafy, viac farebnejsie ako mrtg... Nehovoriac o tom, ze mrtg sa mne - lame nepodarilo rozbehat, s hotsanic-om som take problemy nemal.Blackburn napísal:v com krajsie?